2011/11/21

Ti mivel lazultok?

Olvasom a Matched-et, és megcsapott az isteni sugallat, hogy én ezt most azért olvasom, mert valami könnyűre, szórakoztatóra vágyom. Mert egyébként nem volt ilyen tudatos a választás, csak mostanában le vagyok terhelve egy kicsit, és kell valami, amitől kiűzöm a saját világom magamból, és ez erre tökéletes. Nincsenek nagy igényeim, bár azért jobban belegondolva ami eddig igény volt, az most is megvan (normális történet, ami nem két ember szerelméről szól /csak/, mindez színvonalasan megírva, kellemetes szereplőkkel, érdekes világgal), csak ez most épp ifjúsági regény. (Egyébként nagyon jó, mindenkinek ajánlom, hamarosan lesz majd róla poszt is.)
Ti mivel lazultok? 
Jöhetnek fejősévák, meg vassvirágok is, a lényeg, hogy mi az, amiről tudjátok, hogy energiadús, lelkes, és reménnyel teli napjaitokon nem biztos, hogy lekötne benneteket, de leamortizálódva elég  jónak találjátok ahhoz, hogy szívesen emlékezzetek majd vissza rá. Mit vesztek a kezetekbe, ha valami könnyedre vágytok?

18 megjegyzés:

  1. Én szinte minden nap csak lazulós könyvre vágyom. Sajna egy ideje nem tudok és nem is akarok a lélekszaggató, sírásra ingerlő, életet keményen az arcomba vágó könyvekkel foglalkozni.
    És épp ezért nagyon fogynak nálam a paranormális-vámpíros-románcok, a történelmi-romantikus-erotikusok és újabban igencsak megszerettem a YA disztópiás regényeket is. Esetleg még szóba jöhet a szépirodalom terén Mikszáth és a könnyedebb hangvételű művei vagy a gyerekeknek írt történetek (pl. Robinson Crusoe), illetve a történelmi színezetű romantikusok, mint Austen.
    Széles a választék, de engem ez a tény is csak ellazít. :)

    VálaszTörlés
  2. Tipikusan olyan könyvekkel, ahol nem, vagy csak keveset kell gondolkodni. Ilyenek a pornós könyvek, de mondhatnám szépen is h paranormális romantikus, aztán urban fantasy és YA fantasy is.
    De lehet hogy nem is ez a leosztás a legjobb, hanem az, hogy romantikus, könnyed hangvételű könyvekre vágyom amikor el vagyok havazva.

    Amit olyan könyvet nem tudok olvasni ilyenkor, azok pl a rendes fantasyk, mert ott sok a szereplő, sok a szál, oda kell figyelni rendesen, különben elvesztem a fonalat.

    VálaszTörlés
  3. A "rendesebb" "csajos" könyvek, pl Evanovich, vagy Keyes, a nagyon romantikusoktól inkább ideges leszek, ha tényleg agylazulásra kell akkor az előbb felsorolt írói stílusú chick lit a nyerő.

    VálaszTörlés
  4. Kikapcsolódáshoz Agatha C. regényeit veszem elő. Rövidek, könnyedek és szórakoztatóak. Vagy, ha épp fantasyhoz van kedvem, akkor Slavatore, de jöhet egy kisebb sci-fi is, ami inkább kaland regény. De az esetek többségében A. C. Bár ritkán olvasok falhoz vágós könyveket.

    VálaszTörlés
  5. Én általában 1 könyvet olvasok, aminek lehet, hogy a közepénél tartok, mikor elkezdek lazulásra vágyni. Ekkor nem veszek elő egy "lazább" könyvet, hanem videózok. Tartok 1 videózó napot. Ledarálok egy sorozatot (vagy egy felet). Ami jön. Esetleg egy jó "gagyi" b-zs kategóriás horrorfilm estét. Az mindig ellazít a végére. (Ramyrát meg felidegesíti.) :D

    VálaszTörlés
  6. Jó lett a posztok címének a betűtípusa! Grat!
    Én most azzal szívok kicsit, a hosszú ékezetekkel. Bár ez a mostani tetszik és kompatibilis is.

    VálaszTörlés
  7. Nekem most nagyon jólesik James Patterson új könyve a Máris hiányzol! Kis romantika,humor,pici sírás..Valahogy most erre vágyom.Lazulni kifejezetten a csajos könyvekkel tudok,a még nem gagyi színvonalon -Nekem ilyen Marian Keyes.

    VálaszTörlés
  8. Vavyan Fable könyvekkel lazulok,megmosolyogtatnak,kikapcsolnak.:)

    VálaszTörlés
  9. paranormális pornó (tényleg, van olyan pararománc, ami nem kefélős?),
    Austen (?? nekem ő nagyon 'nehéz':D),
    Keyes és Fable (őket sokan szeretitek),
    YA könyvek (ezek majd' mindegyike lazulós, nem?)
    "rendesebb csajos" :D - Plum tényleg jó ilyesmire.
    AC - őt sose tudom, hova soroljam, laza vagy inkább normális krimi, majd ki kell egyet próbálnom

    Wiz, köszi.:) kipórbáltam párat. (azt tudod, hogy a személyre szabásban mindent meg lehet változtatni? én ott kipróbáltam egy csomót, ez volt a legjobb sztem.)
    és igen ha már teli vagyok betűkkel, én is sorozatokat nézek, annál jobb kikapcsolódás nekem nincs is. akkor tud tényleg kikapcsolni az agyam. mondjuk horrorral nem hiszem, hogy menne.:D (megértem Ramyrát.:D)

    VálaszTörlés
  10. Nem feltétlenül a kérdésre válasz, csak érdekességképpen írom, hogy Theresa Révay könyve után nekem most Darvasi László kifejezetten lazulás. Érdekes, nem? Az előző hiába könnyedebb irodalom, mégis súlyos a téma, ugyanakkor Darvasi hiába hardcore szépirodalom, mégis sodor a szöveg magával és nagyon szórakoztató eddig.

    VálaszTörlés
  11. szeee, ez tényleg érdekes, én is épp fordítva gondoltam volna.

    VálaszTörlés
  12. Én most épp a Jane Eyre-rel. Óóó, bárcsak már lazulhatnék egy kicsit... :)

    VálaszTörlés
  13. cseri, nézd majd meg a filmeket is, minél többfélét egymás után, mert úgy a legjobb. (mármint a Jane Eyre-ékből.)

    VálaszTörlés
  14. Tudom, nem hiszitek el, de ha agyilag nagyon fáradt vagyok, akkor rögtön keresek egy Fejős Évát ( valahol a közelben) :P, vagy valami hasonlóan rossz könyvet, amin vihoghatok. Ha közepesen fáradt vagyok - mint mostanában állandóan- , akkor YA jöhet vagy valami romantikus, vagy valami keveréke a kettőnek. Ha nem vagyok fáradt, jöhet a többi.

    VálaszTörlés
  15. Pont pár napja írtam karcban, hogy meg kéne nézni az összeset, nagyon sok volt. :) Tényleg érdekelne.
    Te ezek szerint láttál többet is?

    VálaszTörlés
  16. Zenka, minden elismerésem, hogy te tudsz az ilyen fejőséva könyveken röhögni. én a hajam tépem a bugyutaságától.:))

    cseri, párat láttam. a BBC-set, egy 1943-ast, a mostani 2011-eset, meg még egyet, az nem tudom, mikor készült. írtam róla posztot is, csak az is elveszett. mindegyik másért volt jó.

    VálaszTörlés
  17. Fable (de nem mindegyik),
    Sherlock Holmes, AC, Bernie Rhodenbarr,
    Durrell, meg az YA-k, a röhögősebbje.

    Nemrég írtam fel az ilyen agymosó könyveket egy cetlire, hogy tudjam, miket vegyek ilyenkor elő.
    Ja, meg Anne Shirley, de tőle sajnos csak egy van meg.

    VálaszTörlés
  18. A 2011 -eset még nem láttam - Jane Eyre - bruhaha.
    Amúgy igen, :))), tudom szerencsés alkat vagyok :D
    Most pl. nagyon szeretném ezt az ajándék vámpíros negyven oldalt Fejőstől. Tényleg, akkora élvezet lenne kiszínezni hibajavítóval meg sorkiemelővel...

    VálaszTörlés