2018/03/29

Konteók

Bizonyos szempontból tök jó, hogy tiboru kiadta az összegyűjtött és rendezett formába hozott konteóit, de én például nagyon szeretem a kommenteket is olvasni a blogján, hiányzott a könyvekből a rengeteg okos ötletelés.
Bizonyos szempontból meg nem túl szerencsés így ömlesztve látni az összes konteót, pontokra lebontva és precízen rendszerezve, mert kicsit kiábrándító, hogy mindennek az oka:
- az ufók
- a CIA
- az FBI
- a Moszad
- az IRA, de ő csak elenyésző esetben szól bele a dolgokba
- az oroszok
- a zsidók
- a maffia
- és természetesen a szabadkőművesek
- esetleg a Vatikán.
Megállapíthatjuk, hogy az egész világon irányítja az eseményeket valamely szervezet (attól függ melyik, hogy kinek az érdeklődési körébe tartoznak adott történések), amelynek létrejöttét épp az irányítás kézben tartása indokolta, és végzi a dolgát: befolyásolja az eseményeket, a nyomozások végkimenetelét (ez csak egy szükséges rossz, viszont szintúgy tökéletes eszköz), irányítja az információáramlást, szóval betölti a feladatát, amiért létrejött. Mintha kicsit értelmetlen lenne a mondat, de értitek. Kicsit olyan érzésem van, mintha felrónánk az esőnek, hogy vizes.
Kivéve az idegeneket, nekik más céljaik vannak.

11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. tényleg.:D (mert ő csak utána derült ki.:))

      Törlés
  2. A MOSZAD és a zsidók egy és ugyanaz, a különbség, hogy az izraeli titkosszolgálat tagjait nyíltan senki emberfia és lánya nem meri lezsidózni. :D
    Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, mert iszonyú fárasztó megőrizni mellettük a józanságomat. :D Szó szerint innom kell rájuk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, nem, rosszul tudod. van, amit a moszad csinál, és van, amit a zsidók, en block. :D
      amin csodálkozom, hogy észak-korea kimaradt a játékból, ők még semminek nem okai, de egyszer eljön az idő.:D

      Törlés
    2. És ezt a MOSZAD is tudja? :o :D
      Várj kicsit, kilőnek még egy bombát, és megindul a hír áradat ;)

      Törlés
    3. nemtom, szoktak-e egyeztetni a listát illetően...:D

      Törlés
  3. Szerintem a ballábasok. Azok tehetnek mindenről, miattuk pusztul a világ. Itt van példának a rozé.

    VálaszTörlés
  4. Arra én is kíváncsi lennék, hogy a magyar gasztrokultúra csimborasszója, a sós rudak Karinthy Frigyese, az öt Michelin csillagos Nógrádi ropi mitől vált némely csomagban varjúmellékhere-ízűvé? Hogyan lehetséges az, hogy az egyik zacskó sótlanabb ropikat tartalmaz, a másik égettebbeket? Kínzó, és fájdalmas ügy ez. Nem akarok felelősöket keresni, ujjal mutogatni, gyanusítgatni, de erkölcsi kötelességünk megőrizni kulturális értékeinket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. arról nem is szólva hogy már szezámmag is kerül rájuk. hátborzongató.

      Törlés
    2. Felesleges feszültséget kelt kommented, hiszen Nógrádi ropira nem kerülhetett szezámmag! Felkelne a vidék, lenyugodna a Nap.

      Törlés
    3. nem kerülhet?! vajon ki intézte ezt így...?

      Törlés