Amikor ezek a sorok íródnak...


... odakinn 40 fok környéke, szerencsére a nyár már az utolsókat rúgja, így bátorkodom valami őszi, esős terven gondolkodni.

Először is, tervezek hűs szélben való olvasást, nagyot, hosszan tartót. Imádom, amikor a nyárfa levelei zörögnek, és az ágak között süvít a szél. Pont itt van az ablak előtt. Vagy mögött. A ház hátsó részénél. És ha felnézek a könyvből, megnyugodhatok, hogy talán most már egy darabig nem lesz gatyarohasztó idő. De ebben a változó világban tudja fene, nemrég is 20 fok volt karácsonykor. Az Atlanti óceán vize meg rohamosan hűl, és nem tudják megmagyarázni. Persze, mert minden fok itt van nálam. Visszaadom.

Aztán tervezem a szakadó esőben való olvasást. Lehet youtube-on ilyen kis cozy tűzpattogós, égdörgős, szakadó esős háttérzajt beállítani. Na, én ettől hülyét kapok. Amikor kintről jön, annak nincs párja.  Esőkopogás az ablakon, esetleg egy jó kis vihar, szélzúgás, villámlás, dörgés, meg a jó könyv a kezemben. Mi baja lehet az embernek? 

Aztán tervezek narancsteázást. Hogy miért azt? Mert alapból nem igazán szeretem a teát, csak a narancsosat. Kis fahéjjal, szintén esővel, melegítőben, pulcsiban. Macskával a takaróm alatt, mert rendszerint ő már fázik ilyenkorra. És szereti böködni a könyvet a kezemben. A másik meg mindig megpróbálja megrágcsálni, igazi fenevadak.

És hogy miket tervezek. Ötletelek egyelőre, az eső meg a szél biztosabbnak tűnik, de valamelyikeket tuti elolvasom.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések