2014/07/05

Moning reload

Zenka majd megint rám szól, hogy minek posztolok annyit (:D), de hát ki lehetne hagyni egy nagy adag ömlengést Moningról? Persze, hogy nem.
Nem szeretek újraolvasni. Nincs is rá időm, meg nem is tudom, a legtöbb könyv egyszerolvasós, mert az ember már úgyis tudja, mi fog benne történni, kevesen tudnak úgy és olyat írni, hogy az sokadszorra is érdekes és lebilincselő legyen.
Úgy tűnik, nálam két író nagyon betalált: Chance és Moning.
Egyik reggel úgy keltem, hogy újra KELL olvasnom Moningot. Nincs mese, meg kell tennem. És annyira jó. És annyira örülök, hogy 6 kötet, és még nyünnyöghetek rajta, meg vele, meg neki, meg róla. Angolul akartam, de még azért mást is kell olvasnom, így maradt a magyar, hogy másra is legyen időm mellette. És azért az angol borító, mert imádom ezt a kiadást. Majd egyszer fogok olyat is csinálni, hogy angolul a könyv plusz a hangoskönyv, egyszerre. Remek lesz.

Amikor legelőször olvastam, annyira izgultam, hogy elfelejtettem megfigyelni az apró részleteket. Sőt, nem is tudtam, hogy oda kellene figyelnem bármire is, csak olvastam, és olvastam. És mivel már tudom, mi történt, meg minek van jelentősége, szépen kihalászom magamnak az apró kis információkat, amiket Moning már a legelejétől kezdve elrejtett a könyvekben. Van bennük utalás mindenre és mindenkire, de gyanítom, minden egyes újraolvasásnál fel fogok figyelni valamire, ami addig elkerülte a figyelmem.
És elkezdtem vezetni egy listát, egyelőre Barronsról, amit aztán ki fogok terjeszteni a kilencekre, mert nagyon piszkálja a fantáziám, ugyan minek szánta őket Moning. Mert nekem vannak ötleteim, de engem nem köt a vázlat, meg Moning fantáziája, szal lehet, hogy totál ökörségek is eszembe jutnak, és közben meg egészen mások a megoldások.
Machez, aki először irritált picit, most egészen másképp viszonyulok, mert már ismerem, és tudom, mi lesz belőle, és nagyon szórakoztat, ahogy megéli magában ezeket az apró változásokat.
Ja, és Zenka, ha majd újraolvasod, figyeld azt a mondatot, amikor Mac megállapítja magában, hogy Barrons hatására megváltozott, és ez jó neki.
Mert attól, hogy már szétkonteóztuk az agyunkat az elmúlt pár évben, mindig akad valami téma ezzel a sorozattal, és főleg a szereplőivel kapcsolatban, amin keresztül egy rakat probléma a felszínre kerül, és jól ki kell beszélni.

Egyébként van még olyan, aki Moning-szűz? Ne fosszátok már meg magatokat az élvezettől. ;)

12 megjegyzés:

  1. Én még Moning szűz vagyok, de most beszereztem nemrég a Tündérkrónikák első két részét, és tervezem is elolvasni majd a nyáron :) Annyit jót hallottam már róla a többi bloggertől, hogy nagyon kíváncsi lettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dehát Zakkant, mi évek óta rajongunk, konteózunk, kibeszéljük, posztokat írunk róla... hát mi tartott ilyen sokáig?! :D
      remélem, tetszeni fog.:)

      Törlés
  2. Tök jó, hogy újraolvasod :) Én is úgy vagyok ezzel, hogy nincs rá idő, sok ismeretlen könyvet kell még befalnom, de azért egy-kettő mindig előkerül, és elég egy érzés, egy illat, hogy ismét azt akarjam. A napokban a Harry Potter érte el nálam ezt a hatást, aztán az Örök kísértés is itt kísért már hetek óta, de azt csak a többi részével együtt szeretném :D A lényeg, hogy újraolvasni tök jó, pont azért, amiket te is leírtál, mert észreveszünk más dolgokat is, hiszen nem ugyanarra figyelünk már. áá, tök jó! :)
    Amúgy magam is Moning-szűz voltam sokáig, pedig... nagyon jó! :D Igaz, még csak a harmadik résznél tartok, de tuti, hogy bevonult a kedvenc sorozataim közé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó, a sírkertek királynője is újraolvasós lesz nekem, az is nagyon jó sorozat.:)

      komolyan nem értem, hogy bírtátok ki, hogy nem kezdtétek el már az elején. :D

      Törlés
  3. Nagyon jó könyv én imádtam :D mikor megrendeltem két hetet kellett rá várnom és megőrültem hogy hol a folytatás :D Ennél jobban várom a Karen Chance folytatását is,hogy mi lesz Pritkinnel :D De lehet tudni hogy lesz folytatása Moningnak? És most annyira írtátok hogy muszáj lesz újra olvasnom megint :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ajj, de jó, még egy lelkes rajongó. :D
      van folytatása Chance-nek is, de hogy magyarul jön-e, nem tudom.

      Törlés
  4. Most nekem is meghoztad a kedvem az újraolvasáshoz, lehet sort is kerítek rá még a nyáron. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én most kivételesen örülök, hogy nem elsőre olvasom.:)

      Törlés
  5. Én is még Moning-szűz vagyok. De az első 3 rész már a polcon várja az olvasást. Egyelőre nincs hozzá hangulatom, és mivel annyi jót írtál/írtatok róla, így nem kezdem el, amíg nem érzem a késztetést. Mert Chance-t elkezdtem, de nem jókor találkoztunk, félbehagytam a 2. vagy 3. részt. :/ Szóval várom az időt, de megvárnak a polcon (már csak a maradék hiányzó részeket kell beszereznem). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de a negyediknek is meg kellene lennie, azt még tőlem kaptad.:))
      mindenképp várd meg a hangulatot, érdemes.
      (hogy lehet félbehagyni Chance-t?? :D)

      Törlés
  6. Már tudom, mert megnéztem a polcon. Gyanús volt már, akkor amikor leírtam. :)
    Nem volt hangulatom hozzá, pedig az első részt befaltam, annyira jó volt és tetszett. Most sci-fi őrület van ezerrel. :)

    VálaszTörlés
  7. én már rég nem vagyok moning-szűz - mondhatni háromszor átmentek rajtam a kilencek, és mindig élveztem :D - de bármennyit tudok én is még és még konteózni a sorozattal kapcsolatban, és fangirlködni meg egyebek :) még szerintem vagy 30-szor fogom végigolvasni nyigdíjas éveimig :D

    Zakkant, olvasd, imádni fogod, tudom :)

    VálaszTörlés