2016/12/21

On Sai - Esővágy

Exkluzív válogatás On Sai novelláiból
Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás. On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz. Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést; hol egy üde ötletet, felszabadító élcet.
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
 

Hogy ez milyen jó volt! Mondjuk annyira nem meglepő, amit On Sai kiad a kezéből, az egészen biztos, hogy elvarázsol és magával ragad, bár itt volt annyi hátulütője a dolognak, hogy mivel novelláskötet, tuti lesz valami hiányérzetem. Végülis nem volt, bár tudnék ötleteket adni, hogy miből kellene rendes könyvet csinálni (leginkább az összesből), és feltétlenül írnia kell Beának egy szexkönyvet is.:D
A novellákból mindenféle, már ismert történet visszaköszön, kicsit átírtan, más formában, de felismerhetően.Találkozhatunk nősülni vágyó vérfarkassal; a legkisebb herceggel feladatokkal, és egy elvarázsolt segítővel; orkokkal és varázslókkal, ufókkal és angyalokkal, de leginkább mágiával mindenhol és mindenkiben.
Nagyon tetszett, ahogy a jövőnket meghatározó cyber-lét és a fantasy összeolvadt,és ebben még a Sátán is feltalálta magát.
A szexnek is megtalálta a maga érdekes útvonalait: voltak persze a szokásos mágikus egyesülések, de volt fürdőkád is, egyre növekvő libidóval és némi identitás-kereséssel.
A kedvencem a címadó novella, az Esővágy lett, vagy a Hogyan ölne Jung, még nem tudom, viszont a legcukibb a Sose szólj be egy varázslónak.
Talán egy novella lógott ki kicsit a sorból, a Mentsd meg Krisztust, amiről nekem végig Gore Vidal könyve jutott az eszembe (pedig nincs egymáshoz közük).
Imádom az egészet, úgy, ahogy van.

8 megjegyzés:

  1. Egészen kedvet kaptam hozzá, szeretem a novellákat, és igazán szórakoztatónak hangzik. Csak az a baj, On Sai-tól csak egy könyvet olvastam, az pedig nem váltotta be a reményeimet... Egyedül vagyok vele, így hajlok arra, hogy tévedtem, csak nincs kedvem újra megpróbálni. :D
    Mindenesetre neked plusz pont, mert kedvet csináltál hozzá ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aaa, most nézem, te nem szeretted a calderont. nahát.:D
      lehet, én azért imádom, mert rejtőt meg nagyon nem, tudja fene. :)
      de ez a kötet nem olyan. azt tényleg nehéz komolyan venni, ez viszont nem az a vicces könyv. vannak persze humoros szituk benne, de nem az a cél, hogy röhögjél.

      örülök, ha kedvet csináltam, sztem tegyél vele egy próbát, megéri. (azért merem mondani, mert tényleg semmi köze a calderon-vonalhoz. meg hátha kedvet kapsz a másik sorijához tőle.)

      Törlés
    2. A karácsonyi könyveim között nincs ott, de felvettem a január-februári listához. Szerintem elmegyek a boltba, és mikor senki sem figyel, lopva beleolvasok, aztán ha 2-3 oldal meggyőz, hazahozom. :) Gondoltam már rá, hogy adni kéne neki még egy esélyt.

      Nem is az a jó kifejezés, hogy nem szerettem, csak nem váltotta be az a hájpot, amivel érkezett a könyv. Ettől már eleve viszolyogtam, aztán fenntartással kezeltem. Meg van a Calderon második része, talán majd az megtérít :D

      Törlés
    3. szerintem ha az első nem tetszett, nem fog a második sem, de ne legyen igazam. :) úgyhogy előbb olvass bele mindenképp.

      Törlés
  2. Hú, nem is tudom, kell-e ez nekem. Én ugyan szerettem a Calderont, és az Apa, randizhatok egy lovaggal?-t is, de mégis bizonytalan vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát akkor (egyértelműen) miért pont ezt ne olvasd el?
      :D
      sztem ha a calderont meg a lovagosat szeretted, ezt is fogod. mégiscsak On Sai, ugye.

      Törlés
    2. Tökéletesen logikus érvelés. :)

      Törlés