2018/01/01

Listázni jó

Még vannak, akik évet zárnak, én már teljesen 2018-ban vagyok. Nem mintha éreznék bármi változást a '17-hez képest, most is ugyanúgy kínlódva fogok egy-egy hosszabb nap után nekiállni sportolni, most is sakkozni fogok majd az időmmel, hogy minden beleférjen a napba, amit akarok, szóval a ma pont olyan, mint a tegnap. Viszont ma is lehet listázni, a legjobb időpont rá. Mint bármelyik másik.;)
Idén nem jelentkeztem Lobo várólistacsökkentésére, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne akarnék régebbi könyveket is olvasni. Most túl azon, hogy ami muszáj, azt nem akarom, tudom magamról, hogy általában egyik pillanatról a másikra változik a kedvem azt illetően, hogy mi esne épp jól. Ebbe egy fix lista csak bezavar, legalábbis az olyan, amivel el kell számolnom.
Sokkal jobban járok, ha max. fél évre tervezek, és inkább több könyvvel, amiből aztán jobban esik majd választani.
Év végén megleptem magam pár könyvvel, egy részét akkor mindjárt elolvastam, a többi várós lett. És mivel eldöntöttem, ha megveszem, el is olvasom, ezeket mindenképp sorra veszem:Két nagyon különböző könyv, két nagyon különböző hangulathoz. Tudom, három, de csak kétféle igazából, és hülyén mutatott a többesszám.
Nem célom, hogy kiemelten olvassak magyar íróktól, de vannak, akik rendszeresen visszatérnek az "akarom olvasni" listámra. Ilyen pl. Bán Mór a Hunyadi sorozatával, vagy Benkő László a Honfolgalós könyvekkel (vagy bármelyik másikkal. érdekes korszakokról ír). Szinte az összes külföldi író kedvenc témája Róma, a görögök vagy VIII. Henrik házasságai és Angliája, én ezt most hanyagolnám, annyit olvastam már róluk. Akkor már inkább kerüljünk kicsit közelebb egymáshoz a magyar időkkel.

Galbraith-Rowling a Selyemhernyóval bizonyított, úgyhogy a Gonosz pálya is olvasós.
Moskát Anita a Bábel fiaival már évek óta várja, hogy vegyem már kézbe, de valami mindig közbejön. Leginkább egy másik könyv.
Heller Isten tudja - már el is kezdtem, imádom a hangulatát meg a stílusát. Évente egy-két újraolvasást is beiktatok, ez az egyik. A másik szerintem Erikson lesz, de még nem vagyok biztos a dolgomban.
Simmons a Káli dalával meggyőzött. Hogy miről, azt még nem tudom. Két lehetőségem van: Ílion, vagy valami indiai. Lehet akár mindkettő. Rohintron Mistry esélyes, esetleg Maalouf.
És ha már India, nem messze ott vannak az arabok is. Kis lazulósnak Ahdieh Harag és hajnala pont jól fog majd jönni, ha meg valami erősebbre vágyom, akkor Shelby lesz a nyerő.
Giles Kristiannal meg A bosszú istenével majd vikingezni fogok, ezt is csak rakosgatom jóideje, de nem értem, miért, imádom a viking időket, meg csupa jókat is olvastam róla.
Budapest noirt a film miatt (még nem láttam, majd egyszer. vagy sose.), a Dervisházat, mert már ezer éve megvan (és alig lehet kapni, max csak antikban), és valami angolt is keresni fogok, sztem Frostot fogom folytatni a Bound by Flames-szel.
Meg hát ON SAI. Nemár, hogy mióta tologatom a Lucyt. Oké, Calderont akarnék, de ha csak Lucy van, hát akkor legyen az.
Hát kíváncsi vagyok, félévkor ebből mennyit fogok tudni kipipálni. :)


7 megjegyzés:

 1. Dobok egy pontot az Ílionnak és A dervisháznak, odavagyok mindkét pasas fantáziájáért.:)
  Az Ad Astra (ill. ami maradt belőle), mindent kiárusított, nem csoda, hogy úgy kell a könyveket összevadászni.:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nekem is csak most tánt fel, hogy linkeltem volna valamit a dervishez, de max csak antikban lehetne találni. nem értem, az e-ket miért nem értékesítik tovább, bár lehet, hogy lejárt a jog.

   Törlés
  2. Nem tudom, de annak a vegetálásnak, amit csinálnak, nincs értelme...

   Törlés
  3. szerintem ők már igazából nincsenek. rajtuk maradhatott pár könyv, azt még lehet tőlük rendelni, de sztem boltban már nincsenek.

   Törlés
 2. Listázni mindig jó, és ha neked úgy jobb, hogy no vcs, ám legyen! :)
  A Gonosz pályát várom legjobban, hogy olvasd! Hajrá!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. összeraktam ezt a listát, este meg belekezdtem Robin Hobb-ba, és annyira belezúgtam, hogy ha lenyomom az összes könyvet, az totál borítja ezt a listát.:D
   de majd igyekszem.:)

   Törlés