2016/03/25

Ugye, mindenki figyeli a megjelenéseket?

Lionel Shriver - Nagytestvér  (GABO)
Amikor Pandora kimegy a bátyja, Edison elé az iowai belföldi reptérre, szó szerint nem ismeri meg őt. A négy év alatt, amióta a testvérek utoljára találkoztak, az egykoron karcsú, menő New-York-i jazz zongorista elképesztő módon elhízott. Mi történhetett?
És nem is csak a testsúlyról van itt szó. A magát Pandora világára rászabadító Edison összetöri az asszony férjének, Fletchernek egyik saját kezűleg készített bútorát, irgalmatlan mennyiségű reggelit készít a családnak, és nem csupán arra veszi rá Pandora mostohafiát, hogy ejtse a főiskolát, de arra is, hogy maradjon ki a középiskolából.
Miután a sógora már enyhén szólva túl sokáig élt vissza a vendégszeretetével, Fletcher ultimátumot intéz a feleségéhez: vagy ő, vagy én. Pandora a házasságát és fogadott családját is kockára téve a bátyját választja - aki az ő fogyás terén nyújtott segítsége nélkül holtbiztosan a korai sírba enné magát.
A Shriverre jellemző szellemességekben és dühödt energiában gazdag Nagytestvér a kövérségről - erről az össztársadalmi, ugyanakkor gyötrelmesen személyes problémáról - szól. Felteszi a kérdést, hogy mennyi áldozatot vagyunk hajlandóak hozni azért, hogy egy-egy családtagunkat megmentsük, és hogy vajon a szeretteinket lehetséges-e egyáltalán megóvni önmaguktól.
(nem mellesleg a Beszélnünk kell Kevinről-t is újranyomják)


Mark Elsberg - Blackout (ANIMUS)

Februári fagyok söpörnek végig Európán, amikor a kontinens szinte teljes elektromos hálózata összeomlik. A következmények katasztrofálisak. A sötétbe borult utakon egymást követik a karambolok, leáll a fűtés, a vízszolgáltatás, a mobilok feltölthetetlenek, az internet elérhetetlen. Piero Manzano, az olasz informatikus hackertámadást vél felfedezni a háttérben, de gyanúja a hatóságoknál süket fülekre talál. Az Europol terrorelhárító szakértője, François Bollard végül meghallgatja, ám ekkor olyan e-maileket fedeznek fel Manzano laptopján, amelyek rá terelik a gyanút. A támadók agyafúrtak és kíméletlenek. Európában atomkatasztrófák fenyegetnek, az emberek elegendő élelem, víz, üzemanyag és orvosi ellátás nélkül vegetálnak sötét, fűtetlen lakásaikban. A túlélésért folytatott küzdelem hamarosan oda vezet, hogy a rend már csak a katonaság bevetésével tartható fenn. Napjaink egyik legnagyobb német regénysikere olyan kérdéseket vet fel, melyekre az emberiségnek mielőbb választ kell találnia. Mert holnap talán már túl késő lesz...
(valahogy mindig megtalálnak a hasonló dolgok. most épp csi cybert nézek, abszolút témába vág.)


Ruth Ware - Sötét erdő közepén (GABO)

,,Mérgező barátságok, egy világtól elzárt ház, egy sötét, hófödte erdő... Mindannyiunk legrosszabb rémálmát és a tökéletes hozzávalókat ötvözi ez a feszültséget keltő, hátborzongató regény."
Clare Mackintosh
Nora tíz éve nem találkozott Clare-rel. Egy nap otthagyta az iskolát, és többet vissza sem nézett.
Aztán váratlanul meghívják Clare lánybúcsújára. Ezzel lehetőséget kap arra, hogy végre lezárja a múltat...
De a dolgok rosszul alakulnak. Nagyon rosszul.
Van, ami nem maradhat örökké titokban.
Ruth Ware Lewes városában, Sussexben nőtt fel. A Manchesteri Egyetemen szerzett diplomát, azután Párizsba költözött, majd Észak-Londonban telepedett le. Férjezett, két kisgyermek édesanyja. Volt már pincérnő, könyvesbolti eladó, angolnyelv-tanár és sajtóreferens. A Sötét erdő közepén az első krimije.
(na, az ilyen fülszövegek miatt nem olvasok én fülszöveget, csak ilyenkor. kábé semmit nem mond. viszont a borító nagyon tetszik, emiatt lett kellős kategória.)


James Frey - Nils Johnson-Shelton - Endgame II. Sky Key (LIBRI)

Két kulcs és kilenc játékos maradt.
New York. Aisling Kopp elhatározza, hogy kiszáll, és véget vet a gyilkos játéknak. Mielőtt azonban döntő lépésre szánhatná el magát, a CIA közbelép. Mint kiderül, tudnak az Endgame-ről, és feltett szándékuk, hogy hasznot húzzanak belőle
Etiópia. Hilal ibn Isa al-Salt épphogy túlélte az első menetet. Az Akszúmi törzsnek azonban titkos tudás van a birtokában, amely megállíthatja az idegen lényeket, a halálos Endgame játékmestereit
London. Sarah Alopay találta meg az első kulcsot. Jagóval a győztes oldalon állnak. De Sarah démonai ugrásra készek, már nem szállhat ki, vagy győz, vagy végleg elbukik
Kilencen maradtak játékban. Ki a következő áldozat?
Olvasd el a könyvet.
Kövesd a nyomokat.
Oldd meg a rejtélyt.
Csak egy maradhat.
Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv.
Te magad vagy a főszereplő, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztes is lehetsz.
A sorsunk a te kezedben van.
(ez már a második része a sorozatnak, és szomorúan konstatáltam, hogy eddig nem is hallottam róla. kicsit a READY PLAYER ONE-ra emlékeztet, csak a könyvekből ítélve ez jóval nagyobb volumenű.)


B.A. Paris - Zárt ajtók mögött (Művelt Nép Kiadó)

A tökéletes házasság? Vagy a tökéletes hazugság?
A pszichológiai thriller, amiért mindenki megőrül.
Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.
Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?
(akinek nem tetszett a HOLTODIGLAN, valszeg kerülni fogja ezt a könyvet, de engem még így is nagyon érdekel, hogy a fülszövegből szinte mindent ki lehet következtetni. hátha mégse.) 


April Scott-Monday - Kényszeress (KALLIOPÉ)

"A szerző ajánlata 1 adag szórakozáshoz (kizárólag felnőttek számára):

Előétel:
Ropogós erotika
Frissen facsart humor
Forró szerelem (nem felmelegítve)
Főfogás:
Némi utazás
Hatalmas szenvedély
Hosszúra nyújtott vágyakozás
Nagyadag csalódás, könnycseppekkel dinsztelve
Késhegynyi krimi
Desszert:
Csipetnyi teljes kiőrlésű ármány
Jókora meglepetés
Felhasznált fűszerek:
Perverzió
Trágárság
Szervírozva 415 oldalon.
Tálalási javaslat:
A fogásokat alapos kézmosás után helyezzük tűzzománc tálkákba, majd lehetőleg egy Tiffany lámpa fényénél falatozzuk el.
Fogyasztható a nap bármely szakában, tetszőleges mennyiségben, nemtől függetlenül."
(ötletes fülszöveg, azonnal érdekelni kezdett, pedig nem igazán az én könyvem)

6 megjegyzés:

  1. Ó, a Big Brother megvan. :) Shriver... olyan ő, hogy nem mertem még olvasni egyik meglevő könyvét se a Kevin óta. :D
    Jó a többi is, bár engem nem annyira villanyoztak fel. :) A Kényszeressnek a címe is jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem igazán a te könyveid, bár a zárt ajtók mögött talán az lehetne. nincs a címében lány, a borítón se hasonlítják semmi máshoz... :D

      Törlés
    2. Ehhem, végülis, csak te írtad oda hozzá, hogy "akinek nem tetszett a HOLTODIGLAN, valszeg kerülni fogja ezt a könyvet" :DDDD
      Nem, nem, tulajdonképpen rájöttem már a tanulópénzen, hogy halálosan untatnak az ilyen domestic thrillerek, és házastársi huzavonák rejtélyekkel. Blah. :D

      Törlés
    3. ó, pedig ezeken ki lehet élni a kukkolási szenvedélyeket.:D
      engem azért piszkál, mert nem lehet, hogy ennyire egyértelműen arról szól, amit a fülszöveg ír. bár most az endgame jobban érdekel. meg is rendeltem az első részét, le van árazva.

      Törlés
    4. Engem ez annyira úgy látszik nem tud felcsigázni. A krimiket jobban szeretem. :)
      Az Endgame-et Zakkant nagyon szerette egyébként.

      Törlés
    5. jé, tényleg. csak ránéztem, nem olvastam el, de annyit láttam, hogy új kedvence van. remek. :)

      Törlés