2015/01/18

Vasárnapi szentségtörés

Kakukkszó.
Rowling.
Istennő, satöbbi.
De nálam problémás az olvasnivaló.
Túlírt. Nem kicsit. És unalmas. Unalmasabb, mint amennyire túlírt.
Az eleje még egészen jól indult. De tényleg. Lelkesedtem is a csajoknak, hogy hiába minden lehúzás, nekem ez tetszik, mondjanak bármit.
Aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy valami hülyeségen gondolkodok, miközben a szereplő csak mondja és mondja. Tudjátok, mint amikor unalmas társaságban vagytok, és a másik nagyon mesél valami tök érdektelen dolgot, amit nektek lelkesen hallgatnotok kellene, csak épp nem megy. Pedig oda kéne figyelni, mert ez egy nyomozás, meg mert szeretni akarom, csak nem megy.
Próbáltam a finomságokra figyelni, irodalmi értékekre, megfogalmazásra, bármire, amibe bele tudok kapaszkodni, mert lehet, hogy nem érdekel, ki nyírta ki a kiscsajt, de azért még lehetne éppen élvezetes. Amikor Strike egyedül van, esetleg Robinnal, azok a részek simán lecsúsznak, de ahogy egy töltelékember bekerül a képbe és beszélni kezd, mert neki mondandója van, elveszítem a fonalat. Rémlik, hogy tudnom kellene, hogy ki beszél, de ez most a rendőr, a besúgó, vagy a kapcsolat?
És hogy kerültünk ide??
Ezt most akkor becsuk. Majd máskor.

17 megjegyzés:

  1. Na, mi a szösz!
    én az átmeneti üresedést olvasom most (20%), és ki vagyok akadva :D nem fogom félbehagyni, több okból sem, egyrészt rohadt régóta vágyom már elolvasni, másrészt vcs, harmadrészt meg kihívás is .elmondanám, hogy kurrrrva nehéz angolul :D de ami idegesít, az a kimódoltság, ahogy a legritkább szavakat, nehéz körmondatokat rpodukál bele, mintha muszáj lenne, pedig HP-t tudott jól írni ezek nélkül is. Szerintem az átmenetit sokan azért fikázzák, mert nem értik - értem ezt a native speakerekre is, mert egy rakat olyan szó van benne, amit tuti, hogy ők is csak szótárban látnak. a könyvesposzton kívül írok majd belőle nyelvi posztot is. A sztori eddig kicsit semmilyen, de tudom, hogy fel kell vezetnie. a kakukkszót is idén tervezem, de hagyok egy kis szünetet, mert sok lenne ennyi rowling-szofisztikáltság egyszerre. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az átmenetinek még akkor elolvastam az első fejezeteit, amikor megvettem, de már inkább nem mondok semmit az eleje alapján. az eleje annak is jó. magyarul semmi faxnit nem látok benne, csak hogy elég választékos, de illik a témához. hogy szól-e valamiről a társadalmi elemzésen kívül, azt nem tudom. :D

      Törlés
    2. Kibaszottul választékos :D

      Törlés
  2. naugyenaugyenaugyeeeee :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Jáááááj :D hát van ilyen, nem vagyunk egyformák, szerencsére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet, hogy rosszkor olvastam, nemtom. volt már ilyen.

      Törlés
  4. Na, a 40%-áig ugyanezt éreztem, aztán beindult, és a végén már alig tudtam letenni. De amúgy sajnos, semmi különös. :( Egyszer olvasós, felejthető.
    Az Átmenetiről írtam posztot is (ez itt a reklám helye, bocsi!), a feléig nagyon tetszett, csak a szereplőket nem bírtam megkülönböztetni, a második fele viszont valami katasztrófa. Életemben nem veszem többet a kezembe, a sorozat sem érdekel egyelőre, de azon még gondolkodom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt a negyedéig bírtam, azt meg akkor majd csak feléig olvasom. :D

      Törlés
  5. Mindenki Rowlingot (nem) olvas, hey?:)

    Annak örülök, hogy Pupi angolul tolja az Átmeneti Üresedést, mert így konzíliumot ülhetünk egy egy nyakatekert mondat felett, aminek valójában semmi jelentősége, de olyanokat tanulhatunk belőle, mint deerstalker és ööööö....a többiet elfelejtettem:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem már az hatalmas élmény volt, hogy a mercy thompson 3-ban megláttam azt leírva, hogy übercreepy. :D

      Törlés
    2. Tittivel konzílium, így van :D Bár hálistennek azóta nem voltak annyira kiguvad a szemem nyakatekert mondatok. :)
      A deerstalkert egy életre megjegyezzük :D

      Törlés
  6. így, hogy über? ü betűvel?

    VálaszTörlés
  7. A folytatása jobb, de azt se mondanám nagyon jó kriminek. Pedig a Casual Vacany nagyon tetszett, többre számítottam utána.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kár érte, mert jó némelyik karaktere egészen érdekes.
      hogy hogyan kell érdekessé tenni egy krimit is, azt még meg kell tanulnia, akármennyire jó író is egyébként.

      Törlés