2012/04/11

Ad Astra, az új kiadó

Hamarosan kezdődik a könyvfesztivál, gondolom, már sokan izgatottan várjátok, mert ilyenkor mindenki jól bevásárol a mindenféle megjelenésekből.
Figyeljetek oda nagyon az Ad Astra kiadóra, ami (aki?) most négy olyan könyvvel jelenik meg, amikre mindenki felkapja a fejét:

Lauren Beukes: Zoo city
Többszörösen díjazott urban fantasy, amiből nemsokára filmet fognak forgatni. A regény alternatív világában azokat a bűnösöket, akik valaki más haláláért felelősek, misztikus átok sújtja: állatok szegődnek melléjük élő lelkiismeretként és a társadalomból való kiközösítettség jelképeként. A főszereplő a fiatal Zinzi, lajhár társával egy különös ügyben nyomoz: egy eltűnt tinipopsztárt kell megtalálnia még a közelgő lemezbemutató előtt.




~~~~~



Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a halhatatlan
Stílusát az írónő myth punk néven definiálta; előszeretettel használ mitologikus és mesei elemeket műveiben. Ebben a regényében az orosz mesék mélyére ás.
A főszereplő, Marija Morevna gyerekkorában tanúja lesz annak, ahogy madárból emberré változott jóképű fiatalemberek feleségül veszik a nővéreit. Amikor pedig lassan feltárul előtte az orosz mítoszok láthatatlan világa, érte is eljön Halhatatlan Koscsej– hogy nagy hatalmú mesebeli lények és törékenyemberek játszmájának, sodró lendületű történetének részese legyen.


~~~~~

Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány
Az utóbbi évek legsikeresebb sci-fije, az utóbbi évek legtöbb díjjal kitüntetett regénye, ami egy olajválság utáni Thaiföldön játszódik, ahol a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszint től gátrendszerekkel védik, pusz tító genetikai járványoktól retteg mindenki, és ahol a genetikailag módosított, szolgalelkű lány, Emiko és a kíméletlen üzletember, Anderson Lake találkozása egész Thaiföldet megrengeti.


~~~~~

Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj
Egy vérbeli sci-fi regény, többek közt a közösségi média jövőjéről. A finn származású íróval pusztán az első fejezet elolvasása után azonnal szerződést kötött az angol és az amerikai kiadó is. Jean leFlambeur kifinomult úriember és fondorlatos mestertolvaj, aki gondolatokat, ékszereket és titkokat lovasít meg a jövőbeli naprendszer egzotikusan különc társadalmaiban. Hamarosan viszont kezdetét veszi kalandja a Marson, ahol meg kell találnia elrejtett személyiségét.


(Ezek a borítók megérdemlik a nagyképernyőt.)

Ami külön jó, hogy két könyvet e-ben is meg lehet venni, 
a Felhúzhatós lányt, és a Marija Morevna és a Halhatatlant.


7 megjegyzés:

  1. De jó volt ilyen nagyban látni a borítókat! :) Főleg az elsőt, az nagy szerelem...

    VálaszTörlés
  2. @FantYAstic Volumes
    igen, nagyon jól néznek ki.:) és tök jó, hogy a Marija Morevnához ezt a borítót választották.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jól néznek ki nagyban :)

    VálaszTörlés
  4. Éppenséggel pont azon morfondírozok, hogy melyiket vegyem majd kint a könyvfeszten. :)

    VálaszTörlés
  5. most olvastam, hogy ha hármat veszel, akkor talán 2000 lesz darabja. :)
    asszem, fb-n írták.

    VálaszTörlés
  6. ööö annyit nem biztos, hogy szeretnék venni. :D

    VálaszTörlés
  7. Most én is ott tartok, hogy mind kellene :)

    VálaszTörlés