Nyerjetek iPad 3-at, és egyéb e-hírek | Keményfedél

Nyerjetek iPad 3-at, és egyéb e-hírek
A Book&Walk áruház, ahol szerintem a legtöbb témában lehet e-könyvek között válogatni, most nagy kedvezményt biztosít, ráadásul még nyerni is lehet velük.
Nincs más dolgod, mint
1 - lájkolni a facebook oldalukat, és
2 - regisztrálni az áruház oldalán,
így azonnal egy 30%-os kedvezményt biztosító kupon kerül a birtokodba, és esélyed lesz rá, hogy megnyerd a 64 gigás Apple iPad-ot.
Mindezt 2013. november 14 és december 6. között tedd meg, eddig tart a játék.

Hogy egy kis kedvet csináljak az áruházhoz.
Rengeteg szépirodalmi kiadványuk van, a klasszikus irodalomtól kezdve a kissé elvontabb szépirodalomig, de a legnagyobb újság, hogy az Ulpius kiadó is betört a piacra az e-könyveikkel (igaz, már nem most, de mostanra elég stabilnak tűnik a jelenlétük), és az áruházban jó áron lehet hozzájutni a legfrissebb megjelenésekhez is, nem sokkal a papírkönyv megjelenését követően, olykor egy időben vele.


De nem ússzátok ám meg ennyivel.
Egyre több embertől hallom/olvasom, hogy az e-könyvek nem rendes könyvek, nem lehet őket lapozni, nincs illatuk, és nem lehet belőlük lakásdíszt csinálni. Ez utóbbit inkább el tudom fogadni indoknak, hiszen némelyik könyvnek olyan szép a borítója, hogy már csak azért is megéri megvenni (oké, nem, de olvasó ember néha csinál ostobaságot), sőt, ha az ember szereti a sorozatokat, külön élvezet a polcon nézegetni, rendezgetni őket, úgyhogy igen, ezt megértem, hogy az e-könyvekből ilyesmit nem lehet csinálni, és ez hiányozna.
De a könyv nem a lap, meg az illat, meg a borító, hanem egy történet, valaki más fantáziája, vágya, múltja és gondolatai, és amit a lapokon olvashatunk, ugyanaz kerül a kezünkbe e-könyvként is. Van különbség Marija Morevna és Koscsej történetében, ha azt papíron vagy e-ben olvashatjuk? Nincs, hiszen ugyanaz mindkettő, annyi különbséggel, hogy a papírkönyv széteshet, elszakadhat, elveszhet, kölcsönadva nem kapjuk vissza, míg az e-könyvet mentegethetjük, és ha végképp összeomlik a rendszerünk,  ahol rendeltük, ott biztosan várni fog ránk a saját példányunk.
És van még egy hatalmas előnye a papírkönyvekkel szemben.
Egyik könyv sem hibátlan, ezt már mindannyian tapasztaltuk, de amíg papíron a javítás nem lehetséges, addig az igényes kiadók az esetleges hibákat folyamatosan javítják, még akár olvasói visszajelzésre is.

Aki a facebookon követi az Agave Kiadót, már tudja, hogy ők is jönnek az e-könyveikkel, de a Delta Vision és az Ad Astra például már jó ideje árulja a könyvei elektronikus változatát.
Nekem a DV és AA-s könyvek a kedvenceim: egyrészt műfajilag innen tudok válogatni, másrészt az áraik igencsak pénztárcakímélőek, főleg a DVnek, mert itt bizony párszáz forint is sokat jelent.

És még valami. Ha eddig csak számítógép képernyőjén láttál e-könyvet, mindenképp nézz be egy readereket árusító boltba, hogy testközelből is megtapasztalhasd, mekkora a különbség a képernyőn való olvasáshoz képest (még ha tableted van, akkor is), és mennyire hasonlít az "igazi" könyvhöz. Innen már csak egy lépés, hogy kutatni kezdj, melyik olvasó a legszimpatikusabb neked.
Garantálom, hogy mindenki csak pozitívan fog csalódni.
Google+

About Tara Nima

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komment:

Megjegyzés küldése