2013/10/03

Megjelent a Holdvadász

Ha fogalmad sincs, mit látsz, jó neked, mert egyszerre olvashatod el mind az öt kötetet a sorozatból, és azért ez más élmény, mint hosszú éveken keresztül várni a következő részre. Ami megnyugtat, hogy a Holdvadász megjelenésével majdnem utolérjük az eredeti megjelenést, most már csak a lépést kell tartani, remélem, sikerülni fog. Odakinn ugyanis most jelent meg a hatodik rész, a Tempt the Stars, aztán még nincs ám vége a dolognak, ha Chance-nek is összejön, lesz még könyve Cassie-nek legalább három, ugyanis Palmer sorozatát 9 részesre tervezte az írónő. De utána sem maradunk a világa nélkül, lesz még érdekes szereplőkkel spin-offja is, de ez még a jövő, a magyar megjelenésről nem is beszélve.

Anno, amikor az első részt olvastam, még valamikor az ősidőkben, szinte egyedül voltam a  bloggerek között az azonnali rajongásommal. Imádtam, hogy pörög, hogy nincs megállás egy pillanatra sem, egyik akció jön a másik után; tipikusan az a könyv nekem a mai napig, amit lehetetlen letenni, és bármeddig bírnám olvasni.
Chance egy olyan világot alkotott, ahol szívesen elvesznék, hogy mondjuk Mircea vagy Pritkin megtaláljon (inkább Mircea), nem véletlenül győzködtelek már benneteket nem egyszer, hogy ezt el kell olvasni.
Szerencsére sikerült szélesíteni a rajongók táborát, mert úgy megy ez, hogy én rábeszéltem Zenkát, Zenka meg Grettyt, Titti meg időközben vált a sorozat rabjává, és hogy mindenkit rabokká tegyünk, ebben a hónapban mindannyiunknál olvashattok valami figyelemfelkeltőt a sorozattal kapcsolatban. Megtudhatjátok, miért érdemes belevágni, melyikőnknek ki a kedvence és miért, meg még egy csomó érdekességet, de nem lövöm le előre a meglepetéseket.
Ha október, akkor Holdvadászunk Cassie-vel, tartsatok velünk.:)



Cassandra Palmer nemrég győzelmet aratott egy kíméletlen istenség felett. Joggal hihetnénk, hogy ezután megérdemel egy kis pihenőt. Ám annak, aki a világ első számú látnoka, azaz a Pythia tisztségét tölti be, nem ilyen könnyű a helyzete. Cassie napirendje zsúfoltabb, mint valaha: meg kell ismerkednie erejével, miközben saját koronázási ceremóniájára készül, és persze szeretné rendezni végre viszonyát a vonzó és jóképű vámpír nagymesterrel, Mirceával is.
Akad azonban valaki, aki nem szeretné Cassie-t a Pythia trónján látni. Bármire képes lenne azért, hogy a felavatási szertartásra soha ne kerüljön sor. Még arra is, hogy levadássza Cassie anyját a lány születése előtt.




Olvassatok bele a könyvbe:



5 megjegyzés:

  1. Kilenc rész és még spin-off?! toll a fületekbe :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de még csak 6 van meg, plusz a Dorinából három, és észre sem veszed, és már kiolvastad az összeset.
      de látod, én már mikor szóltam... :D

      Törlés
  2. Ja, hogy az enyhítő körülmény, hogy még nincs meg mind? Bocs :D Szombaton akartam írni, hogy jó, elmegyek érte a kelenföldi könyvtárba, az hatig van nyitva, de meg lesztek verve, ha ez is olyan, mint a Bűnös vágyak vagy a Megszólít a Hold, csak véletlenül a kilépésre böktem a küldés helyett, de azóta látom is, azoknál azért jobb.=) De még van hová javulnia, hogy kilencet bevállaljak belőle. :p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zerge, ez csak egy szimpla urban fantasy, nem tudod meg belőle, hogy kell perpetum mobilét csinálni.:D

      Törlés
    2. Nem is kell, majd Róka hoz nekem a Zónából :D
      De még harcolni sem lehet belőle megtanulni, ahogy elnézem :D Most képzeld el, hogy kardot rántasz valakire, ott a kardod a nyakánál, de még végigcsevegtek másfél oldalnyi szöveget, miközben serken a T. Történettárs vére :DDD Ennél már csak a Vámpírakadémia távirányított verekedése jobb :D
      Különben meg a Zoo City és a Őrség-sorozat óta tudjuk, hogy egy szimpla urban fantasy is lehet jó, szóval hadd legyenek már elvárásaim =)
      Ma este befejezem, aztán itt van nálam a második kötet, aztán majd meglátjuk :D

      Törlés