2012/01/26

Csak kívánok

Merthogy ugye elvileg megvonáson vagyok, de ez persze nem akadályoz meg abban, hogy figyeljem az új megjelenéseket, főleg, hogy az SFMagon latolgatják, mik jöhetnek ki idén. (remélem, sokban igazuk lesz.) A poszt alapján úgy tűnik, lesz egy újabb kedvenc kiadóm, ez pedig az Ad Astra, akinek sajna még csak fb-oldala van, rendes honlapja nincs, de remélem, ezt majd pótolják. Amik előre láthatóan tőlük jönnek ki, és engem is érdekelnek:

A Deathless-hez egy kis kedvcsináló (angol)


Greg Keyestől már olvastam a Folyamszülöttet, a polcon pihen a folytatása, a Hollóidők, de hamarosan jön egy újabb sorozattal,  a The Kingdoms of Thorne and Bone-nal. Naná, hogy érdekel. (ezt majd valószínűleg a Delta Vision fogja kiadni, de csak tippelek, mert a Váltott isten gyermekei tőlük van.)






Ronena már olvasta Scott Westerfeld Leviathanját, és a véleménye alapján (elég sok dologban egyezik az ízlésünk), nekem ez mindenképpen kell. És ahogy elnézem a listát, lassan ott tartok, hogy mehetek a sarokba kukoricán térdepelni büntetés gyanánt, annyira megszegem a vásárlási stopot. De bűnözni jó, nem?:) Nem tudom, kihez került, ki adja ki, de nagyon remélem, hogy minőségi lesz, és olyan jó lenne ezzel a borítóval...



Aztán van egy olyan könyv, aminek a megjelenését nagyjából hetente lesen meg a Wizard books honlapján, és szerintem akkor már mindenki tudja, (vagy ha még nem, akkor gyorsan megtanuljátok), hogy ők adják ki az egyik legjobb mágusos-varázslós-harcolós sorozatot, a Dresden könyveket. Az első részét már olvastam, úgyhogy tudom, hogy mit várok, és már tényleg jöhetne.
 
Zafón újra elvisz majd minket az Elfeledett Könyvek Temetőjébe, egyelőre nem nagyon lehet tudni mást a könyvről, esetleg még annyit, hogy februárban ez is megjelenik.









King nem a szívem csücske, a fia, Joe Hill nekem sokkal szimpatikusabb, és bár még a Szív alakú dobozt sem olvastam tőle, a mostanában megjelenő Szarvakra nagyon pályázok.









Akinek a Metró 2033 és a 2034 nagy kedvence volt, az most megint örülhet, mert jön Glukhovsky új könyve, a Szürkület, amihez még nincs borító sajnos.

A már megjelentek közül még mindig nagyon szeretném a Hattyútolvajokat (nem ártana már megvenni, amióta akarom az már a biztos jele annak, hogy tényleg kell), és Banville új könyvét, a Végteleneket. Banville-t nagyon foglalkoztatja a haldoklás és a halál gondolata, ami olyan csodaszép könyvet adott nekünk, mint a A tenger, az újabb könyve még a görög isteneket is lehozza közénk. (imádom ezt a témát, és Banville olyan csodásan ír, hogy biztosan nagyon jó lesz ez is.)



6 megjegyzés:

  1. Ezek alapján szinte mindegyik érdekel. :D Megnéztem a SFmag honlapját és uuu elámultam. Jó kis könyvek ezek. ;) Én még ezt is kiemelném: China Miéville: EMBASSYTOWN és a THE CITY AND THE CITY ő is nagyon jó író. :)

    VálaszTörlés
  2. @Christina alias Pöfivonat
    Miéville-t nem ismerem. a perdido pályaudvar megvan tőle, de még ki sem nyitottam, úgyhogy fogalmam sincs, fogom-e szeretni. lassan azt is be kellene iktatni, mert piszkálja a fantáziám.:)

    VálaszTörlés
  3. A férjem az összeset olvasta tőle, egyfolytában nyaggatt, hogy olvassam már el, mert annyira jó. :) Azt állítja, hogy nekem is tetszene, egyszer majd kisérletet teszek. :D

    VálaszTörlés
  4. A Végteleneket most olvasom, ez az első köyvem a bácsitól, de eddig tetszik. Remélhetőleg, legkésőbb a jövő héten iromány is lesz róla ;).

    VálaszTörlés
  5. @Christina alias Pöfivonat
    ennyire jó? mert akkor csak bele kellene olvasnom.:D

    @Andiamo
    szuper, várom.:)

    VálaszTörlés