2018/10/15

Témázunk - Ki lennék, ha...

Zenka készítette kérdőív a mostani témázásunk. Elsőre elég egyszerűnek tűnt, de rendesen megdolgoztatott. Bátran lehet csatlakozni, ha megtetszett.:)

1. Ki lennél, ha egy mesében szerepelnél? Boszi, ent, hercegnő vagy herceg? Bármilyen szereplőt írhatsz! Mi történne veled?
Bármilyen mesében, azt hiszem, legszívesebben antiszoc boszorkány lennék. Van valami bájos abban, hogy ezek a banyák az emberektől elvonulva, távol élnek mindentől és mindenkitől valami erdő mélyén. Ilyen környezetben az ember törvényszerű, hogy boszorkánnyá válik, hiszen ha nincs kedve kiskertet kapálgatni naphosszat, gyomot irtani a sűrű erdőtalajon és csirkéket levágni, valami bűbájt a magáévá kell tenni, hogy ne haljon éhen. Gyerekeket azért nem tennék a kemencémbe, de valami minimál étrenddel kiszolgáltatnám magam.

2. Ki lennél egy fantasy regényben? Milyen szereplő lennél, milyen regényben?
Nem lennék rivaldafényben fürdőző szereplő, az nem túl biztonságos, úgyhogy egészen biztosan háttérmunkás lennék. Varázsló, saját sárkánnyal, vártoronnyal, és munkálkodnék a királyomért a háttérben meghúzódva. Aztán ha jönnek a nagy varázscsaták, néha megjelennék, és idővel legenda lennék, hiszen ki hinné el, hogy bárki is többszáz évig él, hogy az épp aktuális királyt segítse. Mert mindenki hinne a tündérekben, szellemekben, a mágiában és a varázslatokban, nade azért ennyi évszázadot leélni, mégiscsakmár, azt azért csak nem.

3. Sci-fi. Robot lennél, űrhajós, vagy egy szereplő a gépteremben? Bármi lehetsz, kezdj el játszani!
Csatlakozva az előzőhöz, mivel ugye évszázadokat élek túl, a szimpla kis varázstudóból űrmágus lennék. Az lenne csak az igazi, hiszen ki tudja, ha feltárul a világegyetem, milyen erők kapcsolódnak még be az áramlatba. Aztán ha valami vélelten folytán elveszne a varázserőm, átképezném magam csavaros eszű űrkalózzá, és marha jól élnék a semmiben röpködve.

4. Ki lennél egy Jane Austen regényben? Szomorú hősnő, egy sznob vipera, lovászfiú, esetleg egy tiszt?
Höhö, Austen. Hát fogalmam sincs. Valószínűleg lóként még kibírnám valahogy azt a korszakot.

5. Ki lennél egy krimiben? Rafinált bűnöző vagy maga Sherlock Holmes? Milyen esetet derítenél fel?
Krimiben időutazó detektív lennék, és arra sepicalizálnám magam, hogy a felderíteném a történelem nagy rejtélyeit, kezdve azza, hogy ki építette a piramisokat és hogyan, és nagyon-nagyon sikeresnek kell lennem, hiszen akkor feloldanák az időgátat, és elmehetnék Atlantiszig vagy Lemúriáig. Netán azt is megnézhetném, mi lett a neandervölgyiekkel, és tényleg meteortól haltak-e ki a dinók.

6.Ki lennél egy kortárs történetben? Miről szólna a regény?
Nagyon komoly dologról szólna, egészen biztos, hiszen a kortárs regények mind filozofálnak valami halál unalmas fontosról és életbevágóról, minthogy identitásválságból való kilábalás, lehetséges-e, netán hagyjunk fel az erőlködéssel, és inkább haljunk meg. Azt hiszem, gyertyatartó lennék egy asztalon, mert még ha a szereplőknek törényszerűen borzasztóan szar is az életük, hiszen egyik válságból esnek a másikba, mert amivel megszüntetnek egyet, az azonnal okoz egy sokkal rosszabb másikat, egy gyertyatartót nem érhet ilyesféle attrocitás.


7. Miről készítenél dokumentumfilmet/dokuregényt?
A vikingekről. Természetesen időutazó dokufilmes lennék, és felkéredzkednék egy hajóra, ahol férfinak álcázva élnék közöttük, mert köztudott, hogy egy nő a hajón csak szerencsétlenséget hoz. De lehet, hogy inkább a driudák titkait kutatnám ki, netán ugorva egy nagyon, beépülnék a portyázó magyarok közé. Mindenképpen valahol az 5-11. század környékén maradnék, elég sok érdekes és meghatározó dolog történt ebben az időszakban. És az is valószínű, hogy jobban járnék férfiként, úgyhogy kérnék magamra egy változtató bűbájt is. Az igazi, nagy titkokat, amiért hegyeket érdemes megmozgatni, mindig is a férfiak világa rejtette.

8. Ki lennél egy horrortörténetben/thrillerben?
Abszolút nem mozgatja meg a fantáziám, passzolom.

9. Jöjjön most a történelem. Melyik történelmi korban lennél szereplő, és ki lennél ott?
Középkor eleje, és viking harcos lennék. Nagy harcos, akiről sagák százai születnek, amiknek már az első mondata sem igaz, de kit érdekel, hiszen rólam szólnak, ahogy ellent ölök, ahogy fondorlatos cselekkel csapdába csalok, és vérfolyam jár az utamban, sőt vérfolyón hajózok magam is. De kit is érdekelnek a sagák és a hírnév, mikor egy igazi harcos egyetlen célja, hogy ejusson a Valhöllbe, és ott a Ragnarök eljöveteléig csak sörözzön jóízűen az elhullottak társaságában.
/Volt, akit ez lázba hozott? Egy ideig biztos elmegy, de idővel szerintem oltári nagy gyepálások lehetnek odafenn, annyira unatkozhatnak, akik egész életükben harcoltak, most meg nem csinálhatnak mást, csak ülnek és söröznek./

10.Mutass egy képet magadról (illusztráció, rajz is lehet, nem kell fénykép), ami leginkább kifejezne téged, mint szereplőt az egyik általad kiválasztott sztoriban…


10 + 1 Az általad MOST olvasott regényben melyik szereplővel tudsz azonosulni, miközben olvasod ki vagy? ( Vagy egyáltalán bele szoktad élni magad egy-egy karakter szerepébe, vagy csak külső nézőpontból figyeled a történéseket? )
Nem tudok egyet kiválasztani, általában mindenki vagyok. Ritkán szemlélek kívülről, mert az azt jelenti, hogy nem vagyok a történtek részese, ami problémás, ha élvezni akarom a regényt. És ha a most olvasott könyvemre gondolok (Sigurd-saga), már csak azért sem választanék egyvalakit, mert megfosztanám magam a többiektől, akik más tudással, más tapasztalattal, más képességekkel rendelkeznek, amire ugyanúgy szüksége van a történetnek. Mindig az vagyok, aki épp megszólal vagy feltűnik. Talán annyi választás itt azért van, hogy Sigurd oldalán állok, de pont annyira érdekel az ellensége is, mint az ő csapata.


TÖBBIEK LENNÉNEK...
Sister

csatlakozók
Bea

18 megjegyzés:

 1. Az antiszoc boszin meg a lovon jót nevettem. :D

  Ez lesz az a téma, amihez nehéz lesz kommentelni, azt hiszem. :) Legalábbis én így érzem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. azonnal megyek olvasni mindenkit, hátha kapok jó ötleteket.:)

   Törlés
 2. Vikingek, a kedvenceim. Imádom a kultúrájukat és az egész korszakot.

  VálaszTörlés
 3. Én is elsőre úgy gondoltam, hogy könnyű lesz a kérdőívet kitölteni, de bizony sokat kellett rajta filózni, és több idő kellett volna egész háttérsztorikat is kitalálni (meg ihlet) :)

  Az antiszoc boszorkány nekem is tetszik! :D Igazából kicsit azok is vagyok, nem? Blogger-banyák! :D
  "gyerekeket azért nem tennék a kemencémbe" - megnyugodtam. ;)

  Lóóó! :D :D :D Meg gyertyatartó az asztalon! Vérfolyón hajózó viking legenda! Jajj de jók! :'D
  Az időutazó detektíves ötlet is bejön. Tudsz valami ilyen témájú könyvet is?

  Tényleg nehezebb lesz ezekre a kis képzelgésekre kommentelni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. van pár időutazós, harrison fawcett katedrálisa például még jó is.
   jodi taylor sorozata nemtom, mennyire jó, de az időutazós nyomozós, ha jól tudom. (st. mary krónikák)
   meg ha jól emlékszem, mintha a metropolis media is kiadott volna egy időutazósat.

   Törlés
  2. Az időutazás tök jó, főleg, ha nyomozós... De a vikingek? Heh? :D Mondjuk jobban belegondolva, elég kevés dolgot tudok róluk.

   Törlés
  3. elég vérengző népség volt. nem értem, mi baj velük.:D

   Törlés
  4. Tényleg, A katedrálist már ajánlgattátok párszor, és igen, tudom hogy ez nem a Follettes. :)

   Törlés
  5. Igen, ezek a sztereotípiák élnek bennem róluk. De pont tegnap volt egy jó dokumentum film a vikingekről :DD, csak nem volt időm végig nézni.

   Törlés
 4. Én a lovon besírtam :D nekem tetszik ez a boszi dolog, de az is lehet hogy azért tartják jól magukat ennyire mert időnként egy-egy királyfi megunja a szerencsepróbálást és a szeretőjük lesz. Milyen Jancsi meg Juliska...XD
  Az időutazás is jó, de nagyon vigyáznod kell hogy nehogy lyukat üss a tér-idő kontinuumon mert akkor még a végén mégse halnak ki a dínók és Triceratopszokkal kell utaznunk a bkvn :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D na igen, az ember legyen csak óvatos.
   gondolod, hogy ennyit dob a dolgon egy királyfi? hmm. ezt megjegyzem öregkoromra...:D

   Törlés
  2. Szerintem lehet jobb illat lenne a BKV-n triceratopszokkal! :D

   Törlés
 5. Szeretem az ilyen témázást. :) Bármilyen mesében én is boszi lennék, aki elvonultan magányosan él az erdőben sok-sok állattal. Akitől félnek és bolondnak tartják, de mindig minden bajukért eljönnének segítséget kérni - amolyan remete jó boszorkány. Fantasy regényben vándor lennék, vándor mágus vagy varázsló (olyan mint Gandalf). Mindig úton lennék ott segítenék ahol épp kell. Sci-fiben több szereplő is lennék: pilóta, feltaláló/mérnök és űrvándor. Jó lenne mindig ügyködni valamin, és felfedezni egy újabb szuper kütyüt. :) De tetszik az időutazó vándor szerepe is. Jane Austen: passzolom. Krimiben csak is főszereplő detektív lennék, akinek van pár szuper segítője is. Kortárs történelem: feltaláló vagy mérnök, de nem mozgat meg a téma. Dokumentumregény: passz, sok minden érdekel, most nem tudok kiemelni egyet sem. A horrort is passzolom. Történelmi kor: XIX.-XX. század, feltalálók, női úttörők, mint pl. Amelia Mary Earhart, Virginia Apgar, Marie Curie.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ezek is tök jók.:))
   ha űrvándor leszel, majd néha beszéljünk, hova érdemes vándorolni.:D

   Törlés
  2. Tuti összehoznánk egy közös kalandot! ����

   Törlés
 6. Antiszoc boszi, ló és gyertyatartó - ezek a kedvenceim. :D Bár ahogy láttam, nem csak nekem. Az időutazós detektív nagyon szuper ötlet! Részemről passzoltam a kérdőív kitöltését - több ok miatt -, de ezt most már nagyon bánom. Ellenben a válaszaidat - és a többiekét is - nagyon élvezetes olvasni. ;)
  Utólag azért bepótolnék néhány választ. A boszi egyébként nálam is bejátszana, mert egyébként is annak titulálnak egyesek, szóval nem venném le a kényelmes gúnyát. Fantasyban és sci-fiben tuti valami utolsó lúzer szerepet kapnék, aki könnyedén feláldozható. A nagy hőstettek, világot megváltó akciók nem egészen az én világom. De olvasni pont ilyeneket szeretek. :) A testi adottságaimat figyelembe véve egy Jane Austen regényben - ha nem mindegyikben - tutira a szakácsnő lennék. És csak azért nem a dada, mert a gyerekekkel hadilábon állok. A többi kérdést egyelőre hanyagolom, mert azokon többet kellene agyalnom. Meg tovább untatni sem akarlak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hahó, bármikor lehet ém csatlakozni, sőt, én nagyon vártam, hgy te is írj.
   tényleg, szakács. ha lehetne, én bizony visszamennék, hogy kipróbáljam, melyik korban hogy főztek. biztos nem jönne be minden, de milyen szórakoztató lenne.:D
   dehogy untatsz.:))

   Törlés