2013/02/14

Karen Chance - spoileres újraolvasás 3.

A POSZT SPOILERES, ÍGY KÉRETIK OLVASNI.
SPOILERMENTES OLVASÁSRA JAVASLOM A MÁSIK POSZTOM,
SŐT, GRETTY IS ÍRT EGY KIS KEDVCSINÁLÓT.

Mivel kijött a negyedik kötet, úgy döntöttünk néhányan, Gretty és én, (meg Zenka, csak ő lemaradt), hogy újraolvassuk Cassie Palmer történetét. Azt hiszem, a bloggerek között én voltam az első nagy rajongója, és csalódottan vettem tudomásul, hogy csak nagyon kevesen akarnak csatlakozni ehhez a szerelemhez. Érdekes, Moning könnyebben rabul ejti az embert, mint Chance, pedig én őszintén szólva, nem nagyon tudnék választani a két sorozat között.
Titti kívánságára most egy keményen spoileres ismertető következik, de azért óvatos leszek, és igyekszem nem lelőni az igazi fordulatokat, bár ez így három könyvvel a hátam mögött elég nehéz lesz, viszont ha nem akarjátok újraolvasni (miért nem?!), akkor ez egy jó kis összefoglaló lehet az emlékezet felfrissítésére. Ez a blabla azért van egyébként, hogy még a főlapon se futhasson bele senki spoilerbe, biztos, ami biztos.

Ne vígy engem a kísértésbe; megoldom egymagam is.
Egyáltalán nem egyszerű Cassie-t követni. Egyszer Franciaországban van, a Pére Lachaise temetőben, most (éppen akkor, amikor olvassuk), üldözik őket a mágusok, és rájuk omlik a föld alatti sziklafolyosó, majd a következő pillanatban 300 évvel korábbra ugranak, majd megint vissza, aztán ide, aztán oda. De van egy biztos pont, a Dante, előbb vagy utóbb úgyis ott kötnek ki, mint ahogy most is. Rafe tántorog be, alig él (még vámpírlétéhez képest is), mert a mestere parancsa elleni küzdelem kis híján kinyírja, de meg kell találnia Cassie-t, hogy elmondja, Mirceán kitört a geis, és ez eléggé megviseli, konkrétan a halálán van. A Codex Merlini, amit az előző kötetben beígért a tündekirálynak, tartalmaz egy ellenszert, de ahhoz először meg kellene találni a könyvet, ami egyáltalán nem egyszerű, mert már rég nem látták, de a pletykák szerint valamikor az 1700-as évek végén lopta el egy aukcióról a sötét Kör.
Cassie rossz hírt kap, Tamit elrabolták. (Tudjátok, ő volt, aki kamaszként befogadta, és ő volt az, aki összegyűjtötte a nem normális mágikus erővel működő gyerekeke,t a selejteket.)
Eközben Pritkin és Nick bőszen keresik a régi iratokban és könyvekben a Codex Merlinire való utalásokat, de szinte semmit nem találnak. (És egy kardos apró tündér felügyeli, hogy tényleg keressék a kódexet.:D) Végül kiderül, hogy van egy dzsinn, aki tud használható infót (az 1700-as évek-beli aukció ténye tőle származik), de sajnos már csak az oszló hulláját találják meg. Cassie ráakad ugyan a dzsinnre, de segíteni nem tud rajta, csak megmutatni, mi történt pár nappal korábban. És hogy mi is történt, azon Cassie lepődik meg a legjobban, mert egy Pritkin-szerű figura aprította fel szegény dzsinnt, aki aztán a Dantéban le is smárolja Cassie-t.
Tony egy rakás rejtett átjárót csináltatott magának vészhelyzet esetére, most az egyiket próbálják megtalálni. Ehhez visszaugranak az időben, hogy kiszedjék valakiből a portálhívó varázsszavakat, és ott kötnek ki, ahol az első könyv kezdődött, a vérpatkányos harcnál. Cassie megsebesül (összeaprítják a csuklóját), de aztán találkozik Mirceával, ő meggyógyítja, aztán kaphatunk egy kis ízelítőt az időparadoxonból.
Újra Dante, egy Pritkin-forma fazon megpróbálja elcsábítani Cassie-t, aztán végül az igazi Pritkin karjaiban köt ki, és szerintem a könyv legjobb jelenetét produkálják ők hárman, külön-külön is, meg együtt is. Igazából egy kétszemélyes gruppen szemtanúi leszünk, aminek a végére Cassie szinte teljes erejét lecsapolják.
És még csak a könyv felénél tartunk. De tudjátok mit? Nem mesélem tovább, olvassátok el inkább.:)



2 megjegyzés:

  1. Naaa, nemááár, mi az h nem meséled tovább:PPPP

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D oda akarok kicsit hatni, hogy olvassátok, mert baromi jó.:P
      amikor Rosie belemászik Pritkinbe, és akkor itt izé, meg amikor időugranak, meg... szal nem értem, miért akarjátok kihagyni.:D

      Törlés