Őszre jönnek - Keményfedél

Ha a papír elbírja, a képernyő is

2017/08/30

Őszre jönnek

Felkarolta a Libri Joanne Harrist, és szerencsére nem a már eddig kiadottakat akarják újra kiadni, hanem hoznak egy vadiújat, a St. Oswald fiúiskolát. Örülünk, és vásárolunk.

A legutóbbi Őrségnél megfogadtam, hogy többet nem veszek őrséges könyvet, mert Lukjanyenkó csak a nevét adja, a szellemírói klasszisokkal rosszabbak nála, a kiadó összegányolja a könyveit, se szerkesztés, se ellenőrzés, szóval nem éri meg az árát. Viszont jön most egy, aminek elég jónak tűnik a története, a strómanja sem Vasziljev, úgyhogy kap még egy utolsó utáni esélyt a Varázsőrség.

Ha már eddig vártam Staveley Csiszolatlan trón sorozatával, a harmadikat már csak bevárom. Meg hogy újra rákattanjak a fantasykra.


Annak idején imádtam a Downton Abbeyt, bár azt nem tudom, hogy Fellowes hogy ír, de majd kiderül a Belgravianál. (ő írta a Sznobot, emlékeztek rá? én se, még a megboldogult Ulpius adta ki, és nagyon rá voltam akkor cuppanva, de végül azóta sem olvastam.)
Bár a General Press nem a kedvenc kiadóm, a féltéglái meg a rajzlapszerű papírja nem teszi kívánatossá a könyveit, de majd meglátjuk, adnak ki ők e-ben is.

Stieg Larssonnal még tartozom magamnak, nem is ártana elkezdenem, mert a fejemre nőnek a megkezdett, és soha be nem fejezett sorozatok, most meg már az ötödik része jön, a Mint az árnyék.


Jönnek Ferrante Nápolyi regényeinek a folytatásai, a negyedik rész 2019 július. Hát, nem sok kiadó van, aki ennyire előre tervezne. :D


A Delta Vison nagyon bizakodó, hogy ebben az évben még esetleg kijön pár könyvük, de ahhoz képest hogy beígérték a közel 100-at, egy picinykét le vannak maradva. Erikson biztosan nem lesz idén, Reynolds tudjafene, de sztem az se. A fórumukat olvasva egyesek azon pörögnek, hogy melyik hány kötet lesz, nemhogy annak örülnének, ha egyáltalán lesz. Azért ha a DV megfeküdne, annak annyira nagyon nem örülnék.

Agavéék FBn írták, hogy jön majd Dan Simmonstól az Illion folytatása, az Olympos, és Richard Morgan Hősöknek való vidékének a befejező kötete, és ha már azzal kezdtem, hogy Harrisnak örülünk és vásárolunk, befejezésként is csak ezt tudom mondani. Ezt a kettőt biztosan.10 megjegyzés:

 1. A Dv inkább jobban tenné, ha a szöveggondozásra figyelne, orbitális hibák maradtak Gemmell Makedóniájában (pl. ugyanaz a jelenség a mondat elején és végén, csak más szavakkal kifejezve) is.
  Lukjanyenkóval már nem bírtam a tempót, az első négyet olvastam. Az első Vasziljev azóta is a polcon várakozik, lehet, hogy örökre.
  Én örülök, hogy a Park tervezhet ennyire előre, ők a kedvenc kiadóm.
  Az Olympust rengetegszer beszéltük, amint felteszik a honlapra, előrendelem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ha jól értettem, a DV-nek egyelőre nincs nyomdája, jó darabig nem lesz gondunk a hibáikkal. és ahhoz képest, hogy mennyire hangsúlyozzák a szöveggondozást, elég sok hibát fel szoktak sorolni.
   a Park jól járt Ferrantével, bár nekem totál kiesik a látóteremből a kiadó.

   Törlés
 2. Larsson már nem él, a trilógiája zárt. Nem túl elegáns a Millenium-sorozat részének tekinteni egy másik szerző művét (még ha ő is svéd, és ő is újságíró).
  Kiváló üzlet ez a kiadónak, és a szerzőnek egyaránt, hiszen a PR eleve adott, az olvasók imádják a skandináv krimit, a Millenium-trilógiát, örömmel olvassák az újabb-, és újabb híreket az elfekvő kéziratokról, örökösökről, miegymásról. Gondolom a szerző még sok kötetet tervez, de nekem bűzlik az egész sztori. A magam részéről bojkottálom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. gondolom, lesz ebből egy millenium-univerzum, abba meg beleférne, nem? divat manapság adott világokhoz könyvet írni (warcraft, star wars ...)

   Törlés
  2. két oldala van a történetnek, állítólag az új fickó jól ír, ez eddig ok is, de még soha nem írt krimit (csak önéletrajzot, pl. Zlatan Ibrahimovic-ét) viszont így jól bele tudja magát helyezni mások életébe. a másik olvasat az, hogy a jogutódok pénzéhsége miatt van még további része a millenium-sorozatnak, amit persze lehetne univerzumnak tekinteni, de nem annak szánták. ezért gondolom, hogy nem elegáns ilyet elvállalni. ha a fickó tényleg jól ír, nincs szüksége erre a franchise-ra, ezekre a karakterekre, erre az egészre. viszont szereti a pénzt, nincsenek erkölcsi fenntartásai, stb.

   Törlés
  3. aha, érdekes ez így... mondjuk én nem tudom elítélni, tudja fene már a mai helyzetekben, kinek milyen feltételekkel kell léteznie.

   Törlés
 3. A Park igazából Munro Nobel-díjával járt jól, meg szerintem a Libri csoporthoz való csatlakozás is jót tett neki, azóta felpörgött a kínálatuk, amely tele van gyöngyszemekkel, a kiadások szépek, igényesek és a fordítások is jók (nyilván csak arról tudok nyilatkozni, amit olvastam). Nem tudom, Ferrante mennyire nagy biznisz nekik, ha igaz is, hogy ezzel lett világhírű szerző, az még nem garancia a magyar sikerre (ld. Vandermeer mondjuk:P). De, remélem, jól fogy és még sokat olvashatunk a szerzőtől.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. gondolom, a csatlakozással jött egy kis tőke is, oda tudnak figyelni apróságokra is.
   ennyire jól fogy Munro? én Ferrantét hamarabb kézbe veszem, bár sztem nem ugyanaz a műfaj. vagy nem tudom, Munrot nem olvastam.

   Törlés
 4. Hű, tök jó, hogy jön új Harris, bár ez a borító kicsit eltér az eddigiektől, más hangulatot is sugall. Utána is nézek, miről is szól ez a regénye!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, Harris nagyon sokoldalú. azon kevés írók egyike, akik szinte minden műfajban tudnak valami zseniálisat alkotni.

   Törlés

Blogarchívum

Címkék

2011 (42) 2012 (71) 2013 (52) 2014 (33) 2015 (28) 2016 (43) 2017 (32) 2018 (31) 21.század (3) 5* (88) Aba (5) Ad Astra (6) Agave (54) Akkon (1) Alexandra (23) Animus (3) Athenaeum (16) bannerek (1) Book&Walk (4) borítóleleplezés (2) campus (3) Cartaphilus (14) Cassie Palmer (11) Cat és Bones (3) Cicero (5) CorLeonis (10) Crossfire (3) Delta Vision (16) ebook (6) Édesvíz (1) Egmont (5) egyéb (2) elfeledett könyvek (3) Első törvény (5) epic (21) Erikson (6) Európa (16) évzárás (7) félbehagyva (1) feminizmus (1) Fever (6) Főnix (3) Fumax (21) Gabo (24) Galaktika (9) game (6) General Press (5) Geopen (11) Gondolat (3) Göncöl (2) gyenge (17) gyűjtés (7) halloween (3) hírek (40) Holdvadász-hónap (6) hónapzárás (12) IPC (2) játék (9) K.U.K. (1) Karen Chance (11) Karen Marie Moning (7) kedvenc (39) Kelly (10) képregény (1) Kolibri (1) konteo (1) Kossuth (2) könyvekről röviden (4) könyvlista (1) Könyvmolyképző (41) körbeposzt (15) Lektűr (2) Libri (5) lista (12) Lybrum (1) M-Érték (1) Magvető (5) magyar (30) majdnem témáztunk (1) Malaza (5) manciregény (2) Maxim (2) megjelenik (25) Merit (1) MRC16 (2) MűveltNép (1) Napernyő Protektorátus (3) Novum (1) Őrségek (3) Palatinus (3) Park Kiadó (1) Partvonal (7) PlayOn (2) Polar (1) Pongrác (1) régi blogról (102) Rézbong (1) Scolar (3) skandináv (10) szösz (104) Szukits (3) szukkubusz (3) Takeshi Kovacs (3) Tarandus (2) témázunk (33) Tericum (1) Térség (4) Tuan (2) Tündérkrónikák (6) TwisterMedia (2) újraolvasás (2) Ulpius (33) útkeresés (1) válogatás (4) vcs2016 (7) vcs2017 (5) Victoria kiadó (2) Warhammer (3) Wizard Books (1) zsidó (3)

Nima's wishlist

Letűnt ​világok
Fire & Blood
Éhség
Tengerészek
Védtelen halandók
Csipkerózsikák
A ​hableány és Mrs. Hancock
Az ötödik áldozat
Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Hill House szelleme
A birodalom bűnei
Holtvágány


Nima's favorite books »

Contact Me

Név

E-mail *

Üzenet *

MOON

CURRENT MOON