2013/09/17

Egy röpke kérdés

Kedves Levente, 
miért ilyen iszonyatosan tenyérbemászóan ellenszenvesek a női szereplőid?


58 megjegyzés:

  1. És szerinted válaszolni fog? :D
    Amúgy ja, a női karakterek eléggé...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem.:D
      de ha nem, akkor meg nem is tudom, majd alkotok rá elméletet. vagy majd kitalálom a miértet.

      Törlés
  2. Ilyenek a nők - a jelenlevők mindig kivételek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez igaz, de ami itt van, az minden képzeletet felülmúl. nem szeretnék férfi lenni ilyen nők között. de lehet, hogy neked van igazad, és ezért olyanok a pasik, amilyenek.:))

      Törlés
  3. Most tettem fel a könyvről írt a bejegyzésemet. Amúgy nemcsak a nők ellenszenvesek benne, hanem a férfiak is, Lengyelt kivéve. Persze ez csak az én véleményem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. engem a pasik nem annyira zavarnak, némelyik tapló, némelyik érdekes, de a nőktől kiakadok.

      Törlés
  4. Ha Ha HAAA!!! :D

    Egyébként jó ez a kommentelő "skin" (ellopnám szívesen) és a nagy slideshow is mutatós, csak kicsit sokat eltakar a képernyőből - hát, gyakorlatilag mindent. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi.:)) nem eccerű sablon, megizzasztotta a rutinos szerelőkémet. vehettem volna kisebbre a slide-ot, de annyira mutatós...*.* a laptopomon nekem se fér el más a képernyőn.:D

      Törlés
  5. "Kedves Nima,

    Úgy látom problémád van a könyvemmel, ezért javaslom égesd el. Ha nem égeted el magad, akkor én fogok elmenni hozzád, és vetem a tűzre.
    Amennyiben félreértettem szavaidat, úgy üzenj nekem a megfelelő felületen, a megfelelő formában, de csakis udvariasan.

    Köszönettel,
    Lakatos Levente

    Ui: ilyenek a nők, ahogy fentebb a tanult kolléga mondá"

    :DDDDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lakatos Levente rokona a babakék oldal vezetőjének, vagy mostanában tényleg ez a divatos módja a kommunikációnak?

      Törlés
    2. Titti, én síííírva nevetek, komolyan :D Ez kell nekem egy hosszú nap után, áááá, kiröhögöm a kakaóm is a bögréből :D
      Zerge, te meg csak fokozzad ám! :)

      Én tényleg nem sok női társaságot bírok, főleg nem ezeket a mai barbie-bébiket (haha) Egyébként is sekélyesedik minden: az emberek, a kapcsolatok... nézzétek meg mit mutogatnak az éjjel-nappal budapestben (nem mintha bááárki is nézné, csak szeee, aki véletlen bevallotta :D), hát az a szomorú valóság, hogy ez tényleg zajlik, és ezt fájdalmas látni.

      Törlés
    3. Zerge, Titti szívat. de jól nyomja.:D
      azért egy pillanatra elfelejtettem levegőt venni. :D

      Titti, kabbe. :DDD

      Törlés
    4. Pupi, nekem nincs tévém, asse tudom, mi az a budapestes izé. de ha szeee nézi, biztos entellektuális.:D
      nekem ma a pasikból is elegem lett. gyönge 4 (!!!) óra hosszán keresztül beszéltek folyamatosan mellettem. az agyam kábé a duplájára dagadt. még ha valami kellemes baritonja lett volna (vagy a pasi lett volna kellemes),ehh... de mondjuk én antiszoc vagyok, szal nekem mindegy, hogy pasi vagy nő.:D

      Törlés
    5. Nyugi, én is. És a pasik többet dumálnak... és milyen idegesítő a pasi-csacsogás. akkor már dumálnának férfiasabban, de mostanság szinte majmolják épp a nem-követendő barbie-dumálásokat és pletyót... wá

      Törlés
    6. Annyira nagyon hülye vagy! :D
      Annyira nagyon adta ez magát, hogy szinte irigy vagyok, amiért neked jutott eszembe! :D
      Levente meg szerintem érteni fogja a poént, ha erre téved, de szerintem most még próbálja magában finoman megfogalmazni, hogy miért kontrasztosítja ennyire a női karaktereit. :) Félek, valami szörnyű tapasztalat lehet a háttérben, ami miatt előtör majd belőlem a sorozatgyilkos, de ne legyen igazam, és adja a válasz azt, hogy ismer ő rendes lányokat is, csak épp Lengyel világában nincs olyan.

      Titti... gondolta a fene, hogy egyszer öt, majdnem 100%-ban azonos levélből ekkora szállóige lesz. :D

      Törlés
    7. Btw a végén nekem is el kell olvasnom egy LL könyvet, ha már mindenki beadta a derekát...
      Ha előtör belőled a Szörnyeteg asszony, akkor remélem elfelejted a címemet:DD És azért LL-nek sem kívánnék hányattatott véget, bármi is legyen a kiszuperált módszered (nyelveddel ölsz?mert abban lehet benne lenne LL is:D)

      Törlés
    8. Pennával, jó vitriolossal, nem nyelvvel. :P :D

      Törlés
    9. Oké rendben, na de az első privi után is? :P ;)

      Törlés
  6. Hát én simán elhittem :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem Levente nem így szólna be nekem.:D

      Törlés
    2. Zenka, akkor te is kaptál levelet? :D :D :D

      Törlés
    3. Zenka, Nita, most megkönnyebbültem, hogy nem csak én :DDD

      Törlés
  7. Basszus csajok, tényleg csak én találtam ki, és nem Lakatos Levente üzenget Nimának, és ezt úgy látom le kell írnom, mert már mások is rákérdeztek:D

    Bocs a kitekert humorért Nima, de Pupillának legalább tetszett ;))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is tetszett, bár előtte azért végigrohantam a felületeimen, hogy nem-e ő írta tényleg. :DD

      Törlés
  8. Én is bevettem először Titti levelét. :D
    Én még nem olvastam egy Lakatos könyvet sem, de szerintem nem is fogok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokaktól hallottam már ugyan ezt, de nagyon úgy tűnik, hogy Levente ellenállhatatlan:DDDD

      Törlés
    2. végülis, a barbibébit én se olvasnám el, de a loveclubot sem.:D

      Törlés
  9. Én csak azért vettem be, mert az utóbbi időben alaptalanul kidobtak egy bizonyos "irodalalmi" oldalról és még most sem kértek elnézést tőlem :P Most még bizalmatlanabb vagyok, mint bármikor.

    VálaszTörlés
  10. Kedves mindenki! :) Most láttam csak a kérdést, és nagyon jól szórakoztam rajta! :D Nem szokásom hasonló felvetésekre reagálni, nem azért, mert leszarom, hanem mert minden "védekezésnek" tűnik. Pedig szó nincs védekezésről, ha valaki, én aztán odatolom az arcomat. Szóval, ha nem kapom meg utána, hogy "magyarázkodom", szívesen kommentelgetek :)

    A nők néha hisztisek, néha megsértődnek, néha jó fejek és néha szórakoztatóak :D De ezek nem kizárólag női, sokkal inkább emberi tulajdonság. Mindenki néha idegesítő - attól függően, hogy élete mely szakaszában csípjük el. A szereplőimmel általában kifordított élethelyzetben találkoznak az olvasók, a buta döntések pörgetik az eseményt – hiszen a helyes döntéseknek csekély az izgalma, én legalábbis egyelőre nem látok bennük fantáziát. Eközben tudom, valóban nehezen találni az eddigi karaktereim között olyat, akivel az „azonosulós” olvasók azonosulhatnak. A kukucskálósaknak kedvezek – aztán meglátjuk, hogy ez az Aktusnál változik, vagy sem... :)

    Szimpatikus női karaktert egyébként a legnehezebb írni - pontosan azért, mert a nők általában nem tartják őket szimpatikusnak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dejódejó, válaszoltál, köszi. :))

      igen, az igaz, hogy ha mindenki helyesen dönt, az nem túlzottan izgalmas. de azzal nem értek egyet, hogy szimpatikus női karaktereket nehéz lenne írni. mi nők, legalábbis akik olvasunk, nem vagyunk féltékenyek a női szereplőkre, sőt, a kedvenceket általában irigyeljük, és szeretnénk a helyükben lenni. gondolom, az utolsó mondatot mögött ez lehet, de ha így van, akkor mondom, hogy ez nem így van.:D
      de tényleg, én szeretek azonosulni, hogy ne beszéljek más nevében. sorolhatnám a kedvenc női szereplőimet bizonyságul, és egyik sem tökéletes. vannak hülye húzásaik, rossz döntéseik, jó csajok és dögösek, vagy épp csúnyák és érdekesek.
      de Levente, a te nőidtől inkább tengerbe fojtanám magam, ha véletlenül egy szigetre kerülnék velük. vagy inkább őket. :D
      nekem ők a karrierista, törtető, önző, és önmaguk kicsinyes érzelmi világából kilépni képtelen nőket testesítik meg, akiknek hiányzik a nőies oldaluk. meg lehet őket dönteni, de semmi NŐ nincs bennük. nem a hisztivel meg a sértődéssel volt bajom, hanem hogy ez nekem hiányzott.
      azért gondolkodtam el rajta, hogy direkt alkottad őket ilyenre, te értékeled az ilyen típusú nőket, ez kellett a történethez, vagy csak így sikerült? legalább valami picike vonzó dologgal felruházhattad volna őket.:D
      de a pasiknál is ilyen végletes volt az ábrázolás, csak a nőkkel többet találkoztam, azért zavart. egyedül a doki adott valami egészséges középutat, de ő meg alapból nem normális, úgyhogy az nem számít.

      és válaszolhatsz nyugodtan, nem vesszük magyarázkodásnak, sőt, örülünk, ha egy kicsit beavatsz bennünket a karakterábrázolás folyamatába.:))

      Törlés
    2. ja, és nem csak azonosulni szeretek, de elvagyok a kukkolással is, csak legyen miért kukkolnom.

      Törlés
  11. Fényes Laura például nem könnyen kapható, sőt. Nem is karrierista, hanem belecsöppent egy helyzetbe – melyről a LoveClubban lehet egyébként bővebben olvasni –, éppen egy olyan férfi miatt, akiről azt gondolja, hogy a társa. Egyébként, hogy mennyire nem karrierista: az Aktus éppen azzal kezdődik, hogy Laura kilépett a rendőrségtől. Azért írom ezt le, mert a Bomlás végén már pedzegeti, tehát nem akkora spoiler. Sőt, egész végig az a kérdés, hogy terhes vagy sem – hogy végre szívfájdalom nélkül mehessen el.

    Szilvia sem törtető, tinikorában elragadta egy szebb élet iránti vágy, illetve belekényszerítette az anyja. Aztán 24 évesen döbben rá, hogy mit is akarna az életétől. De aki ennyi időn keresztül burokban nevelkedett, rendkívül sebezhető... Gyakorlatilag egy gyerek, akit fel kell nevelni. Ez tette vele Florián, és lett a már-már naiv lányból egy erős nő (lásd maszkos jelent), aki alkalmazkodik a környezetéhez, ezért talán hisz is a férfinak.

    Egyébként Florian karakteréhez: fontos szempont volt, hogy normálisnak tűnjön. De ez talán a Farkas-Szilvia eset fényében realizálódik.

    Talán, amit te/ti várnál/várnátok a regénytől, az a romantika mélysége. Nekem az Aktus lesz az első olyan regényem, amire azt merem mondani, hogy talán romantikus... De a karakteret az Aktusban is erkölcsi kérdések elé állítom, stb...
    Viszont nagyon szeretném, ha lassan eljutnánk oda, hogy előítélet nélkül, ne támadható pontokat keresve olvassátok a regényeimet. :P És most itt nem azt mondom, hogy „nem értitek a lényegét”!!! De a hozzáállás sokat jelent befogadáskor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én teljesen szűz voltam Lakatos Leventéből, annyi előítélet viszont tényleg volt bennem, hogy egy barbibébis könyv után nem ezt vártam.:D de ez neked csak jó, főleg, mert én szeretek beteg elmékről olvasni.
      mivel a szereplők előéletét nem ismertem az előző könyvekből, csak azokra a hatásokra alapozhattam, amiket ez váltott ki belőlem, bár a visszautalások az előző könyvre totál egyértelműek voltak.

      és Dórával mi a helyzet? oké, történt, ami történt, ez nyilván mindenkit megváltoztatna, de én a helyében nem arra hivatkoztam volna, hogy Lengyel hozzáért, hanem hogy otthagyta.

      nem, én végképp nem várok romantikát, érzelmeket viszont igen. nem kell ennek szerelemnek lennie, de érezzem a kiábrándultságot, a dühöt, az agressziót. és egy nő ne káromkodjon, mint egy kocsis. én is szoktam, de Laura a vezetési stílusával, plusz a dühös káromkodásával, mindezt úgy, hogy az érzelmi hátteret nem tudtam mögé érezni, nem járt valami jól nálam. plusz, hogy még piált is... értem, hogy vannak emberek, akik ilyenek, és így reagálnak, de pont ettől nem szimpik. mert ilyenek. és ilyeneket tesznek.
      mint Dóra, aki képes volt megzsarolni valakit, hogy megtarthassa az állását. biztosan rá lehetett volna beszélni Lengyelt finomabban is. talán tovább tartott volna. lehetett volna kedves, őszinte, nem feltétlen kellett volna azonnal a nagykést a másik nyakához tartani - de úgy tett, ahogy, és még a múltja miatt sem tudtam kimagyarázni a jellemét. olyan, amilyen, de pont emiatt nem szimpi.
      Szilvia egyszerűen csak ostoba, ő tényleg nem törtető, inkább csak bután bátor. tudod, amikor az ő részeit olvastam, azon gondolkodtam, hogy engem hasonló helyzetben mennyire tudna kifordítani egy pasi. fogalmam sincs. az ő részeit viszont szerettem a könyvben.
      sőt, Lengyel részeit is, akkor is, amikor a másik üggyel foglalkozott. a Laurás részekkel volt nagy problémám.

      ezeket csak azért írtam le, hogy lásd, nem a negatív előítélet miatt nem bírom a szereplőket, ezeket a dolgokat bárkinél hiányolnám, és az ilyen embereket senkinél nem tudnám kedvelni.

      Törlés
    2. Jó, most kénytelen leszek elolvasni egy könyvedet:D Nem sértésként mondtam, de valóban van némi előítélet eleve a műfajjal és a magyar írókkal szemben, viszont ellenszenves női karakter ide vagy oda, most meggyőztél arról, hogy ismered a karaktereidet. Az előéletüket, a jövőjüket is, fel vannak építve, nem csak odavetve. Hát ha valami, akkor ez némi nyitottságra kényszerít. :)
      És veled értek egyet, szimpatikus női karakter a legnehezebb írni. :) Akadnak néhányan, de inkább a klasszikusok közül, a mostani hősnők kétharmadától csak ideges leszek. :D

      Törlés
  12. Válaszok
    1. az!:)

      Szeee: éneklő JB fogkefe?hm...nincsenek szavaim:D

      Törlés
  13. na, most hogy kiszivárgott, hogy egyszer-kétszer néztem az éjjel-nappal bp-t, ezek után nyugodt szívvel olvasom el a Bomlást is :D esküszöm, érdekel.
    És kb. 2 perccel ezelőtt kaptam meg a kolléganőmtől, hogy milyen gázok vagyunk, mert az éneklő Justin Beaber fogkeféről beszélünk.....:)
    Evvan, gyerekek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szeee, bocsi :)
      JB fogkefénél persze hogy Jericho Barronsre gondoltam :D

      Törlés
    2. Pupi, vajon mit énekelne egy barronsos fogkefe? LOL :D

      Törlés
    3. juuj, mi is az a szám? amire táncolt a 4. részben amikor Mac agyatlan nimfomán állapotában leledzett???

      Törlés
  14. Nahh, de rég említettük már Jericho Barronst!. Nekem is rögtön Ő jutott az eszembe, olvasmányaim non plus ultra-ja, az egyszeri, a megismételhetetlen JZB. Azt hiszem, tudom, mit énekelt... de lehet hogy mégsem :D

    VálaszTörlés
  15. elgondolkodtam egy kicsit azon, amiket Levente mondott, hogy én (mi) állok rosszul a női főszereplőkhöz.
    lehet ebben valami. amit egy pasikarakternek megbocsájtok, elnézek, azt egy nőnek nem. egy pasi lehet tuskó, de egy női szereplő, ha azt akarja, hogy kedveljem, nem lehet az, legalábbis nem úgy, ahogy a fickók.
    szigorúbb vagyok a nőkkel, és ezért sokkal sűrűbb a szűrő is.
    és tudom azt is magamról, hogy ezerszer könnyebben megkedvelem a férfiszereplőket, míg egy nőnek bizonyítania kell, hogy érdemes kedvelnem.
    ez mondjuk nem változtat azon, hogy a bomlásban nem bírtam a nőket, ők egyszerűen nem mentek át a szűrőn, még ha meg is lehet indokolni, hogy miért olyanok, amilyenek.

    VálaszTörlés
  16. Így van, basszus, emiatt már olyan rég akartam morogni egyet, ahányszor találok egy kivételesen tényleg szimpatikus női szereplőt, azt a többiek kilencven százaléka biztos, hogy legszívesebben a földbe taposná, és a jellemhibák listáját az 'önző' vezeti. Miért is foglalkoznak annyit a nők azzal, hogy más nőknek mit szabad és mit nem szabadna? Mindenki nagyon laza csaj, míg fel nem bukkan egy határozott nő, mert az kihozza belőlük a szubmisszív fricsát, aki megmondja, hol van a helye a nőnek általában és annak a nőnek különösen. Böhh...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nemtom, én nem szeretem, ha megmondják, hol a helyem. majd én eldöntöm.:D
      én egyébként alapból nem vagyok kibékülve a feminista nőkkel. az induló elvek szimpatikusak, de amivé a nőket tették, az már nem igazán. akinek volt már női főnöke, aki valahol elhagyta a farkát, az tudja, miről beszélek. és ja, nem bírom, ha valaki önző, arrogáns és saját magán kívül nem képes meglátni senki mást, csak hajtogatja a saját panaszait, meg a maga gondjait.
      kit találtál eddig nagyon szimpi csajnak?

      nekem egyébként a könyvekben a nők általában elsikkadnak. kivételes az, ahol nem. a pasik elnyomják őket, mert sokkal izgalmasabb és kalandosabb helyzetekbe tudnak keveredni, mint amit egy nő még hitelesen bevállalna. nekem pl. nevetséges, mikor egy 17 éves lány bérgyilkost játszva keménykedik mondjuk a tündérekkel vagy az orkokkal, vagy bárkikkel. ugyanezt simán el tudom képzelni egy 17 éves srácról.

      Törlés
  17. Szerintem ezek fals sztereotípiák, úgy értem hisztisek vagyunk és akkor mi van? Egyszerűen el kellene fogadni, hogy vannak felületességeink meg hibáink... Én kifejezetten szeretem azokat a női karaktereket, akik vállalják a tipikus női hülyeségeket. Amikor jönnek a kritikák, hogy így de úgy elhatárolódnak tőlük, mindig arra gondolok, hűha, mi lenne, ha engem is úgy ismernének, mint mondjuk azt a szerencsétlen szereplőt.

    VálaszTörlés
  18. Idejutottam estére én is. Wazz, már engem is érdekelnek ezek a nők! Hja kérem ilyen nő vagyok én is -talán- bizonyos szempontból? Azért kell elolvasnom, hogy megcáfoljam, bólogassak, ráismerjek valakire, vagy csak szimplán véleményt mondjak.

    VálaszTörlés
  19. ööö... ne felejtsük el, hogy konkrétan a bomlás nőiről van szó.:D
    legalábbis igyekeztem érthetően megfogalmazni, miért van bajom velük.
    de nem kell ezt túlbonyolítani: akit nem viselek el élőben, nem fogom szeretni papíron sem, és fordítva. és ebben nincs jelentősége, hogy az írónak mi volt a célja velük, vagy mire szánta őket, én csak azt tudom, hogy van-e ellenérzésem az irányukba, vagy nincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. értem én. Csak érdekelnek ezek a lebomlott, elbomlott, kibomlott nők. :)

      Törlés
    2. Andi, akkor olvasd el a könyvet. kíváncsi vagyok, nálad hogy csapódnak le ezek a nők, mert más az ingerküszöböd.:)

      Törlés
  20. Egyszer mindenképpen, ha megszerzem. Ilyen könyvet ebben a helyi, más ingerküszöbű, sok nyugdíjas-Danielle Steel-re és szerelemre vágyó nyugdíjasoknak nem vesznek. :D

    VálaszTörlés
  21. Oké. De a Bomlás férfi szereplői tetszettek? Nekem pl. ők sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Farkast nem bírtam, Kovácsot sem, Florian meg a doki viszont vonzotta a figyelmem, velük nem volt bajom.
      sőt, el is felejtettem, de az olasz nyomozónő is érdekesnek tűnt, csak annyira semmi szerepe nem volt, hogy nem tudtam eldönteni, kedvelem-e vagy nem. (lehet, hogy az első kötetben szerepelt, nem tudom.)

      Törlés
  22. Farkas pl. megtestesítette azokat a női sztereotípiákat, hogy a férfiak mennyire bunkók. Kovács meg jobb lett volna, ha nincs is benne :D, Florian érdekes arc volt, de nem bántam, hogy idő előtt kiírták :DD
    Amúgy én szerettem a könyvet, de a szereplőiről ezt nem tudnám elmondani...

    VálaszTörlés
  23. sajnos nincs meg a könyvtárunknak :(
    nem is értem :D

    VálaszTörlés
  24. Most hogy elolvastam én is a könyvet, végülis ugyanúgy fenntartom: a nők márpedig ilyenek :) Ezért szerzek nehezen női barátokat, egyetemről egy darab barátnőm nem lett/maradt mert manipulatív szukák :)
    Pont ezért imádlak titeket itten, mert ti normális nők vagytok. :)

    Amúgy ebben is van valami, hogy kritikusabbak vagyunk a női karakterekkel, mint a férfiakkal, a férfiak éppannyira antipatikusak ebben a könyvben, pl Farkas és Kovács és Flórián is, bár őt azért szeretjük, mert különc, és fura, és idióta és pszichopata is, szóval muszáj hogy ilyen legyen, ahhoz hogy hiteles maradjon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a pasik mindig vonzóbbak, mint a nők, amelyik csajt én megkedvelem, az már nagyon jó, ez tény. úgyhogy a fickókkal nem is volt baj, de ennyi ellenszenves ember közé kellett volna legalább egy nő, akit lehetne bírni, még ha egyébként nem is lehet minket bírni. :D

      Törlés
    2. azon gondolkodom nem volt-e mégis egy szerethető nő, de nem nagyon. mondjuk nekem nem hiányzott, de úgy látszi túl sötét tapasztalataim vannak a nőkkel, mert meg se lepődtem, hogy mind ilyen :D

      Törlés