2016/12/20

Könyvek jövőre 2 - update

Kicsit elhamarkodottan posztoltam az előzőt, azt hittem, itt majd vége is a sornak, de ha már így alakult, akkor nézelődtem még kicsit, kitől mik jönnek.

AGAVE

1893 karácsonyán az aranybányászatról ismert Abandon városában minden férfi, nő és gyermek nyom nélkül eltűnt. A vagyontárgyaik érintetlenek maradtak, az ételeik megfagytak az üres faházakban — és ami a legfurább: a maradványaik soha nem kerültek elő. Azóta, egyes szóbeszédek szerint a területet kísértetek lakják…

Cuttert nem kell már bemutatni senkinek, a Mélység és A falka szerzője óriási népszerűségnek örvend az olvasóink körében. Az új, Little Heaven című regénye az eddigi leghosszabb és leginkább felkavaró: három sötét múlttal rendelkező ember évtizedeken átívelő története, melyben a közösen átélt borzalmak kötnek össze mindenkit. Akik szeretik az igazán vad horrorokat, azok megint brutális éjszakákat élhetnek át. Apróbb hasonlóságok fedezhetőek majd fel Cormac McCarthy Véres délkörök és Stephen King Az című művével.

Simmons epikus horrora a Franklin-expedícióról letaglózó erejű mű, ráadásul az AMC nagyköltségvetésű sorozatot forgat belőle Magyarországon. Érdemes lesz várni ezt a könyvet, mert nagyon jó, de előre szólunk mindenkinek, hogy készüljön: nem rövid. 

Jön még persze egy csomó más is, de engem ezek érdekelnek. 
Lesz majd az Én, Lívia párhuzamregénye, a Palatinus domb lányai; Amy Schumer, akit rendszeresen plus-size-oznak, és aki ezt rendszeresen vissza is utasítja, mellesleg joggal; aztán lesz egy új horror, ami még nem tudom, mennyire fog érdekelni, de Beukes kedvencelése miatt nagyon gondolkodom rajta, hogy megnézem majd közelebbről.

Ide jött volna még egy Delta Visionös lista is, de eltüntették a jövő évi terveiket. Ha majd kipakolják, frissítek, mert jön majd Reynolds, meg Greg Keyes, amikre így hirtelen emlékszem.

És megvan a lista a DV-től is. 
Az Istár hajója már előkészületben is van, de ne dőljünk be nekik, sztem nagyjából már három éve készül. Még az is lehet, hogy engem is érdekelni fog. Nem mintha ez a pár év garantálná a tökéletes munkát, mert tudjuk, hogy ez náluk egyáltalán nem garancia, sőt, de ha az ember sokat néz valamit, egy idő után érdekelni kezdi. Viszont legalább a borítója biztos, hogy jó.
Lesz új Brandon Sanderson (a Leszámolókat és a Ködszerzetet folytatják), meg Gemmell (Jon Shannow 2-3), Greg Keyes a Tövis és csont folytatásaival, aminek remélhetőleg megint baromi jó borítókat csinál valaki.
Nagyon sokan várjuk, hogy valaki folytassa a Reynolds-könyveket, de nézve pl. az Istár hajóját, és tudva, hogy a Júdás elszabadul fordítása milyen lett, nem tudom, mennyire örüljünk (túl azon, hogy ne akarjak már mindig mindenbe belekötni, a tényekkel nehéz vitatkozni). Egyszercsak majd jön a Blue Remembered Earth, egy teljesen új sorozat.
Ugyanez igaz Scott Lynch sorozatára, ezt is a szandi kezdte el, aztán valamiért le is álltak vele (gondolom, mert külföldön fizetni kell, ha tetszik, ha nem), de ha minden igaz, a DV megment bennünket. Még nem olvastam az első részt, de PL szerette, és én hiszek neki. Az első részt újrázzák, hogy miért, nem tudom, de ez van.
Ami még érdekel a listából, az Dave Duncan királypengésének harmadik része, a Kardok ege. Igazán kíváncsi vagyok, mivel gyarapítják ezt az eklektikus borító-sorozatot. :)
Bár a listában nincs benne, mert még sehogy nem állnak vele, de a fórumon írták, hogy Erikson Malazai bukottak sorozata is hozzájuk került. Ha jól értettem, ezt is elölről kezdik. Dejó. Vagy nem. 8 rész jött ki eddig, hosszú évek alatt. Inkább nem mondok semmit, mert eszembe jutott az Istár hajója. Próbálok inkább örülni, csak hogy ne mindig a csomót keressem a kákán. És csak remélem, hogy ha már egy (kettő, három, öt...) szerkesztő átrágja magát szerkesztés gyanánt az első 8 részen, a maradék kettő fordítását csak nem sikerül majd elrontani...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése