2017/12/31

Évzárás 2017

Annyira lelkes voltam az év elején, hogy bevállaltam még egy várólistacsökkentést is, annak ellenére, hogy a tavalyit nem sikerült megcsinálnom. Idén ugyanez a helyzet. Nem nekem való ez, annyiféle dolognak kell hétköznap megfelelnem, hogy nem szeretem, ha azon kívül is be vagyok korlátozva. A szabad olvasás híve vagyok. :) Ugyanakkor van annak valami biztonságérzete, amikor ott az ember előtt, hogy ez kell, hogy legyen a következő, és akkor nincs az, hogy ott állok az egyébként többszáz olvasatlan könyvvel teli polc előtt tanácstalanul, hogy nincs egy könyvem se.
Valamikor a nyáron megtört a lendületem is. Sok lett minden, a könyvek, a betűk, a meleg, meg úgy alapból az élet. Nem történt semmi különös, de olykor maga a létezés is teher mindenféle egyéb hátráltatás nélkül, és most ez volt.
Kicsit hülyét csináltam magamból, hogy fb-n közöltem az utolsó posztom, aztán rá két hónapra meg újrakezdtem, de ez van. :D Kellett az a két hónap pihenő, az ember ilyenkor másképp kezdi el látni, miért is csinálja pl. a blogját. Meg én akkor tényleg azt gondoltam, ennyi volt. Aztán meggondoltam magam.
Visszatért a témázásunk is, bár azzal kapcsolatban is úgy volt, hogy befejeztük, de ha megy, csinálni kell. Volt csatlakozónk is, ami tök jó, tágítja a nézőpontokat, és színt hoz a témákba, csak lehetnétek többen is.:)
Az olvasással visszavettem, roppantul alulteljesítve a szokásos átlagomat, ami olyan 70 körül mozog, most 54 lett a vége.
a képet a goodreads-ről csentem

Várólista. 12/6.  Pont, mint tavaly, akkor is csak a felét teljesítettem. Így két év alatt összehoztam egy egészet.:) Mentségemre legyen mondva, hogy közben meg olvastam olyanokat, amiket már régóta akarok, csak nem tettem listába, úgyhogy lehet, hogy végülis meglett volna az a 12, ha időközben lehetne megmondani, hogy melyik könyv lesz vcs-s.

Terveim természetesen most is vannak, aztán ugye tudjuk, hogy ez nem jelent semmit.
Most például kitaláltam, hogy el akarom olvasni a függőben lévő sorozatokat, amikből van még hátra egy, esetleg két rész. Netán három. Majd összeszedem külön posztban, mik lesznek ezek. Nagyon kevés az olyan sorozat, amit soktíz részen keresztül követni tudnék, sokszor tényleg elég belőlük 3 vagy 4 rész. Amiket meg bírok, azok jöhetnének életem végéig is akár, mondjuk ha a kiadók hajlandóságát nézzük, nagyjából ki is tart majd addig némelyik.
Időnként meg azt gondolom, soha többet nem kezdek bele új sorozatba, az önálló köteteket fogom elővenni, mert sokkal jobb úgy letenni a könyvet, hogy igen, itt a vége. (aztán mindig elcsábulok persze valamelyik sorira.)
54 könyvet, 22950 oldalt olvastam, a legrövidebb 126 oldal (Fekete Tom balladája), a leghosszabb meg Martintól a Trónok harca, 928 oldal (ez már újraolvasás volt.). Mondjuk ha betűtípust, sortávot meg egyebeket néznénk, akkor a 928 oldalból lenne olyan 2000 a fumaxos betűnagysággal meg szellősséggel, a Fekete Tomból meg 50 oldal a Martin-féle sűrűséggel. A karakterszám többet mondana, de ezt nem szeretik feltüntetni.

Idénre négy angol könyv jutott (Ilona Andrews Clean Sweep, és J.M. Brodsky The Immortals, meg Frost spin offjának az első két része.) Még mindig nem szeretek angolul olvasni, de szükség törvényt bont.
A két Térség könyv (de főleg a 4. rész) volt a legjobb. Sci-fi, Térség, olvassátok el, miért jó. És olvassátok, mert jó.
A legrosszabb a True Blood második része, az Élőhalottak Dallasban volt. Zokogtak az agysejtjeim olvasás közben, majd a felénél megkönyörültem rajtuk, és ráhagytam. Nem tett jót Sookie karakterének, hogy a sorozat miatt folyamatosan a hullámpala-szájú Anna Paquint láttam magam előtt a maga kis egyformán ostoba nézésével. Ez a fej meg Sookie "gondolatai" (bah, ha lettek volna) így együtt kiütöttek rendesen.
A legérdekesebb az Immortals volt, kár, hogy valamiért itthon nem olvas az a réteg, akinek az uf-ek bejönnének, így nem nagyon éri meg sok energiát befektetni, hogy megjelenjenek. (Vagy olvassa angolul, és már úgyis mindegy akkor, lesz-e magyar.) Pedig hamarosan jön a Fever 10. része, a High Voltage, és ez lesz a negyedik rész, ami nem jelenik meg itthon.
Volt pár könyv megint, amit teljesen felesleges volt elolvasnom, de ilyen minden évben akad. Nem tudom, eddig arányaiban mennyi volt, most nagyjából az ötöde hanyagolható lett volna. De előre nem lehet ezt tudni.
Lett egy író, akit nagyon-nagyon messzire fogok kerülni, ez dos Santos. Iszonyatosan szószátyár a fickó, önismétlő, és áltudományoskodó, minden lendületet és élvezhetőséget nélkülöznek a könyvei. Soha többet Santost.
Amit nagyon várok: Wesley Chu Időrabló sorozatának a folytatását. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire nagyon fogom szeretni, mert amikor megjelent, nem érdekelt. És a Farthing folytatását is jó lenne olvasni, de nem hiszem, hogy erre lenne esély.
Új kedvencet nem avattam, viszont LaValle felkeltette a figyelmem.

TOP 6 CSÚCS
6. Gemmel - Árnyékok farkasa
3. Reynolds - Jelenések tere

TOP 5 Ezt nagyon nem kellett volna
5. Daniel Suarez - Daemon
2. Charlaine Harris - Élőhalottak Dallasban
1. dos Santos - A 632-es kódex

Nem is tudom, miket szeretnék olvasni jövőre. Már egy ideje tudom tartani, hogy amit megveszek, azt szinte azonnal el is olvasom, így legalább tuti nem marad el, meg nem halmozódik a képzeletbeli várólistámon sem. Igyekszem a ballasztkönyveket kerülni, mert csak feleslegesen veszik el az időm, és jó lenne egy olyan év, amikor azt mondhatnám, hogy nem volt ilyen, csak egy vagy kettő. Hogy ezt hogy lehetne kivitelezni, azt még nem tudom.
Van egy csomó könyv tervben, majd írok róla listát, azt úgyis szeretjük.

Boldog új évet kívánok nektek, sok-sok könyvet, meg hozzá sok időt, 
meg minden mást is, amit szeretnétek.
(vigyázz, mit kívánsz...;)


Többek zárója:

56 megjegyzés:

  1. Nahát, már van évösszegződ, tök jó volt ezzel ébredni! Még a telóról olvastam el az ágyból! :D
    Én nagyon megijedtem, amikor bejelentetted, hogy most vége, és elég komolyan is vettem, mert nem szoktál viccelni ezzel, de hálistennek a kedved máshogy hozta, én úgy örülök, hogy nem tűntél el sok időre, és hogy most megint van kedved írni. Nagyon hiányoznál ám a palettáról... A sok tinipicsa térhódítása a blogokon is elindult, és ha a felhígult mezőnyből eltűnnek a régiek, akkor mi marad... :S
    Nekem 8/12 (vagyis/24) lett a vcs-m, de legalább azt a 8at kipipáltam róla. Nem frusztrál. :)

    A függőben lévő sorozatokról lehet, hogy majd én is írok egy aktuális posztot, mert asszem utoljára 2013-ban volt ilyenem, és hálistennek azóta azért változott ezen a téren a dolgok állása. :D De amúgy így első gondolatra nem olyan sok a befejezetlenem.
    Az oldalszám helyett karakterszám valóban többet mutatnak, de nem hiszem, hogy lesz ilyen opció a könyves oldalakon.

    A hullámpala-szájú Anna Paquin, jajj zokogok!! :"D :"D Nagyon találó! Na pl. azt a sorit se tudom, hogy érdemes-e folytatnom... csak az első kötetet olvastam.
    Én tudom mit olvass jövőre. ;) Tolvajok telét (is)! :D Olyan kíváncsi vagyok, hogy mit mondanál rá... :)

    BÚÉK, sok jó könyvélményt, kevés csalódást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan nagy csoda már nem történhet ma estig.:D meg úgy emlékszem, mindig ilyenkor teszem ki.
      igazából halál komolyan gondoltam akkor, hogy nekem ebből elegem volt. sokat nyünnyögtem rajta, hogy most akkor mindenről írjak? vagy csak amiről gondolatom van? aztán rájöttem, hogy rémísztő, ha valamiről nincs gondolatom (ergo hülye vagyok?:D), de aztán átmentem lazába, és nem érdekel. vannak könyvek, amik nem váltanak ki semmit belőlem, na és. meg még egy csomó hasonló baromságon évődtem magammal, megérdemelt volna egy külön posztot, kíváncsi lettem volna, hányan megyünk még át ilyesmiken. de aztán túl intim lett volna, úgyhogy nem lett poszt.

      Pupi, rajtad legalább látszódott, hogy igyekszel teljesíteni a vcs-t, én az első három hónap után el is felejtettem, hogy van olyan.:D (nekem azért nincs egyébként várólistám, mert már a léte is frusztrál, nemhogy a mennyiség, ami rákerülne.

      Reea nagyon szereti Ch. Harrist, ő biztosan mondaná, hogy folytasd, csak ne magyarul.:D egyébként az a tipikusan százasszög sori, se stílus, se normális történet. viszont érzek némi nárcisztikus hozzáállást önmagához Sookie-ban.

      tolvajok tele ott van az olvasómon. már mióta megjelent.:D natos is mindig kérdezgeti, elolvastam-e már, mert szerinte is zseniális. igyekszem.

      Törlés
    2. Az igaz! :D
      Szerintem mind nyünnyögünk néha ilyeneken, kíváncsi lennék egy hasonló elmélkedős posztra, csak lehet, hogy néhányan úgy gondolnák tőle, hogy nagy a mellényünk... mostanában mindenkinek szúrja a szemét valami. Szerintem egyébként tényleg azt csinálsz a saját blogoddal, amit akarsz, és akkor és arról írsz, ami jólesik, pont ez adja a műfaj szépségét, főleg ha tényleg semmi pénzkeresetid nincs benne, csak hobbi és szórakozás és önkifejezés.

      Azért rajtam se annyira látszott idén az igyekezet a vcs-vel kapcsolatban. :D De ez csak játék, szóval legyintek és kész. :)
      Jaj nem is magyarul olvasnám a True Bloodot, nem hibbantam én meg. :D Angolul olvastam az elsőt is, és megvan még vagy 3-4 további kötete is úgy.

      tolvajokteletolvajokteleeee

      Törlés
    3. lehet, hogy lesz majd egy poszt, hogy a blog és én, és a nyakatokba zúdítom az agmyenéseimet, amitől majd Timi sikítófrászt kap.:D amíg vannak témaötleteim, nem aggódok.
      nemnem, nem játék, én ezeket a listákat véresen komolyan szoktam venni. ez kérem feladat, teljesíteni kell. (látod, mi a problémám?:D)
      egyébként van valami díj? mintha Lobo sorsolt volna könyvet, amikor elindult, de lehet, hogy rosszul emlékszem.

      okéokéoké :D

      Törlés
    4. Zúdítsad csak, elbírjuk. :D
      Jaj. Látom. :D
      Öööö, szerintem nincs díj. De lehet tévedek.

      Törlés
  2. Egy csomó mindennel ugyan így vagyok / voltam! :)

    VálaszTörlés
  3. „Nem nekem való ez, annyiféle dolognak kell hétköznap megfelelnem, hogy nem szeretem, ha azon kívül is be vagyok korlátozva. A szabad olvasás híve vagyok.” Ezzel a mondatoddal annyira egyetértek, én is ugyanígy vagyok ezzel. Én emiatt nem jelentkeztem még soha semmilyen olvasási kihívásra, mert az már egyfajta megkötés lenne, és úgy érezném, hogy az is munka. Pont elég a munkahelyemen előre tervezni, figyelni a rengeteg határidőre, és ha az olvasás is terén is jelen lennének ezek a listák, tervek, akkor számomra már elveszne az olvasás kötetlen örömre. Az Antilányregény számomra is rendkívül negatív élményként maradt meg, és komolyan venni sem tudtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak nem te is könyvelő vagy?:))
      nekem az volt hatalmas megkönnyebbülés, amikor kiiktattam a reciket. nem mondom, időnként kellemes lenne megint kapni valamit, de arra nem tud egy kiadó sem építeni, hogy évente kérek egy vagy két könyvet, amit ki tudja, mikor akarok elolvasni. szóval jobb ez így.
      én inkább tippeknek tekintem ezeket a listákat, arra nagyon jók. főleg gr-en, mert átirányít más hasonló könyvekhez, és volt már nagyon tuti választásom így.

      Törlés
    2. Á, nem, a pénzügyi dolgok nagyon távol állnak tőlem. Iránymutatónak valóban nem rosszak ezek a listák, nekem is van egy amolyan „egyszer mindenképpen szeretném majd elolvasni” listám - bár csak a fejemben, nem vezetem sehol -, de semmi olyasmi, hogy ekkorra és akkorra ezt és azt el KELL olvasni. Az már frusztrálna. Ha pedig nem sikerülne, az még jobban. Ezeknek egyébként az a titka szerintem, hogy nem szabad őket véresen komolyan venni. Ha sikerül teljesíteni őket, az nagyon jó, de ha nem, akkor sem történt semmi. Habár engem már ezeknek a listáknak és kihívásoknak eleve a léte zavar, szóval maradok a szabad olvasásnál. :)

      Törlés
    3. nekem időnként jól jött, hogy valamit _kellett_ olvasni, átlendített, amikor épp nem volt kedvem semmihez, hogy ne nyúljon nagyon sokáig, meg sokszor jobban értékeltem a következőt, amit már nem kellett. de igen, egyik listát sem szabad nagyon komolyan venni.
      de én ettől függetlenül imádok listázni, még ha nincs is értelme.:D

      Törlés
    4. Azért általában kevés ebben az igazi "kell" :) És akkor nem is frusztráló, csak játék. De megértem, ha valaki nem akarja magát stresszelni listákkal, nekem szórakozás már maga a listázás is. :)))

      Törlés
    5. Tara Nima: Érdekes egyébként, hogy minden egyébfajta listát én is szívesen vezetek, de nekem az olvasás vegytiszta kikapcsolódás, és abban semmiféle kötöttséget nem bírok elviselni. De mindenki csinálja úgy, ahogy neki jólesik. Én megértem azt is, aki szereti a kihívásokat, mert motiválja, teljesen rendben van ez így. Az a fő, hogy mindenki a maga kedve, és ne mások elvárásai szerint cselekedjen. Aki úgy érzi jól magát, hogy kihívások, listák szerint olvas, akkor tegye azt, és ne hagyja hogy bárki is eltérítse ettől, aki más véleményen van, és ez fordítva is igaz. Én mindig ezt mondogatom (lehet, hogy már fárasztó is), hogy így a jó, hogy nem vagyunk egyformák, milyen unalmas is lenne akkor...

      PuPilla: Persze, tudom én, hogy kevés ezekben az igazi kell, de én úgy vagyok vele, ha már belekezdtem valamibe, azt rendesen végig is csinálom, és engem borzasztóan idegesítene, hogy nem tudtam valamit teljesíteni, mert hozzá vagyok szokva, hogy amit kitűzök magam elé célul, azt meg is valósítom. És annak ellenére is így állnék hozzá, hogy tudom, nem munkáról van szó. Ez van, senki nem tökéletes. Szóval nekem is a szabad, kötöttségek nélküli olvasás való, de ahogy fentebb is írtam, semmi problémám azzal, aki máshogy csinálja.

      Törlés
    6. Ildikó: jól mondod! :) A legjobb ebben a szabadság, és hogy kinek mennyi "kötöttséget" bír el ez a szabadság, az már nagyon egyéni.
      Régebben engem is idegesített, de már máshogy állok hozzá, de tudom, van, akinek ez nem megy 100%-osan. :) Az meg ha "bosszankodom" valamin ami "nem sikerült" nagyrészt szintén csak szórakoztat, nem frusztrál. :))

      Törlés
    7. "hozzá vagyok szokva, hogy amit kitűzök magam elé célul, azt meg is valósítom." igenigen, pont így.

      Törlés
    8. Az a jó, hogy te így tudsz hozzáállni, nekem ilyen téren még van mit fejlődnöm... :) Azt azért szoktam sokszor hozzátenni a mondandómhoz, hogy nincs azzal problémám, ha bárki máshogy lát/csinál bármit, mint én, mert sokszor úgy értelmezik a kijelentéseimet, hogy bírálom azt, aki nem úgy csinálja, mint én. Pedig abszolút nem így szánom, alapvetően nem vagyok egy ítélkező ember, mert hát ki vagyok én, hogy bárki felett is pálcát törjek? Csak annyira megszoktam már, hogy rögtön támadásnak veszik, ha az ellentétes véleményemet hangoztatom, hogy úgy érzem mindig meg kell jegyeznem, hogy nincs nekem ám gondom senkivel kerek e világon, de ez meg már biztos nagyon fárasztó egy idő után. :D

      Törlés
    9. Tara Nima: Közben látom, hogy te is írtál, miközben én is, pont nem láttam a hozzászólásodat. Hát igen, úgy látszik ezzel akkor nem vagyok egyedül. :) Tudom, hogy nem kell véresen komolyan venni mindent, de ahogy PuPillnak is írtam, ezen a téren van ám még mit fejlődnöm. Persze nem vagyok ám karót nyelt, nehogy azt gondoljátok, de a rendezetlen dolgokat nem szeretem, és nekem sajnos ilyennek számít egy teljesítetlen olvasási kihívás is... :D

      Törlés
    10. ne is mondd, teljesen megértelek. mondjuk én ezt úgy veszem, hogy meg kell tanulni átlépni ezeket a berögzült dolgokat, amikkel csak nehezebbé teszem az életem. mert egy lista csak egy lista, semmi több. de úgy tűnik, a vcs csökkentős kihívás még nagy falat.:D
      és amíg kudarcként élem meg, ha nem jön össze, addig nem érdemes jelentkeznem rá. ezért próbálom viccesen felfogni.
      és arról még nem is beszéltem, hogy van egy cserelista is, és látni, hogy egyesek azon problémáznak, hogy a 24-ből, cserével együött csak húszat olvastak el... szóval na. idegborzoló.:D
      de ha én nem veszem tervbe, hogy megcsinálom, örömmel nézegetm másokét, kinek mennyi sikerült, minden rossz érzés nélkül. szóval igenis számít, hogy jelentkezek-e vagy sem.
      de azt is tudom, tiszta hülye vagyok, hogy ilyesmin ekkorát problémázok, ennél fontosabb és súlyosabb irl problémákat meg csípőből megoldok.:D

      Törlés
    11. Ugye? Egyébként én sem akadok fent semmin, mert a dolgokat meg kell oldani és kész. Akármekkora is a baj, képes vagyok józanul gondolkodni, és megtalálni a megfelelő megoldást, közben meg azon problémázok, hogy mi van, ha nem tudok teljesíteni egy olvasási kihívást. :D Tényleg kész röhej... Lehet, hogy nem hiába álmodtam azt, hogy a családom összes tagja összeesküdött ellenem, elkaptak az utcán, lefogtak, és elmegyógyintézetbe akartak záratni... :D Hogy sikerült-e, nem tudom, mert aztán felébredtem.

      Törlés
  4. :o az 54 az tök jó! Oké. lesz majd jobb is, de nekem pl,. Az elmúlt két év mélyrepüléséhez képest zseniálisan sok, szóval minden nézőpont kérdése.
    Mondjuk nem vettem komolyan, hogy abbahagyd. Gondoltam, pihenésre van szükséged, amit megértettem, aztán szó nélkül olvastalak tovább. :)

    Nagyon kedves tőled, hogy összegyűjtötted a zárókat. Én nem is gondoltam rá. Köszönöm! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és zseni a kiltes kép :D

      Törlés
    2. szoktam látni 100on felüli számokat, 150 meg 200, ilyenkor azt gondolom, alig olvasok valamit.:D de ennyi időm van, család meg meló mellett örülök, hogy ennyi is összejön. mondjuk cserébe alig nézek sorikat, filmeket meg szinte egyáltalán nem.
      nem vettél komolyan? édes vagy.:D
      vééégre, valakinek feltűnt a kiltes srác.:D

      Törlés
    3. Én is, volt olyan év, mikor én is 120-150 között teljesítettem, de azóta sok dolog változott. :)
      Nem vettelek :p Bár lehet, szerencsésebb lenne azt mondani, nem akartam komolyan venni. Mert olyan rég óta csinálod, ez egyszerűen egy késztetés, ami szokássá válik. És azt lehet egy kis ideig pihentetni, de kikapcsolni szerintem nem :)
      Nekem mindig feltűnik... ;) :D

      Törlés
    4. nekem még soha nem sikerült 100 fölé mennem, képtelen lennék ennyi könyvet befogadni. oké, mondjuk nem is olvasok pároldalasakat, vagy mesekönyveket meg képregényeket, amikkel simán összejönne.
      jó lenne tudni, hány éve van meg ez a blogolós rossz szokásom.:D olyan 11 vagy 12 talán? Amadea után egy évvel kezdtem, úgy emlékszem.

      Törlés
    5. Hé, én is észrevettem ám a kiltes pasit! :D Sőt, tegnap akartam neked küldeni egyet pinterestről, aztán láttam, hogy pont a te tábládról dobta fel. :D Honnan máshonnan...
      Ahh, és pont Amadea az, aki szintén nem tudja pontosan, mikortól is. :D
      Reea, nahát, én tényleg komolyan vettem, de elfogadtam. De valóban ez már annyira berögzül... sose hagyd abba teljesen, Nima! :)
      Évi 100 felett egyszer voltam, de abban sok mesekönyv volt, meg ya-k, könnyebb regények. Nem fér bele ennyi, és nem is kívánok ennyit. :) Pont.

      Törlés
    6. hát én se kívánom. nem is tudom, melyik blogon olvastam, hogy van valami 200-as kihívás, és hogy teljesíteni kellene. hát egészségére. én nem vágyom ilyen magaslatokba. így is örülök, hogy a nyáron belőtt 40-et fel tudtam tornázni.:D mert akkor még úgy nézett ki, hogy annál több nem jön össze.
      jaja, én az összes jó kiltes képet begyűjtöttem.:D bár szerintem van, ami csak nekem tetszik.

      Törlés
    7. Volt,. hogy két nap alatt elolvastam egy 450 oldalas könyvet, egy héten 3 könyv tuti megvolt, aztán ugye a munka, élet és egyebek felülírták, és nem sírom vissza, mert nem is csináltam semmit, csak olvastam. Állandóan... folyamatosan... munka közben is csak a könyvekre tudtam gondolni. Gyanítom, nem volt teljesen normális állapot. :D

      11-12? Atya ég! Az nem semmi. :o
      De, te vagy a kiltes pasik védőszentje, tartsd meg eme jó szokásod ;)

      Pupi, alaptermészetem a kétkedés... Nem jó mindig :D

      Törlés
    8. én ott szoktam picit leállni az olvasással, amikor a könyvvel álmodom. akkor tudom, hogy ez most így nem oké.

      Törlés
    9. Reea, vannak ilyen periódusok, és bizonyára csak egy kicsit jobban rákattantál a kelleténél. Az ember bármibe bele tud zizzenni, aztán elmúlnak az ilyen szélsőséges állapotok. :)

      Kiltes pasik védőszentje! :D :D LOL

      Törlés
  5. Szeretem az ilyen posztokat, olyan jó olvasni, hogy másoknak mi tetszett, mi nem, néha egyetérteni, vagy épp csodálkozni rajta. :)

    Érdekes, az Élőhalottak Dallasban nekem anno nagyon tetszett, de már lehet, hogy az egész sorozatot utálnám. Bár mégsem, mert az utolsó két rész bejött. :D De a jövőben nemigen tervezek ehhez hasonló sorozatot. Vagy mégis? :D A Midnight, Texas kijöhetne magyarul, a sorozatot bírtam. ;)

    Nagyon örülök, hogy meggondoltad magad, és mégis blogolsz! Ugyan az ízlésünknek kicsi a keresztmetszete, de szeretek más könyvekről is olvasni, mint ami alapból érdekelne, hátha találok valami újat, ami elkap. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, olvastam Reeánál, amikor a true bloodról beszéltetek. én a midnight texasba belekezdtem, de annyira lassú volt, hogy ez nekem még magyarul se menne, nemhogy angolul. majd megnézem inkább a sorit, úgy gyorsabb.
      hát, elég kevés bloggerrel van nagyobb keresztmetszetem, úgyhogy köszi, hogy olvasol.:D

      Törlés
    2. Azt olvastam, hogy "hát, elég kevés bloggerNÉL van nagyobb keresztmetszetem" :D Hú, mondom így lefogytál? :D

      Törlés
    3. sajna, ez ennyire soha nem fog előfordulni.:DD

      Törlés
    4. Én meg mondom, Pupi, nekem írtad, hogy lefogytam? Honnan veszed? :D De aztán rájöttem, hogy Nimának. :D
      (Amúgy a karácsonyi zabálós időszakban 3 kilót fogytam, mert elkaptam valami hasmenéses, gyomorfájós lóf...t. A 3 kiló nem baj, csak attól tartok, ha elkezdek megint rendesen enni, visszajön. Na de, hátha mégsem! :D)

      A Midnight, Texas mint sorozat nekem nagyon bejött, örülnék, ha lenne 2. évad, bár én szeretem az effajta, enyhén horroros, vegyes vágott marhaságokat, mint az. :D

      Szívesen. ;) :)

      Törlés
    5. Jól van, látszik,hogy ma szilveszter van, ilyenkor mindenki kissé indiszponált, úgy veszem észre. :D :D
      Hű, tök jó, küldj már egy kis nyálmintát vagy valamit, nekem pont lemenne tőle, amit felhíztam :"D Amúgy tavaly én voltam ilyenben, pont karácsonykor kapott el valami hányós-fosós vírus... Jó karcsú is voltam hirtelen. :D :D Na de viccet félretéve: jobbulást, remélem már nem kínoz!

      Törlés
    6. Nyálmintát, jaj, nekem. :D Jobb már, de elég nehezen gyógyultam ki, eltartott vagy egy hétig, és még ma sem a legtökéletesebb, de azért már jobb. :)

      Törlés
  6. Boldog új évet kívánok neked én is!
    "hullámpala-szájú Anna Paquin" - ezen én is jót nevettem, de tényleg ilyen :D Én végigolvastam 10-11. részig, vagy meddig a könyveket, de igazából tényleg nem egy nagy színvonalű sorozat. A végén teljesen eldurvul, hogy összevissza jön be mindenféle természetfeletti lény...
    A vcs-ről lemondtam már én is, a kihívásokról nem tudok leszokni - és ahogy írod néha hasznos, hogy támpontot ad, hogy mit is olvass.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, neked is.:)
      nagyon kár, hogy ezeket az uf-eket a filmesítés alapján nyomatták itthon, mert így lemaradtunk egy csomó másik soriról, amik sokkal jobbak.

      Törlés
  7. Ja, és én is észrevettem a kiltes pasit, csak épp nem merek ránézni, mert attól félek, megfagyok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és nincs. alatta. semmi.
      :D

      Törlés
    2. Bár, mégis vitatkoznék, VAN alatta valami. Ami érdekel. :D

      Törlés
    3. Ami igen-igen kicsi lehet abban a hidegben. ;) Szóval talán mégsincs ott semmi. :D

      Törlés
    4. Csak van valahol egy hütte! :D

      Törlés
    5. meg hátha nem magában mozog.:D

      Törlés
    6. beleégett a retinámba Titti mellényúlása.:D

      Törlés
  8. Szerintem nem csináltál hülyét magadból, nekem tetszett, hogy kivételesen nem voltál olyan határozott :D ez az abbahagyom, de mégsem teljesen emberi. BÚÉK! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, neked is :)
      végülis teljesen határozottan abbahagytam arra a két hónapra.:D

      Törlés
  9. BOldog Új Évet és sok jávorszarvast :P kívánok sok szeretettel Neked és Családodnak, de tényleg :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jávorszarvast?! :D Olvastam egy könyvet idén, amiben kibeleznek egyet. :D (szegény :( )

      Törlés
    2. szegény Nima, ilyet ne írj neki :DD

      Törlés
    3. köszi, Zenka, neked is hasonlókat.:DDD (belezés nélkül természetesen:D)

      Törlés
    4. Nima bírja a vérontást :D

      Törlés