2017/09/11

Piñeiro - Űrugrás

Hát ez egy nagyon cuki könyv volt. Tudom, hogy inkább a sci-fi részét, főleg a tudományos oldalát kellene elemezni, mennyire volt tudományosan hiteles, hogy a felhasznált anyagok hogy konvergáltak a légkörrel, a számítások helyénvalóak voltak-e, de őszintén szólva én ezt meghagyom annak, aki úgy érzi, ért hozzá. (kapunk tudományos lábjegyzetet, ahol a fordító  kijavította az író tévedéseit. így szinte tudományos is lett a könyv.)
Azzal együtt is teljesen egyben volt a könyv, hogy fogalmam sincs, mennyi sületlenség volt benne. Még az is lehet, hogy valami jövőbeni tudományos felfedezés (vagy akár jelenbeli) alapja lesz, az viszont biztos, hogy az akciójeleneteken izgultam, a szereplőket kedveltem, a háttérvilág ötletes volt, és a történet vezérfonala sem maradt el semmiben a legnagyobb tudományos fejtegetések mögött.

Angela1 a munkamániás tudományos munkatárs, neki köszönhető az az űrruha, amiben Jack elhagyja a légkört, és teszteléskor egy másik világon köt ki, ahol egy másik Angela2 várja, akinek nem kevésbé tudományos agya van, csak már egy ideje másra használja. De simán felveszi Angela1 vezérfonalát, és igyekszik mindent megtenni, hogy Jacket visszajuttassa a saját síkjára. Nincs egyszerű dolga egyiküknek sem (mmint az Angeláknak), mert mind a kettejük után hajtóvadászat folyik, és Jack sem könnyíti meg a saját dolgát, sem katonailag, sem érzelmileg.
Vérbeli ponyva a sci-fik között, de nem is akar magasabbra törni, és szerettem olvasni. Szórakoztató volt, izgalmas, adott némi gondolkodnivalót is, bár a történetvezetés roppant kiszámítható volt,és a szereplők sem gondoltak vagy tettek semmi meglepőt. És igen, elég durván HappyEnd a vége. Biztos lesz, akinek ez csalódást fog okozni, ők a vége előtt pár oldallal tegyék le. Semmiről nem maradnak le, minden úgy fog történni, ahogy elképzelték.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése