Negyedév 1 - Keményfedél

Ha a papír elbírja, a képernyő is

2016/03/31

Negyedév 1

Leszoktam a havi zárásokról, de olyan jól beindult ez az év, hogy kicsit merengek pár dolgon.

Először is egy (remélem) mindenkit érdeklő jó hír: hamarosan megjelenik a HEARTLESS Gail Carrigertől. Kicsit nyögvenyelősek ezek a sorozatok nem csak a KMK-nál, hanem mindenkinél. Egyrészről ott van, hogy addig nem szeretünk sorozatot megvenni és belekezdeni, míg nincs kinn az összes rész, másrészt meg a kiadók egy idő után leállnak a folytatásokkal (mint pl. a VASDRUIDA esetében, ami egy baromi jó kis sori, nem is értem, tessék venni és olvasni, kinn van már három rész, emberek, mikor lesz itt a többi? 8 részes már!), mivel úgy látják, senki nem érdekel. Patthelyzet.

Bár nagyon visszavettem a vásárlással, azért néha nem tudom megállni. Hát ott lehet hagyni egy Lépcsők városát? Ugye, hogy nem. Már a borítót is imádom. És természetesen e-ben. Vegyetek e-ket, a világ egyik legjobb találmánya.

Mikor kezdtem összegyűjteni a friss megjelenéseket, akkor akadtam rá James Frey Endgame sorozatára, mindjárt a második részre. Véletlenül vettem észre, hogy az első akciós, úgyhogy azt is muszáj volt. Ha van választásom, inkább e-t veszek, de itt a papírkönyv töredékébe került az e-nek, úgyhogy nem őrültem meg, persze, hogy a papírt vettem meg. Ma még pont kerek 999 forint, ha valakit érdekel.
Tegnap hozta el Kisnima a boltból, és míg elvillamosozott hozzám, beleolvasott, úgyhogy közölte, hogy akkor lehet megrendelni a második részt is. Annyira akkor nem foghattam mellé.

Még valamikor az év elején volt Galaktika akció a Szandiban, akkor vettem meg az Időőrséget, de ez inkább csak rutinból történt, mint szerelemből, mert ha már ott sorakozik a polcon a többi, ez se maradjon már ki. Bár amilyen satnya minőségben dobják ki a könyveket, még a 35%-os árengedménnyel is túl sokba kerülnek, úgyhogy ezennel itt le is zártam az Őrségek vásárlását.

Bár Anne Leckie sorozatát még nem olvastam el, de az első mellé odakerült januárban a MÁSODIK RÉSZ is, persze, e-ben. Jó lenne már erre is sort keríteni, de periodikusan érdekelnek témák, a sci-fi most kifutott nálam, volt egy kis krimis időszak, és végre megint UF-eket olvasok.


Idén a GR-en 57 könyvvel challengelek, amiről akkor, amikor beállítottam, azt gondoltam, hogy valszeg nem fog összejönni. Ehhez képest már több, mint a harmadát elolvastam, úgyhogy nincs miért aggódni. Egyébként sem lenne, de valami picike cél nem árt.
Valószínűleg elbuktam Miamona kihívását, meg a várólistacsökkentést is. Év elején hirtelen elolvastam mindent, ami passzolt a hangulatomhoz, azóta meg nem akadt olyan a listán, amit szívesen kézbe vennék. Bár azért még alakulhat a dolog, nagy reményeket nem fűzök hozzá.
Merthogy, ami a legfőbb ok, amiért nem is teperek a sikerért, hogy lett egy Kindle-m, szótárral, úgyhogy nem kell a gép előtt görnyednem. Imádom. Egy ilyen kis géptől kitárul a világ az ember előtt. (igen, a rengeteg, magyarul meg nem jelent könyvre gondolok. :))

A többiek:

8 megjegyzés:

 1. De jó, Heartless!:)
  A Lépcsők városára kíváncsi vagyok, a beleolvasó alapján kompatibilis velem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. én is örülök, már úgy hiányzott Lady Maccon. (nameg a Lord is.:D)
   én imádom Bennettet. nekem a horzsolások is királyság volt, de ahogy nézem, ez más téma, hátha ezzel össze tudsz barátkozni. :)

   Törlés
 2. Hű a Heartless már jó lesz ha megjelenik, nem is emlékszem már mik történtek a legutóbbi kötetben :D
  A Kindli jó, én is időről-időre felfedezem a lehetőségeit :) Az angolul olvasás meg csak ezzel megy nekem, hála a beépített szótárnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jaja, a szótára a legjobb, meg a háttérvilágítás.

   Törlés
  2. Dóri, a Blamelessben templomos lovagokat üldöznek Olaszországban, és vannak mechanikus katicabogarak, Lord Maccon formaldehidet nyakal, Alexiáról pedig pletykálnak, csúnyákat, mivel a Changeless végén terhes lett ugye, de nem lehetne az! :) Ennyi szerintem elég, a többit majd feleleveníti az új rész. ;)

   Törlés
 3. Nem csak az egész Napernyő protektorátust, de a spin-off első részét, meg a ya-sorozatát is végigolvastam, mire kijött a negyedik kötet. ;) Egyébként tényleg nincs reklámja, kár.
  Frey nagyon olcsó volt, remélem tetszeni fog. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hát na, bénázni is tudni kell. elképzelésem nincs, miért ülnek rajta eddig. ezt a mostani megjelenést se verik nagydobra.
   én mondjuk Carrigerrel biztosan nem próbálkoznék meg angolul. magyarul nagyon jó, de sose tudnám így élvezni, és tuti, hogy tök mást fordítanék. :D

   Törlés
  2. Hát nem egy alap szókinccsel dolgozik Carriger, az biztos, és szép angolságokat hoz. :)

   Törlés

Blogarchívum

Címkék

2011 (42) 2012 (71) 2013 (52) 2014 (33) 2015 (28) 2016 (43) 2017 (32) 2018 (31) 21.század (3) 5* (88) Aba (5) Ad Astra (6) Agave (54) Akkon (1) Alexandra (23) Animus (3) Athenaeum (16) bannerek (1) Book&Walk (4) borítóleleplezés (2) campus (3) Cartaphilus (14) Cassie Palmer (11) Cat és Bones (3) Cicero (5) CorLeonis (10) Crossfire (3) Delta Vision (16) ebook (6) Édesvíz (1) Egmont (5) egyéb (2) elfeledett könyvek (3) Első törvény (5) epic (21) Erikson (6) Európa (16) évzárás (7) félbehagyva (1) feminizmus (1) Fever (6) Főnix (3) Fumax (21) Gabo (24) Galaktika (9) game (6) General Press (5) Geopen (11) Gondolat (3) Göncöl (2) gyenge (17) gyűjtés (7) halloween (3) hírek (40) Holdvadász-hónap (6) hónapzárás (12) IPC (2) játék (9) K.U.K. (1) Karen Chance (11) Karen Marie Moning (7) kedvenc (39) Kelly (10) képregény (1) Kolibri (1) konteo (1) Kossuth (2) könyvekről röviden (4) könyvlista (1) Könyvmolyképző (41) körbeposzt (15) Lektűr (2) Libri (5) lista (12) Lybrum (1) M-Érték (1) Magvető (5) magyar (30) majdnem témáztunk (1) Malaza (5) manciregény (2) Maxim (2) megjelenik (25) Merit (1) MRC16 (2) MűveltNép (1) Napernyő Protektorátus (3) Novum (1) Őrségek (3) Palatinus (3) Park Kiadó (1) Partvonal (7) PlayOn (2) Polar (1) Pongrác (1) régi blogról (102) Rézbong (1) Scolar (3) skandináv (10) szösz (104) Szukits (3) szukkubusz (3) Takeshi Kovacs (3) Tarandus (2) témázunk (33) Tericum (1) Térség (4) Tuan (2) Tündérkrónikák (6) TwisterMedia (2) újraolvasás (2) Ulpius (33) útkeresés (1) válogatás (4) vcs2016 (7) vcs2017 (5) Victoria kiadó (2) Warhammer (3) Wizard Books (1) zsidó (3)

Nima's wishlist

Letűnt ​világok
Fire & Blood
Éhség
Tengerészek
Védtelen halandók
Csipkerózsikák
A ​hableány és Mrs. Hancock
Az ötödik áldozat
Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Hill House szelleme
A birodalom bűnei
Holtvágány


Nima's favorite books »

Contact Me

Név

E-mail *

Üzenet *

MOON

CURRENT MOON