2016/11/20

Blacksad

 Ha már ilyen szépen feltűnt az előző nézelődésemkor a képregény, gondoltam, akkor el is olvasom. (angolul jóval olcsóbb).
Az öt részből álló sorozat az '50-es évek Amerikájába visz vissza minket, ahol Blacksad, a macska nyomoz két segítőjével, Smirnovval, a rendőr farkaskutyával, aki mivel hivatásos, egy idő után ki kell kerülnie a képből, és Weekly-vel, a menyéttel, aki nem szeret fürödni, viszont igen eredményes. Kötetenként különböző ügyeket old meg, az első részben egy színésznő halálát vizsgálja ki, aki mellesleg valamikor rég a szerelme volt, legalábbis egy ágyban aludtak egy ideig. A második részben a rasszizmus és a perverziók (ezzel együtt a társadalmi különbségek) kerülnek elő, a harmadikban pedig a tudomány és a politika - az '50-es években vagyunk, úgyhogy Hitler, a harmadik Birodalom, a tudományos kísérletek és a hidegháború semmiképp nem maradhatnak ki.
Nálunk most csak az első nyomozás jön egyelőre, és bár egy kicsit borsos az ára, azt gondolom, a rajzok minősége ezért mindenkit kárpótolni fog. Keménytáblás kiadás lesz, gondolom, a papíranyag is minőségi lesz.

Nem igazán szoktam képregényeket olvasni, a témájuk általában kiesik az érdeklődési körömből, de ez teljesen magába szippantott. Nagyon jól megtalálta egymást a történet és a rajzok stílusa, és nagyon bele lehet merülni, ha az ember rájön, hogy többek ezek egy rajznál, és a mélyére akar ásni. Gondolom, a fogyaszthatóság kedvéért a nők sokkal inkább emberiek, mint a pasi-alakok, furán nézne ki egy szőrös nagymellű cicalány pucéran az ágyon. Mert a rajzolók nem szívbajosak, simán vannak benne szexpózok, de még a férfiwc-t is megörökítették. Az összes figura nagyon karakteres, és érdemes figyelni, melyik szereplőhöz melyik állatot párosították jellemileg. Én egy idő után el is feledkeztem róla, hogy nem emberként vannak ábrázolva a szereplők.


Aki szereti a noir krimiket, annak mindenképp ajánlom (figyelsz, Pupi?:D), tényleg különleges élmény. Hangulata van, mondanivalója, élvezetes kivitelezéssel, ad néhány óra remek kikapcsolódást.


6 megjegyzés:

  1. Figyelek, figyelek! Épp tegnap tettem be miattad egy frisses posztomba. ;) Jók a rajzok, tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aha, láttam. milyen jó lesz, most majd miattam végigmegy a blogokon. :D

      Törlés
  2. Én erről miért nem hallottam még? És hogy lehet, hogy nincs a polcomon belle egy sem?! :o Orvosolnom kell a hiányosságot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak pártolni tudom a szándékod.:))

      Törlés
    2. Én is én is, csak sajna igen drága, no de nem gond, karácsony már a kanyarban van... :D

      Törlés