2012/06/29

Hónapzárás - június

Nem akartam már több ilyen hónapzárós posztot írni, de most annyira örülök a könyveimnek, hogy mégiscsak megörökítem.

Végre valahára megjelent a Tűz és jég dala ciklus ötödik része, vagy aki esetleg így jobban ismeri, a Trónok harcának a folytatása. (nem tudja valaki, miért Tűz és jég, amikor eredetiben meg Ice and Fire?) Nagyon-nagyon régóta vártunk már erre, és igazából aki csak a filmsorozat miatt cuppant rá, annak most nagy szerencséje van, mert egyszerre elérhetőek számára az eddigi részek, és ezt egy élmény lehet egymás után lenyomni, felváltva a könyveket meg a filmeket.
Amikor pakoltam a könyveket, direkt kihagytam neki a helyet, most gyönyörűségesen sorakoznak ott a polcon a példányaim. És nagyon hálás vagyok a kiadónak, hogy keményben is kinyomta, sztem ez csak abban mutat igazán.

A Kelly kiadó lemondott a Tündérkrónikák folytatásáról, és szerencsénkre átvette azt a  Corleonis, és biztos vagyok benne, hogy nem fogják megbánni. Sőt, ha még nagyobb szerencsénk van, a többi félbemaradt sorozat is náluk fog majd kikötni, és így van rá esély, hogy újra átkerüljünk abba a csodálatos démonvilágba, amit Diana Rowland álmodott meg, és hát nagyon remélem, hogy Cassie Palmerről és Pritkinről sem kell lemondanom. Ha ti is szeretnétek a folytatásokat, a kiadó blogján, jobb oldalt a linksávban lehet szavazni még jó sokáig.
És meg kell, hogy jegyezzem, hogy a Rossz hold kelt fel nyertes trailere egyszerűen mesés.

Ezt a könyvet először nem akartam. Jaj, már megint vámpíros, pfff, még magyar is, és a főszereplőt meg Borbíró Borbálának hívják, hát milyen név ez már? lehet így komolyan venni valakit? De aztán annyira felpiszkáltak a többiek, hogy úgy voltam vele, muszáj neki egy esélyt adnom.
Beleolvastam, és azt hiszem, minden rendben ezzel a könyvvel, de azért majd közelebbről is meg kell ismerkednünk, hogy biztosra mondhassam. De ami még sokat számított abban, hogy nyomtam a rendelés gombot, az a borító. Megéri ilyen gyönyörűségeket tenni a könyvek elejére, mert mindig a megvétel felé billenti a mérleget.

Az Ad Astra nagy kedvencemmé vált, de én ezt már akkor láttam, amikor még fogalmam sem volt, kik vannak a kiadó mögött. Az új könyvük a Dervisház, de ami tetézi a boldogságom, hogy a könyveiket Szegeden is át lehet venni postaköltség nélkül a Sárkánytűz boltban, de nem csak nálunk, hanem még jópár helyen az országban. Itt a lista a boltokról, akit érdekel.

Amadea volt olyan drága, és intézett nekem a könyvhéten egy kedvezményes Boszorkányoskönyvet, nagyon köszönöm neki.:))**
Nem tudom még, milyenek az elvárásaim, egyelőre azt hiszem, nincsenek, csak remélni merem, hogy nem fogok csalódni.

Ennyi volt a júniusi költekezésem. Sokkal több, mint terveztem, de pár könyvet még így sem vettem meg, ami mindenképpen a polcra kívánkozik. Nem baj, majd a következő hónapokban. (Igazából már csak a Vérbe öltözött Anna hiányzik a polcomról.)

10 megjegyzés:

  1. majdnem ugyanazokat a könyveket szereztük be. :) A Vámpírok múzsájára kíváncsi leszek, de szerintem tetszeni fog. :)

    VálaszTörlés
  2. Húúúúú nagyon állat ez a szürke sablon!!!! Én is akarok egy ilyet!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      http://www.premiumbloggertemplates.com/
      itt van egy csomó mindenféle. olyan nagyon nem is kell rajtuk alakítani, ha szerencséd van.

      Törlés
  3. Azért Tűz és jég szerintem, mert magyarul így jobban hangzik (ld. tűz és víz, tehát a tűz van előbb.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondjuk ez tényleg lehet, bár a történet szempontjából meg az a logikus, hogy a jég van hamarabb.

      Törlés
  4. Nagyon jó az új blog dizájn!!!
    A G.R.R. Martin könyv borítójától pedig dobtam egy hátast. "Élőbe" elképesztő. Dombornyomásos, extrém kiváló!!! Egyszerűen zseniális!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi.:)
      Martin könyvén én is meglepődtem. sokkal szebb, mint a képen, a dombornyomott sárkány pedig gyönyörű, meg úgy az egész hangulata, színvilága is.

      Törlés
  5. Nagyon jó könyveket szereztél be, ezeket én is összeszedtem:)
    A Vámpírok múzsáját én nagyon szerettem, Bori neve pedig direkt tetszik, részben emiatt voltam kíváncsi a könyvre.
    A dervisházat pedig imádni fogod:)
    Nagyon szívesen, kicsit félek a boszis könyvtől, remélem, nem lesz rossz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig a dervisháztól tartok picit, nem tudom, miért.
      hagytam még párat a boltban, hátha a második félévben csak rossz könyveket adnak ki, akkorra is jusson valami.:D

      Törlés