2015/06/05

Gaiman

Nem szeretem Gaimant. Vagyis nem szerettem.
Vázlatos, kidolgozatlan, félkész könyveket ad ki a kezei közül, és én soha nem imádtam annyira, hogy ezt megbocsájthassam neki. Nem volt miért.
De most utólag is meg van minden bocsájtva. Minden béna karakter, minden elvarratlan szál, minden regénynek álcázott forgatókönyv. Vagy pláne nincs megbocsájtva. Ha már egyszer ilyet is tud, nem kéne kevesebbel is megelégedni.
Az Amerikai istenek egy mestermű.
Kerek egész, karakteres, nagyon férfias és szuggesztív. Annyira, hogy a téli hideg leírásánál takaró alá kellett bújnom a 30 fokos melegben.
Vannak karakterek, akik megmozgatnak így vagy úgy, de Árnyék... nagyon megszerettem. Egyszerűen szeretetreméltó. Férfi és valami sokkal több is. Érzelmei vannak, gondolatai, mégis egy halál egyszerű fazon. Ha az életben ilyen emberrel találkozunk, azonnal megkedveljük, mert annyira egyszerű, hogy képtelen a legelemibb sunyiságra is. Őszinte, nyitott könyv. Egyszerűen muszáj volt a szívembe zárni. Valahova nagyon mélyre bevette magát, és nagyon kíváncsi leszek, tud-e még valaki olyan szereplőt írni, aki hasonlóan bekerül jó mélyre. Védve a világtól, mindentől és mindenkitől.





10 megjegyzés:

  1. Jaj, most ettől nagyon rákívántam :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megszaladt azért benne Gaiman írókája, vannak benne toldalék-mesék, mondák átköltései, amit átlapoztam, meg persze istenek meg ármány, új generáció, meg ilyenek. sztem tetszene neked.:)
      (és ő is irtja a szereplőit. :D)

      Törlés
  2. DejóDEJÓDejóDEJÓDejó :))))

    VálaszTörlés
  3. egyébként nekem Árnyék nem Mamoa ám, csak őt találtam, mint lehetséges karaktert, aki fel is van öltözve.a többi jelöltem mind pucér volt valamennyire, és Árnyék meg nem az a pucérkodós fazon.

    VálaszTörlés
  4. Kár, hogy a többi könyve meg sem közelíti ezt a mestermunkát ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. biztos, hogy ezt ő írta? nekem azért vannak kétségeim. nagyon fura, hogy van egy rakat könyve, és abból csak egy az, ami értékelhető. pláne, hogy azért azt látom, idővel az írók megtanulnak karaktereket alkotni, cselekményt szőni, ő meg visszafejlődött, mintha sose tudott volna.

      Törlés
  5. Hümm, nekem pont ez maradt ki tőle eddig, de most nagyon kíváncsivá tettél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és a többi neked hogy tetszett?

      Törlés
    2. A novelláskötetei nagyon. A Sandman-sorozat szintén nagyon. A Coraline és a Stardust oké volt, a Neverwhere-t szerettem.

      Törlés