2013/04/21

Polcravalók

Bár már nincs nálam könyvstop, azért óvatosan veszek csak könyvet, viszont most megnézhetitek, mik lesznek azok, amik majd szépen lassan polcra kerülnek nálam. Inkább előbb, mint utóbb, remélhetőleg.

Valente - A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Szeptember egy kislány, aki kalandokra vágyik. Amikor a Zöld Szél és egy Leopárd Tündérföldre invitálja, természetesen elfogadja a meghívást.(Te talán nem tennéd?) Tündérföldön azonban nagy a zűrzavar, és egy tizenkét éves kislányra, egy könyvszerető sárkánygyíkra és egy Szombat nevű, különös és majdnem emberi kisfiúra hárul a feladat, hogy legyőzzék a gonosz Márkinőt, és helyreállítsák a rendet.

Valente a Marija Morevna óta hatalmas kedvenc, annyira, hogy minden könyvét be kell szereznem, még ha az egy 10 éveseknek szóló mesekönyv is. 

Mitch Albom - Az idő ura
Amióta az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt. Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában.
Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek - egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg millimos oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket.
A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy maga is eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla.
Albom mindig elgondolkodtató dolgokról ír, és bár vallásilag semmi közünk egymáshoz, a világnézetünk alapjaiban nagyon is megegyezik.

Hannu Rajaniemi - Fraktálherceg
Jean le Flambeur, a Naprendszer legtehetségesebb mestertolvaja élete egyik legnehezebb munkájára készül. A Schrödinger-doboz, amelyet megpróbál feltörni, valószínűleg a szabadulását rejti... vagy mégsem? A helyzetet nem könnyíti meg a nyakára küldött fejvadász sem, az űrhajóját pedig eleven falja fel egy másik ellenség.
Eközben a Föld utolsó városában, ahol a mesék tiltottak, a dzsinnek pedig valódiak, egy fiatal lány megpróbálja visszanyerni a családja jóindulatát: ez az egyszerű feladat azonban rendkívül hamar egy életveszélyes játszma közepébe sodorja.
Hannu Rajaniemi a "Kvantumtolvaj" folytatásában visszatér sziporkázóan ötletes univerzumába, ahol Jeant és Mielit ismét rendkívüli helyszínek, fontos válaszok és még nagyobb horderejű kérdések várják.
A Kvantumtolvajt nagyon élveztem, és sokszor inkább éreztem, mint valóban értettem volna, nagyon érdekel a folytatás.

Elfgren - Strandberg - A tűz
Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket, és nem gyógyítja meg az összetört szíveket...
A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a "Kör" óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.
A Kör után a Tűz egyszerűen kell. Imádom a borús, depresszív hangulatot, az északi életérzést, és hát nem tagadhatom, hogy maguk a boszorkányok a legvonzóbbak ebben a sorozatban.

Sztrugackijék - Mese a Trojkáról
A BOVATKI munkatársai beadvánnyal fordulnak a Megmagyarázhatatlan Jelenségeket Ésszerűsítő és Hasznosító Trojkához, a munkájukhoz szükséges néhány lény, illetve tárgy kiutalását kérve. A nevével ellentétben négytagú szervezet viszont nem szereti elkapkodni a dolgokat, mindent igen alaposan, az előírások, a szabályok szellemében intéz, és ha lehet, inkább nem dönt semmiről.
Látván, hogy nem jutnak semmire, hőseink megpróbálják a Trojka tagjait "remoralizálni", ám ebben a harcban (amely nem lesz a végső) a pofonokat többek közt ízelt poloskalábak, szőrös jetimancsok és tapadókorongos polipcsápok osztják.
Bár az első részt, A hétfő szombaton kezdődik-et még nem olvastam, az is a polcon van, úgyhogy ennek is ott a helye. Baromi jók a borítók. (de nem csak emiatt érdekel.:D)

18 megjegyzés:

  1. Basszus, a Tűzről totál megfeledkeztem! :O Lehet már kapni? Illetve... lehetett volna a könyvfeszten? hüpp-szipp. :(
    A Valentét is egyre jobban bánom, hogy nem vettem meg, de nem cipelhettem 15 könyvet haza :S még így is ferde szemmel lett rámnézve, amikor a Zemberre tukmáltam az egyik szatyrot, mert már nem bírtam. Meg már 32 beszerzésnél tartok idén, ami nem kevés...
    Az Örök kísértést nézegettem könyvesboltban nemrég... de lehet, hogy ez is jobb lenne angolul. :)
    A Javítások Szeee miatt érdekel. A Sztrugackijt megvette Nita tegnap, szerintem majd lesz róla posztja is nemsoká. :)
    Ja és persze Albom is jó lehet. Ajj. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a tűz a szandi szerint asszem holnap jelenik meg, de nem tudom, hogy a kiadó szívesen kihagyta volna-e a könyvfesztet. szal lehet, hogy már volt ott is, csak nem figyelted.
      a 32 nem is olyan sok. nézd úgy, hogy majdnem (de csak majdnem :D) fél évi beszerzés.

      Törlés
    2. Persze, végülis nem sok, mert annyira sok mindent nem tervezek beszerezni, de végül mindig sikerül :D... Ki érti ezt, ugrálnak a könyvek a szatyraimba, polcaimra... tavaly 69 volt a mérleg a végén...
      A Tűzről most nem találtam semmit, az előrendelési link nem ment az előbb, nem tudom. Visszakerestem a posztomat róla, akkor 04.15-re volt ígérve. Elmentem a Geopen mellett is, megcsodáltam a könyves foteljüket, de ennyi. :S Most így utólag úgy érzem, nem néztem eléggé körül, mert mindig menni kellett valakivel valahova, de jól is éreztem magam velük, ehh. :D :D

      Törlés
    3. szeee blogján is ott a nagy kérdés, meg Zenkával is ezt beszéltük, hogy mennyi értelme van ennek a fesztiválnak. nagyjából annyi, mint amiért te is kinn voltál: hogy jól érezze magát az ember, ha valakivel találkozni szeretne.:D
      majd lesz akció, akkor is meg lehet venni bármit.
      megnéztem, a szandi 04.22-t ír a tűzhöz, úgyhogy még nem késtél le semmiről.:))

      Törlés
    4. Én is találtam közben egy karcot, amiben az van, hogy mégis csak jövő hónapban jön a Tűz. Na, mindenesetre azt tényleg nagyon várom, ha esetleg szürkehályogos vagyok megint, és nem tűnne fel, ordíts már rám, ha már lehet kapni :D
      Ja, nekem tetszett a könyvfeszt, meg nem tartom feleslegesnek sem, mert jó volt, csak ugye nem feltétlen arra, amire kitalálják :D De én most voltam kinn életemben először a feszten, és persze, ilyenkor lelkesebben viszonyul az ember az egészhez, azért írtam akkora élménybeszámolót is (elképesztő nézettsége lett, nem tudom miért, pedig csak főleg pár könyves kép az ágyamon :D)

      Törlés
    5. oké, feltétlenül. nekem is kell, úgyhogy figyelni fogom.:))

      ó, olvasni én is nagyon szeretem, a karcokat is elolvastam, meg a posztokat is, ki kivel találkozott, miket vett, miket lehetett kapni, melyik kiadó volt a legkedvesebb, meg hasonlók. ezek mind infóértékűek, lehet belőle építkezni.:D
      egyébként valszeg én is kimentem volna, ha ott lakok, vagy épp arra van dolgom, de innen feljutni csak ráfizetés lenne.

      Törlés
    6. Igaz, ezekről mindig jó olvasni, tájékozódni. :) Ma pl. megtudtam egy karcból, hogy Bacher Iván milyen bunkó volt a dedikáláson :)

      Törlés
    7. ő alapból se valami kedves ember, szal annyira nem csodálkozom.:D melyik karc?

      Törlés
    8. Pupi én 33 könyvet szereztem be. ;)

      @Nima: Valentene én is szeretném majd. :)

      Törlés
    9. Chris, 33 könyvet?? jóisten.:D miket?
      (emberem már ettől a 8 könyvtől is elszédült, gyorsan fejben kiszámolta, mennyibe fog kerülni.:D mondtam, ne aggódjon, semmiért nem fogok teljes árat fizetni. na, majd mondom neki, hogy te mennyit vettél, örülni fog ennek a szerény számnak.:))

      Törlés
    10. Szerintem ezévben eddig, nem a könyvfeszten :D mert úgy tudom, ott csak hármat vett. :D :D
      Ez a karc volt az: http://moly.hu/karcok/217449

      Törlés
    11. ja, tényleg, pedig olvastam is.:D
      én csak 14-et. akkor én még vehetek sokat.:>

      Törlés
    12. Nima: egész évre gondoltam. :D A könyvfeszten összesen kettő könyv jött velem. :) Szégyellem is magam, hogy már ilyen sok könyv jött haza velem, mert nem így terveztem az idei évet. :)

      Törlés
  2. ezekből én is néhányat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. volt, amit ott hagytál, de kellett volna?

      Törlés
    2. 1.2.4-est várom magamhoz majd, ezenkívül a Javítások-at egyszer elolvasom, szintén @szeee miatt. :)

      Törlés
  3. Most járok a trojka felénél, azt mondom, ne hagyd sokáig sorvadozni a polcon ;~)

    VálaszTörlés
  4. hú, akkor gyorsan le kell nyomnom az első részt is. (nem, mág nem volt meg.:D)

    VálaszTörlés