2013/09/16

Játssz az Atlantic Press-szel könyvért!

Az OLVASÁS ÉJSZAKÁJA alkalmából az Atlantic Press Kiadó egy játékot indított, amire bárki benevezhet, aki kedvet kap hozzá.

Amit tenned kell:

Olvasd el bármelyik Atlantic Press vagy Aba könyvkiadós könyvüket, írj róla néhány sor gondolatot, és azt, hogy ki volt a kedvenc szereplőd. ( A könyvek megtalálhatóak a Facebook albumainak valamelyikében, vagy a www.atlanticpress.hu oldalon. )
Mindezt küld el november 15-ig egy levélben az atlantic.jatek kukac gmail pont com címre, és kisorsolják két könyvüket a válaszadók között:


Benkő László: A spanyol grófnő 

Elena grófnő a második világháború éveiben az olasz és a német titkosszolgálat engedelmes eszközeként a férjétől kapott villában a náci főkolomposok által összerabolt gyémántokat rejtegeti, de közben ugyanott zsidó gyermekeket is bujtat az Észak-Olaszországot elözönlő németek elől. Ilyen nincs, és mégis elhiszed, hogy megtörtént, pedig háború és szerelem, kaland és szenvedély még így is csak kulissza az ifjú grófnő igazi drámájához képest, mely egy apácazárdában kezdődik a múlt század harmincas éveiben, ahol zsarnoki hajlamú apja, Morante gróf tartja a spanyol polgárháború kitöréséig, amikor is üzleti érdekből egy olasz kalandor karjaiba löki. Ám, ahogy előrébb jutunk a grófkisasszony sorsának megismerésében, kiderül, hogy minden, amit ez a fiatal teremtés csinál, egyetlen célt szolgál: az ugyancsak Morante gróf által elrabolt és titkos helyre költöztetett törvénytelen gyermekének visszaszerzését. A hajmeresztő fordulatokkal teli történetet a szerző a már idős Elena grófnő sevillai otthonában hallottak és a tőle kapott naplójegyzetek alapján írta meg. A spanyol grófnő nem egyszerűen háborús kalandregény, noha ebben a műfajban is minden összehasonlítást kiáll annak legnagyobb amerikai és brit mestereivel. Csakhogy egyvalamiben, Elena jellemfejlődésének ábrázolásában a szerző a műfaj elitje előtt jár: a kötet végére érve az olvasó aligha fog vitatkozni azzal a merésznek tetsző állítással, mely szerint: „Lehetséges, hogy a háborúk is a női lélekben dőlnek el”.

és

Ferenczik Adrienne: Incognito 

Az Incognito egy hangulatos hotel valamelyik nyugat-magyarországi város határában, melyhez Lexit gyermekkori emlékek fűzik, csupán ürügy és helyszín három különböző korú hölgy egyéjszakás lelki egymásra találása számára. Egyikük az elhunyt férjét siratja, másikuk azért jött ide, hogy végre elhatározza magát a házasságából való kimenekülésre, Szandra, a legfiatalabb, szerelmi csalódásában öngyilkosságra készül. Mindannyiuknak oka van a keserűségre, s ha másként is látják saját párkapcsolatukat, az Incognito bárjában kiderül, hogy a sokévnyi korkülönbség és az egymástól eltérő problémáik dacára sokkal több bennük a közös, mint amennyit a fantázia felölelni képes. Mármint az olvasói fantázia, mert az írónő képzelőereje viszont lenyűgöző és a legrafináltabb fantasy-szerzőket megszégyenítően bizarr, mégis teljesen hiteles történetet tár elénk a női lélek kimeríthetetlen gazdagságának bizonyságaként.


7 megjegyzés:

  1. Mh... A spamek megint támadnak. :) De tényleg hasznos infó, viszem is tovább ;)
    Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. ezért hagytam benn. tényleg hasznos az infó, örülök, hogy ezt nem magyarok is észreveszik.:D

    VálaszTörlés
  3. Hirtelen sokkot kaptam az új fekete sablontól. :D De jó lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D köszi. :) annyira tetszik. pont azt néztem, hogy teljesen arányos, minden ott van, és akkora, ahogy az kell. próbáltam fehér posztháttérrel, de megbontotta az összhatást.

      Törlés
  4. Nekem is tök tetszik az új sablon.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök.:)) végül mégis kivilágosítottam a posztot, mert ránézni jó volt, meg két mondatot elolvasni, de többet még én se bírtam.

      Törlés