2013/01/03

Sylvia Day - Melléd láncolva (Crossfire 2)

Nem is tudom, hogy kiírjam-e, hogy szigorúan 18 éven felülieknek, hiszen ez olyan, mint méheknek a virágpor, azonnal rácuppan az összes 18 év alatti. Na mindegy, ez már csak ilyen.

Eva és Gideon nyűglődése, II. felvonás.
Ami okozott is egy pici csalódást, ugyanis tényleg sok volt nekem most a nyűglődésből, bár ebből kifolyólag meg kicsit felpörögtek az események, már ha ezt annak  lehet nevezni, így talán ez mozgalmasabb is volt, mint az első rész.

Nagy vonalakban annyi történik, hogy Eva rajong Gideonért, imádja bámulni, imádja a farkát, és nagyon szeret vele dugni, Gideon pedig imádja önmagát, vagyis imád önmagában létezni, azzal a tudattal, hogy Eva ott van mellette, mindig kéznél, de alapvetően nem nagyon osztja meg magát vele.
Először is, Gideon nagyon szervezkedik, Evának semmit nem mond, Eva ezért kínlódik és szenved, hiába mondja neki Gideon, hogy bízzon benne. De hát hogyan is bízhatna, amikor a netfigyelő, ami Gideonra van kalibrálva, sorra ontja a Corinne-nal készült találkozók, vacsorák és rendezvények képeit, ahol Eva nem volt ott, sőt mi több, amikor ilyenkor hívta, Gideon mindig el is passzolta. De ezt már csak utólag rakta össze, akkor csak furcsa volt neki, hogy megint nem ér rá, meg megint, meg megint.
Gideon meg nem győzi hárítani Eva féltékeny kirohanásait, mert ő nem csalta meg, azt higgye el, de azt nem mondhatja el, hogy mi történt. Időnként jól megkeféli, aztán lelép, hogy aztán így vagy úgy, de megint jól összevitatkozzon Evával. Még a kulcsokat is visszaadták, bár igaz, hogy Gideon megint alakított álmában, és azt hitte, ettől Eva majd nagyobb biztonságban érzi magát, és Eva szépen össze is omlott, mikor meglátta a lakáskulcsait a konyhapulton.
Aztán addig-addig, hogy Eva úgy döntött, szakítanak, leadta a portán Gideon kulcsait és a gyűrűt, de aztán persze a szakításhoz két ember kell, és Gideon meg úgy döntött, hogy ők biza' nem szakítottak. De hogy miért is volt szükség erre a kavarásra, az nagy spoiler lenne, és nem lőném le a poént, de a lényeg, hogy mivel ország-világ megtudta a Corinne-nal töltött időnek, meg az újságíróknak hála, hogy Gideon már nem Evával van, ez nagyon is jól jött Gideonnak, amiatt a  bizonyos ok miatt.

És ami miatt csalódás nekem ez a rész: a fene nagy gyötrődésben valahol elsikkadt a könyv erotikus bája. Oké, kefélnek itt is rendesen, de valahogy nem volt ugyanaz a hatás, mint az első részben, de nem kizárt, hogy gyorsan edződök, nem tudom.
Gideon még mindig nagyon férfi, és csípem a stílusát, viszont Evát olykor nem értettem, mintha nem tudná, hogy milyen pasit választott magának. Merthogy egy ilyen fickó mellett egyáltalán nem mindig kellemes, és tényleg nem árt neki ellentmondani néha, ahogy azt Eva nagyon helyesen teszi, de sajnos nem csak a társadalmi státusza követel lemondásokat, de a gondolkodása is.
Viszont Eva reagálása meg nagyon is általános, épp ezért érthető, mert más tudni, hogyan kellene gondolkodni, és más úgy gondolkodni, ahogy kellene.
Végre megtudunk egy picit Gideon nyomasztjó múltjáról is, és bár Eva volt az, aki elkezdi a semmiből felgöngyölni a szálakat, azért nem ártott volna ezt a tudását valahogy megalapozni. Nagyjából minden második mondata blöff, és az adott reakciókból szépen kikövetkezteti, mi történhetett, de hogy hogyan pattant ki a szikra, az homályos. Gideon viszont nagyon jól mulat, ahogy Eva szépen előveszi az emberkéket, és elszámoltatja őket. tetszett Gideon reagálása, mert nem sok férfi tűrné el, hogy kis túlzással leordítsák az anyja haját a fejéről.

Cary és Eva kapcsolata sztem roppant egészségtelen. Úgy csinálnak, mintha testvérek lennének, közben nem azok, úgy is élnek, úgy is viselkednek, és Cary biztosan nagyon dögös, vonzó, és szépséges pasas, akiért a fickók és a nők is odavannak, de engem a hideg ráz tőle. Az első részben valahogy még meg tudtam barátkozni a baromságaival, hogy mindig elrontja, ami jó, de mostanra már sok lett kicsit belőle.
Nem tudom, hogy Gideon ellenérzése minek szól: csak szimplán nem bírja, mert Eva lakótársa, mert olyan a személyisége amilyen, vagy mert Carynek is van farka, amivel bármikor megközelítheti Evát.

Nagyon tetszett, amikor elvonultak egy hétvégére arra a lakatlan szigetre. Hú, hát azt én is el bírnám viselni. Nagyon kis hangulatos hely lehet.
Nagyon tetszett a humor, ami szerencsére nem lett kevesebb a sok nyíg ellenére sem, mint az első részben. (amikor egymást ellenőriztették, az nagyon megmaradt bennem.:D)

Viszont kicsit sok volt Gideon tulajdonaiból, úgy néz ki, hogy nagyjából a fél világ az övé, teljesen konkrétan. Mintha Day nem tudna mit kezdeni velük egy semleges, Gideon ellenőrzésén kívüli terepen, pedig ott lenne csak igazán izgalmas Gideon személyisége.
Nem értettem Evát Brettel, a régi pasijával kapcsolatban sem. Igazság szerint olyan mindegy, hogy mit gondol az emberről egy Brett, ha ott van mellette egy Gideon, nem? Rendben, az első találkozás, ami bunyóba fulladt, véletlen volt, de a következőknél volt egy olyan érzésem, hogy Eva mézesmadzagot csinált magából, hogy aztán odébb pöckölje a pasit, de Brett ebből nem nagyon vett észre semmit.

A netmókusok vesszőparipái igencsak sokszor szerepeltek, és elég nagy jelentőséggel bírnak: birtoklási mánia, kóros megfigyelési és irányítási kényszer, leginkább Gideon részéről, de azért Eva sem marad el mögötte, csak kisebb apparátus áll a rendelkezésére. Ez olykor játék, olykor meg véresen komoly, és tény, hogy kicsit megbillent a mérleg, de szerintem amíg nem a tettlegesség és a düh a válasz rá, addig nincs komolyabb baj egyiküknél sem.  

És amit hiányoltam, hogy az a finom d/s vonal, ami az első rész végén felvillant, itt most nem került elő. Gideon a maga dominanciájában létezik, de azon kívül, hogy szexmegvonást alkalmaz, és a teljes odafigyelést és önátadást egy esetben mellőzi, a d/s elő sem kerül. Egyszer fordul meg Eva fejében, hogy Gideonnak igaza lehet, hogy neki az alárendelődés biztonságot ad, de aztán ezzel sem kezd semmit Day. Kíváncsi vagyok, a harmadik részre felbátorodik-e annyira, hogy újra előveszi a témát, mert azért a most történtek alapján már egy egészen másfajta kapcsolati szintre kellene, hogy lépjenek egymással.
Valamit kifelejtettem, de már fogalmam sincs, hogy mit.

Kiadja az Ulpius.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése