2013/07/25

Teli vagyok gondolattal...

Zenkában felmerült a kérdés, hogy divat-e még az urban fantasy.
Én meg erre persze nem tudom azt mondani egy szóban, hogy igen, vagy hogy nem, mert tudja fene. Én szeretem, úgyhogy nálam nem tud kimenni a "divatból".
Az, hogy krimiket meg történelmi regényeket adnak ki, teljesen természetes, meg sem fogalmazódik senkiben a kérdés, hogy divat-e. Számomra a fantasy mindenféle alműfajával együtt pont ilyen. Úgyhogy bármennyire is erőltetik a kiadók, hogy mi divat, meg mi nem az, ez egy jó nagy hülyeség.

Aztán van egy olyan rossz hírem, hogy még nincs Cassie Palmer 5. Ezt jobban egyelőre nem kommentálnám, ez van, ezt kell szeretni.

Ami viszont kiverte nálam a biztosítékot, az Shanara bejegyzése az Ulpisról. A pofám leszakadt ekkora tahóság olvastán, hogy nem elég, hogy nem folytatják a parasorozatokat, de másnak sem engedik át. Nem érdekel egyik befagyasztott sorozat sem, azok a pornók meg végképp nem, amiket hoznak helyettük, viszont az eljáráson cseppet kiakadtam.

Aztán. Mindenki Könyves Álompasizik. Hehe, én nem, nekem megvan a szentháromságom Ryodan-Barrons-Pritkin személyében, eszembe sem jut versenyeztetni őket se egymással, se mással. Különben is, egyiknek se tetszene a dolog, ebben biztos vagyok.

És még valami. Olvassatok Soha határát. Eszméletlenül jó könyv.


4 megjegyzés:

  1. Aztán :DD, valószínű szerintem mindig lesznek urban fantasy-k, de vajon át fognak alakulni valami mássá? Meg fogják reformálni az aktuális trendek? Meg tud újulni valamivel a műfaj? Erre felelj ;)

    Akkor az, hogy megvettem a Soha határán -t nem volt hülyeség? :D Amúgy én tudok várni Chance-re, csak tudnám, pontosan mennyit kell még...

    VálaszTörlés
  2. az urban fantasy mindig urban fantasy marad, sztem ha átalakul, vagy megreformálódik, akkor valami más lesz belőle, az már vagy nem urban, vagy nem fantasy lesz. urban sci-fi? urban-szépirodalom?
    nekem sajna nincs sok fantáziám, hogy mit lehetne még behozni, ami eddig még nem volt, keveredések pedig eddig is voltak valamennyire.

    neeem, egyáltalán nem volt hülyeség. én már előre sajnálom, hogy egyszer véget fog érni az utazásuk. és te is szeretni fogod, ez tuti. (legalábbis remélem.:D)

    VálaszTörlés
  3. ja, és Chance-re én is tudok várni, de nem is tehetünk egyebet.;)

    VálaszTörlés
  4. Oké... :D Most nem is tudom, mit olvassak, annyira jó, hogy már van választási lehetőségem is...
    Pedig egyik recim sem volt szörnyű, csak mégis, olyan jó egyszerűen csak elkezdeni egy könyvet...

    VálaszTörlés