2016/01/13

Népszerűtlen-book-tag

Pupi hívott meg erre a book tagre, és mivel a népszerűtlen dolgok mindig izgalmasabbak, mint a népszerűek, azokkal úgyis teli a net, muszáj kitöltenem.

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett.
Cassandra Clare Csontvárosa. Kétszer kezdtem neki az első könyvnek, mind a kétszer a feléig jutottam. Egyszerűen képtelen voltam végigolvasni. Tudom, hatalmas a rajongótábora, és mindenki oda meg vissza van tőle, rám olyan hatással van, mint a Star Wars. Remekül tudok aludni tőle.
Peter S. Beagle Utolsó egyszarvúja szintén ilyen nagyon hypolt könyv, ami rám semmiféle hatással nincs. Nem szeretem az állatok bőrébe bújtatott példázatokat, és nem volt olyan oldala, amin ne unatkoztam volna.
Raana Raas Csodaidők sorozatának is hatalmas a rajongótábora, én nem tudtam azonosulni se a könyv szellemiségével, se a közegével.
És ott a múlt év legrosszabb könyve, a Kolibri, amitől mások meg elalélnak.

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött.
Van pár olyan könyv, ami szélsőséges érzelmeket vált ki. Valaki vagy nagyon utálja, vagy nagyon szereti. Ami nálam bejövős, de olvastam már lehúzó véleményt is róla, az a Holtodiglan. Szerintem egy nagyon jól összerakott könyv, és bele lehet kötni, hogy mennyi valóságalapja van... nade mennyi valóságalapja van bárminek, ami nyomtatásban megjelenik?
Strandberg A kör északi tiniboszorkányos sorozatáról is olvastam már nagyon csúnyákat, nálam nagyon szeretős.
Sőt, ott van Chance Cassie Palmeres sorija, amit szintén utálnak jópáran. Nem is értem. De tényleg nem.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék.
Pfff.... erre nem tudok válaszolni. Abszolút nem hatnak meg a szerelmi sokszögek, fogalmam sincs már, melyik könyvben ki kivel, arra meg pláne nem emlékszem, kinek kivel kellett volna.

4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol.
Egy időben próváltam megbarátkozni a YA-kkal, de nem jutottam el velük az elköteleződésig.
A romantikával szintén így jártam, semmi késztetést nem érzek, hogy barátkozzunk még egy kicsit.
Van persze kivétel, pl. Mary Joe Putney  Őrzők sorija, aminél ugyan nem jutottam tovább az első résznél, de kellemes emlékeim vannak róla, talán mert van benne egy kis fantasy-szál is. Echte romantikus viszont Celeste Bradley sorozata, ami talán attól vonzó, hogy olyan 200 évvel ezelőtt játszódik. De ezeket leszámítva abszolút hanyagolom ezt a műfajt, nem nekem való.

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol. 
A Vámpírakadémiából Sydney. Hülyét kaptam tőle.

6. Egy népszerű író, akit te az istenért sem tudsz megszeretni.
Gaiman. Vannak számomra is értékelhető könyvei, de szeretni soha nem fogom.

7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)
A magányos hős, aki egy szál egyedül, minden segítség nélkül győz.
Meg amikor csak úgy, minden előzmény nélkül történik valami.
Meg amikor a szereplők nagy része lelkirokkant, ezért szexuálisan kell neki kompenzálnia..

8. Egy népszerű sorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel.
(nekem ehhez igazából segítség kellett, mert ha valami nem érdekel, az eszembe sem jut.)
Szürkekönyv, Shiver-sorozat, Időtlen szerelem, és akkor most abba is hagyom, mert sose fejezem be. Rengeteg van. Mostanság általában YA-kat meg pornót kapnak fel, mindenkivel ezt akarnak olvastatni. Meg Frei Tamást.  De én szemfüles vagyok, és nem hagyom magam.

9. A mondás úgy tartja, „a könyv mindig jobb, mint a film”, de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?
A Gyűrűk Ura nekem könyvben fogyaszthatatlan, viszont filmen megnéztük már párszor.
És épp nemrég jártam úgy a Felhőatlasszal, hogy elkezdtem olvasni, de nem tudott lekötni, viszont filmen valami eszméletlen jó.

Nem adnám tovább konkrétan senkinek, vigye még, aki szeretné. :)



27 megjegyzés:

  1. Hát ez NSFW volt bakker!!! :D :D
    Köszi, hogy kitöltötted, tök jó! :)
    A Gyűrűk Ura tényleg kicsit fogyaszthatóbb filmen, szeretem a filmeket belőle, a könyveket is szerettem, de azért nem felejtem el soha a sokszáz oldalas vándorlásokat. :/ :D
    A hármas kérdésre sejtelmem se volt, mit fogsz válaszolni, de akkor jófelé tapogatóztam, hogy nem fog az menni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lett volna egy még jobb nsfw, de azt majd legközelebb. :D
      én a GYU könyveket nem tudtam elolvasni. emberem szeretett vele dicsekedni, hogy ő mennyiszer olvasta, csak aztán elszólta magát, hogy elejétől a végéig neki is csak egyszer ment, utána kihagyta az uncsi részeket.:D

      Törlés
    2. na szép! :D csak bele-beleolvasott utána?! :P

      Törlés
    3. igen, de ezt mindig lehagyta azelőtt a pár szó előtt, hogy ő ezt vagy 15x olvasta. :D

      Törlés
    4. AFBRDMK!!!!!!!!!! (=A fánkért beszéltek rövidítve de most komolyan :D)

      Törlés
    5. Miamona! Ezen most nagyot nevettem! Ha nem gond, be is veem az összes, jórészt informatikus, rövidítéssel kommunikáló emberkével szemben :D
      Amúgy mi az az nsfw?
      A gyűrűk urát nagyon szeretem olvasni, engem abszolút nem zavarnak a vándorlások sem. A film is jó lett pár hollywoodi felturbózó hülyeség ellenére...

      Törlés
    6. hogy meló közben nem tanácsos olvasni (valami ilyesmi. már egy párszor elmondták, de nem használom, így nem jegyeztem meg)

      Törlés
    7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    8. Miamona - Google, Google - Miamona. :D Helps you deciphering abbreviations since the beginning of the online era. :D
      AFBRDMK :D alkalmazzuk ezentúl! Olyan, mintha mordoriul mondtad volna amúgy :D
      NSFW = not safe for work. Általános figyelmeztetés, hogy ne nyisd meg melóhelyen ha valaki láthatja ott rajtad kívül (pl. mögötted az irodában) :)))

      Törlés
    9. PuPiiiiiiiiii :DDDD úgy bírom, hogy komolyan veszel minden viccet! :) Első dolgom volt meggúglizni, de akkor is idegesítően haladtok a korral... én nem akarok, Yoló? :D

      Törlés
    10. Hát, nem akarlak elkeseríteni, de egyáltalán nem haladunk a korral :D még ha haladnánk! Akkor aztán lenne itt yolo-tól kezdve minden. :D
      Amúgy Bubunak válaszoltam, hogy mi az :D

      Törlés
  2. Még jó, hogy csak én látom a monitort :D fasza kép :D
    A Holtodiglanhoz meg az Engelsforshoz csatlakozom, utóbbit különösen imádtam, igazi gyöngyszem. Gaiman pedig nálam is felejtős, jó is, hogy említetted, mert eszembe nem jutott volna. Sok a közös pont, még sorolhatnám, pedig amúgy tök más dolgokat olvasunk.
    Ja, kivéve, hogy a Felhőatlasz képernyős verziójától is sikítófrászt kaptam, de az legalább kevesebb időt vett el az életemből, mint a könyv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fasza kép! XD :D hát én most ezen röhögök. :D :D Jobban nem is lehetne jellemezni. :P
      Az Engelsforst ki nem szereti Miamonán kívül? :D (Bocs Mia! :)) Én is a rajongók táborát erősítem.
      A Felhőatlaszt meg kéne néznem filmen...

      Törlés
    2. Megbocsizok. Nekem is ez jutott eszembe, azt hittem egyedül vagyok vele a Földön :D Nekem a Felhőatlasz nagyjából tetszett filmen, meg is fogadtam, hogy majd megpróbálkozom vele XD Száműzzetek egy szigetre, csak adjatok sok általam választott könyvet, légysziiii :D A jelek szerint, vágjatok hozzám mindent, amit utáltok :DDD

      Törlés
    3. Katacita, nekem úgy tűnik, hogy rajtam (meg akkor rajtad:D) kívül mindenki utálja a Holtodiglant, nem nagyon olvastam róla dicsérő szavakat.
      a Felhőatlasz sztem egy nagyon hülyén összerakott könyv, a filmen legalább összeáll a dolog egy idő után.

      Mona :D

      Törlés
    4. Nima, valamitől mégis bestseller lett :D

      Miaaaa :D :D

      Törlés
    5. igen, ez igaz, bár sokszor nem lehet megindokolni semmi jósággal a sikert. :))

      Törlés
    6. Minden kifinomult olvasó, rajtunk kívül. :D Mindegy, én vállalom, hogy imádom az ilyen patikamérlegen kiszámolt cselekményt, szerintem ehhez is kell tehetség. :)

      Törlés
  3. A Csodaidőknek egyszer már nekifutottam, de pároldal utn félre tettem későbbre... Én azt szeretni akarom hüppszipp :)
    Na a kör :DDD így kerek a világ, így élünk mi a két póluson :)))

    Óóóóóóóóó, Gaiman (zokogokóó :D)
    Freiből csak a kávét kérem! :)
    A GYU nekem még filmen sem volt meg teljesen... Megyek és elásommagam most már tényleg :D
    Az utolsó képedtől begolyóztam :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tekintve, hogy mennyire ellentétes az ízlésünk, vágj bele nyugodtan a csodaidőkbe. :D
      hát, gaimant mindenki szereti. szerintem nem tud írni, és nem tudom komolyan venni a karaktereit, viszont remek a fantáziája.
      nálunk komoly GYU maratonok voltak egy időben. annyi nem, mint a battlestarból, de azért pár hétvégét eltöltöttünk vele. :))

      Törlés
    2. Szerintem is Miamonának bejövős lehet a Csodaidők. Engem taszít régóta, de egyszer mégis kivettem a könyvtárból, csak hát bakker, éveket várnak a saját könyveim is, persze, hogy olvasatlanul vittem vissza. :D

      Gaiman hullámzó. Nekem. Az Óceán az út végén abszolút szerelem, a novellái egy adag tehénlepény nagyrészt, a temető könyve egy langyos fos, a Sosehol jó volt, de nem ájultam el, a fantáziavilága tényleg remek, de nem ás a mélyére valahogy, vagy széthullik. A Csillagpor filmen jobb, könyvben kicsit gagyi. Coraline-t imádom. :) Az ötletet és a megvalósítást is, a filmmel együtt.

      Törlés
    3. igen, valszeg tetszene neki. olyan sci-fi, amiben nehéz a sci-fi elemeket megtalálni, ellenben van benne egy csomó más, ami nem sci-fi, és az vagy bejön, vagy nem.

      gaiman - nekem a temető könyve nagyon tetszett, meg az amerikai istenek, de a soseholt nem szerettem, a coraline-t sem, meg a csillagport sem. a fim az úgy ahogy, de a könyv az nagyon béna. remek forgatókönyv író, de a regényei kezdetlegesek. forgatókönyvesek.

      Törlés
    4. Jó hát amikor elolvastam a Farkasok a falbant, azt mondtam, ezt részegen tüsszentette a szalvétájára, és legközelebb a használt wc-papírját fogják kiadni :D Nekem is hullámzik, mint az Óceán az út végén... Illetve pont az nem hullámzik. :) Na értitek. :) Ha már semmi más nekem tetszőt nem ír többet az életben, akkor sem tudom nem szeretni. :) Megvett, vödörre... :D

      Törlés
    5. Na én a Farkasok a falbant is szerettem. :D Nagyon hullámzó, hogy mit tartunk nála hullámzónak, úgy fest.
      Az Óceán közös veled, Nimával meg... ööö :D

      Törlés
    6. én az Óceánt még nem olvastam, de majd akarom. aztán majd kiderül. :D

      Törlés
  4. Fene mód büszke vagyok arra, hogy a 4. pontban említett szerzők és könyvek még ennyi idő után is kellemes emlékeket nyújtanak számodra.
    Olyan jó az ilyen. Szinte jobb, mint a közös rajongás Karen Chance könyveiért. :) Szinte! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szinte. :D és annyira jó, hogy tervezem majd folytatni is.

      Törlés