2016/12/19

Jövőre is jönnek ám micsoda könyvek

Az Agave kitette a blogjára, milyen könyveket fognak hozni jövőre, azonnal ki is szúrtam néhányat.

2017.02.07.
Bármily meglepő, leginkább számomra, de nagyon érdekel Gaiman Északi mitológiája.
A jól ismert skandináv mítoszok a történetmesélés nagymesterének elképesztő átiratában. Gaiman keze alatt a régi poros mítoszok újra élettel telnek meg. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.


2017.02. 
Bár még a Lépcsők városával is adós vagyok magamnak, a folytatása, a Pengék városa is a kellős kategória.
Turjin Mulaghesh kormányzó ezúttal a főszereplő, és az isteni városok egy új helyszínén - Vúrtyavasztánban - bontakozik ki ezúttal egy fergeteges történet, ami persze megint több mint elsőre látszik.


2017. 
Chima-ról még ugyan nem hallottam, de gr-en nagyon imádják a könyveit. A Flamecasterrel kezdi az Agave, ahogy nézem, pont olyan jó választás, mint bármelyik másik, még ha spin off is.
Gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl. Nem csak a világ, de a szereplői is nagyon emlékezetesek.


2017. 
Athony O’Neill: A sötét oldal - noir krimi a holdon, kell ennél több?
Ebben a sötét, lebilincselő sci-fi noirban egy Földről száműzött nyomozó éppen akkor érkezik egy büntetőtelepre a Holdon, amikor egy megbomlott elméjű android gyilkos odüsszeiába kezd a túlsó oldalán. A sötét oldal a kemény tudomány, a brutális krimi és a holdbéli kalandregény ötvözete; egy feszült, stílusos és akciódús thriller, amelyben az izgalmakat csak a holttestek száma múlja felül.
 

És nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy januárban jön az új Lehane, Az éjszaka törvénye

 

8 megjegyzés:

  1. Lehane elő leszen jegyezve! Remélem, jók lesznek az új könyvek, egyelőre engem is sok érdekel. És tudom, hogy nem kívánságműsor, de olyan jó lenne az Olympus is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sztem tuti az is jön majd, ha csak nem nagy bukta, elég jól folytatják, amit megkezdtek.
      én a nagyrészt halott folytatását várom, meg bármit Crouchtól.

      Törlés
    2. Szerintem a Hyperion alapján fel lehetett mérni, mennyire eladható itthon Simmons (nem egy piacbarát szerző), és azért nagyon, nagyon csúnya lenne, ha egy kétrészes sorozat csonka maradna.
      A Nagyrészt halott nagyrészt érdekel (bocs), legalább lesz még egy sorozat, amiért izgulhatok.:)

      Törlés
    3. van jópár rétegirodalmi írójuk (pl. Banks is, és milyen szépen végigvitték a könyveit), de egy két részes soriból a második részt csak nem tartják vissza.
      meg sztem a hyperionnak elég nagy keletje volt, mármint egy bizonyos rétegnél, nem?
      én azt csodálom, hogy Lehane-t folytatják. szomorú, hogy csak azért, mert ebből is lesz film, így jobban viszik remélhetőleg.

      Törlés
    4. Az a baj, hogy a kiadó nincs kisegítve egy bizonyos réteggel (velünk:), arra a tömeges vásárlóerőre lenne szükség, ami megveszi a HP szövegkönyvet - lényegtelen, hogy a nagy részük pofára esik - meg az Alkonyatot, Az éhezők viadalát, stb. Mi nagyon szépek és okosak, de kevesek vagyunk.
      Lehane-t komolyan nem értem, miért veszteséges kiadni, azt hittem, Magyarországon szeretnek krimit olvasni, még a "felszín" is, nemcsak mi. De legalább próbálkoznak vele, ezt és a nagy kísérletező kedvet nagyon becsülöm az Agavéban.:)

      Törlés
  2. És pont most olvastam Luciánál, hogy jövőre jön Dan Simonstól a The Terror.:))

    VálaszTörlés
  3. Olympus őszre volt tervezve, de csúszott, jövő év elejére már elég biztosra ígérték, csodálkozom hogy abba a listába nem került bele, de szerintem már nem marad el. Két Simmonst kapunk egy évben, ezt meg tudnám szokni :)

    VálaszTörlés