2013/11/01

Holdvadászat zárás, bónuszként borítók

Most hirtelen nem is tudom, hogy kinek a posztja zárja majd a vadászatot, de meg kell mondjam nektek, nagyon élveztem, remélem, ti is. Voltunk rá négyen, négyféle nézőponttal, és négyféle érdeklődéssel, és nagyon jó volt látni, a többek mit látnak a szereplőkben, ki kit miért szeret vagy nem szeret, és van egy olyan érzésem, hogy a folytatás és a spin-off (már ha eljutunk odáig) is kihoz majd valami hasonlót belőlünk.

Amikről olvashattatok a Holdvadászat alatt:

Vélemények a Holdvadászról:

Maradt még a tarsolyunkban ez-az, ebben biztos vagyok, én például egyszer biztos, hogy írni fogok egy rajongó posztot Marcóról, mert imádom a pasast, csak sajnos egyelőre nem túl sok dolog derült ki róla, az is inkább az ötödik részben.

Azt hittem, kicsit érdekesebb lesz összeválogatni a Cassie-s borítókat, de az a helyzet, hogy szinte ugyanazt használták fel mindenhol, ahol kiadták, csak némi változást eszközöltek rajtuk, vagy semmit. Ami nem baj, bár én jobb szeretem a változatos borítókat, mert érdekes látni, melyik ország mit tud alkotni a történethez, mint ahogyan nálunk is a negyediktől teljesen új csomagolást kaptak a könyvek. Ennek nagyon örülök, főleg, hogy szerintem a mi borítóink nagyon jól sikerültek. (és kattra megnőnek.)

Megérint a sötétség
Elnézve a kínálatot, azt hiszem, meg vagyok elégedve az eredetivel, bár az sem az igazi.
Egyrészt, ha egyszer Cassie göndör vörösesszőke és van rajta hús, 
miért egy csontos barna van a képen? 
Másrészt valami izgalmasabb háttér nagyon fel tudná dobni.
A harmadik képen, a kiejthetetlen nyelven tetszik a szín, de ez a beállás... no comment.

Árnyak vonzásában
Úgy tűnik, itt senkinek semmi más ötlete nem volt.:D
A bajom még mindig ugyanaz, mint az első képnél, de azért úgy összességében
látszik, hogy mennyire felhúzza  a képet a betű típusa és színe.
Érdekes, hogy a háttérben senki nem lát fantáziát, pedig lehet, hogy az tűnik fel legutoljára,
mégis az adná meg a borítók egyediségét.

Átölel az éjszaka
Még mindig követjük a jól bevált vonulatot, ez olyan biztos pontnak tűnik, 
de itt legalább már van benne egy kis flikkflakk az eredetihez képest.
Véleményem szerint ez a sorozat legbénább borítója, ebből egyszerűen nem lehet jót kihozni.
Ezen még egy jó háttér vagy betűtípus se segít.

 A hajnal átka
Valamiért mintha ez a negyedik rész mindenkit kreativitásra ösztönzött volna.
Kicsit hazabeszélek, de szerintem a mi borítónk a legjobb, utána jön az eredeti, az összes többi
szóra sem érdemes. A harmadik kifejezetten ronda, és nem értem a gyűrűt a képen.

 Holdvadász
Itt eredeti a kedvenc borítóm a sorozatból.
Egyrészt mert imádom a telet (de nem egy szál bugyiban:), másrészt mert itt 
minden mindennel harmonizál.
A miénk kicsit kilóg a sorból, egyelőre nálunk van eltérés egyedül az eredetihez képest. 
Ezen lehet, hogy nem esik a hó, viszont nagyon passzol az előző kötetünkhöz, úgyhogy teljesen elégedett vagyok a sajáttal is.

És a teljesen friss, néhány hete megjelent
Tempt the Stars
Erről még nem nagyon tudok mit mondani, csak annyit,
hogy ez a borító nekem nem jön be.

Ezek pedig a Dorina Basarab sorozat borítói, amik nálunk még nem jelentek meg, pedig Mircea titokzatos lánya legalább olyan érdekes lehet, mint Cassie. Amit még tudni érdemes erről a sorozatról, hogy bár Cassie mellett is feltűnik a lovagias, mindig higgadt és remek kardvívó Louis-César, de igazán nagy szerepe Dorina mellett lesz majd. Reméljük, mihamarabb olvasható lesz ez is magyarul.
A borítók szerintem egytől egyik borzalmasak, bízom benne, hogy ha jön magyarul, a kiadó nem fog ragaszkodni a megvételükhöz, hanem alkotni fognak majd valami sajátot.




Nektek mi a véleményetek? Lenne ötletetek, mivel lehetne feldobni a képeket?
Én nagyon hiányolom a Dantét a borítókról, és az érdekesség kedvéért még lehetett volna rá pakolni ezt-azt, mondjuk tarot kártyát, szellemalakot, netán valami korhű kiegészítőt, de azt is megértem, hogy nem akarták elvinni a csajos-romantikus irányba, hiszen ezek nem ilyen könyvek. Chance-nek így is meggyűlik a baja az elégedetlen olvasókkal, akik a rosszul becímkézett polcra nyúlva a könyveiért nem azt kapják, amit ígértek nekik a boltban. (úgy tűnik, ott sem szeretnek fülszövegeket olvasni.)

a könyvek kedvezményesen megrendelhetőek:

4 megjegyzés:

  1. Én még nem olvastam (tudom, halálos bűn, de fent van a listámon!), de a pasik közül nem lehetett volna egyet-kettőt elrejteni a háttérben legalább?

    VálaszTörlés
  2. Kb nekem is úgy tetszenek a borítók mint neked, a Dorinásból még a Fury's Kiss a legelfogadhatóbb, ha már....
    Azért sajnos/nem sajnos, ez az a sorozat amit nagyon nem a borítójáért fogsz megvenni, mert egy kettő egészen okés, de egy sem az a tipikus szemet gyönyörködtető azonnal akarom, akármit is rejt típus.

    Én emgpróbáltam volna a Lay vonalakat megjeleníteni, vagy esetleg valami mágusos csatát. Nem mindig kell a nőci a borítóra, a 6. rész Cassie meg egy ribanc Barbie.:D

    VálaszTörlés
  3. Az a csíkbugyi a zöld borítónál szerintem a totális agyhalál. Mikor is volt divat? Talán soha, akkor is max két hónapig, meg hát gusztustalan, és kényelmetlen is. :D
    Egyébként a pasik szerepeltetésével elméletben egyet értek, gyakorlatban meg isten ments, hogy odarongyoljanak nekem valami nyomi Pritkint a borítóra, hogy aztán sírni tudjak az idegtől, hogy nem. Nagyon nem.

    Szóval ja, a miénk a legjobb. Visszamenőleg is jöhetne valami gúnya az első háromra is ebben a koncepcióban. Elég lenne amolyan csomagolós megoldás is, tudjátok, mint amikor régen öltöztettük a füzeteket meg tankönyveket. :)

    VálaszTörlés
  4. Pretty Witch, sztem direkt nem tettek pasit a borítóra, mert az a pararománcok ismertetőjele (pasi-csak valami ködösmisztikus pózban), ez meg nagyon nem az. de annyiféle mást lehetett volna, akár valamelyik időutazásból, kastélyt, sikátort, lovaskocsit, vagy a Dantét.

    Titti, aha, a Ley vonalak jó ötlet lett volna, bár ember legyen a talpán, aki azt megjeleníti. :))
    aha, ribancbarbi. :D a feje esetleg cassie-s, de semmi más. és a háttér is béna.

    Gretty, azt a csíkbugyit el nem tudom képzelni, miért álmodták oda. ha már, akkor inkább egy szál neglizsében, de ez a kilógó bugyi tök gáz.
    jó lenne megérni, hogy elkapkodták az első részeket, és újra kell nyomni, akkora az érdeklődés. :D

    VálaszTörlés