2017/08/30

Őszre jönnek

Felkarolta a Libri Joanne Harrist, és szerencsére nem a már eddig kiadottakat akarják újra kiadni, hanem hoznak egy vadiújat, a St. Oswald fiúiskolát. Örülünk, és vásárolunk.

A legutóbbi Őrségnél megfogadtam, hogy többet nem veszek őrséges könyvet, mert Lukjanyenkó csak a nevét adja, a szellemírói klasszisokkal rosszabbak nála, a kiadó összegányolja a könyveit, se szerkesztés, se ellenőrzés, szóval nem éri meg az árát. Viszont jön most egy, aminek elég jónak tűnik a története, a strómanja sem Vasziljev, úgyhogy kap még egy utolsó utáni esélyt a Varázsőrség.

Ha már eddig vártam Staveley Csiszolatlan trón sorozatával, a harmadikat már csak bevárom. Meg hogy újra rákattanjak a fantasykra.


Annak idején imádtam a Downton Abbeyt, bár azt nem tudom, hogy Fellowes hogy ír, de majd kiderül a Belgravianál. (ő írta a Sznobot, emlékeztek rá? én se, még a megboldogult Ulpius adta ki, és nagyon rá voltam akkor cuppanva, de végül azóta sem olvastam.)
Bár a General Press nem a kedvenc kiadóm, a féltéglái meg a rajzlapszerű papírja nem teszi kívánatossá a könyveit, de majd meglátjuk, adnak ki ők e-ben is.

Stieg Larssonnal még tartozom magamnak, nem is ártana elkezdenem, mert a fejemre nőnek a megkezdett, és soha be nem fejezett sorozatok, most meg már az ötödik része jön, a Mint az árnyék.


Jönnek Ferrante Nápolyi regényeinek a folytatásai, a negyedik rész 2019 július. Hát, nem sok kiadó van, aki ennyire előre tervezne. :D


A Delta Vison nagyon bizakodó, hogy ebben az évben még esetleg kijön pár könyvük, de ahhoz képest hogy beígérték a közel 100-at, egy picinykét le vannak maradva. Erikson biztosan nem lesz idén, Reynolds tudjafene, de sztem az se. A fórumukat olvasva egyesek azon pörögnek, hogy melyik hány kötet lesz, nemhogy annak örülnének, ha egyáltalán lesz. Azért ha a DV megfeküdne, annak annyira nagyon nem örülnék.

Agavéék FBn írták, hogy jön majd Dan Simmonstól az Illion folytatása, az Olympos, és Richard Morgan Hősöknek való vidékének a befejező kötete, és ha már azzal kezdtem, hogy Harrisnak örülünk és vásárolunk, befejezésként is csak ezt tudom mondani. Ezt a kettőt biztosan.



10 megjegyzés:

  1. A Dv inkább jobban tenné, ha a szöveggondozásra figyelne, orbitális hibák maradtak Gemmell Makedóniájában (pl. ugyanaz a jelenség a mondat elején és végén, csak más szavakkal kifejezve) is.
    Lukjanyenkóval már nem bírtam a tempót, az első négyet olvastam. Az első Vasziljev azóta is a polcon várakozik, lehet, hogy örökre.
    Én örülök, hogy a Park tervezhet ennyire előre, ők a kedvenc kiadóm.
    Az Olympust rengetegszer beszéltük, amint felteszik a honlapra, előrendelem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha jól értettem, a DV-nek egyelőre nincs nyomdája, jó darabig nem lesz gondunk a hibáikkal. és ahhoz képest, hogy mennyire hangsúlyozzák a szöveggondozást, elég sok hibát fel szoktak sorolni.
      a Park jól járt Ferrantével, bár nekem totál kiesik a látóteremből a kiadó.

      Törlés
  2. Larsson már nem él, a trilógiája zárt. Nem túl elegáns a Millenium-sorozat részének tekinteni egy másik szerző művét (még ha ő is svéd, és ő is újságíró).
    Kiváló üzlet ez a kiadónak, és a szerzőnek egyaránt, hiszen a PR eleve adott, az olvasók imádják a skandináv krimit, a Millenium-trilógiát, örömmel olvassák az újabb-, és újabb híreket az elfekvő kéziratokról, örökösökről, miegymásról. Gondolom a szerző még sok kötetet tervez, de nekem bűzlik az egész sztori. A magam részéről bojkottálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gondolom, lesz ebből egy millenium-univerzum, abba meg beleférne, nem? divat manapság adott világokhoz könyvet írni (warcraft, star wars ...)

      Törlés
    2. két oldala van a történetnek, állítólag az új fickó jól ír, ez eddig ok is, de még soha nem írt krimit (csak önéletrajzot, pl. Zlatan Ibrahimovic-ét) viszont így jól bele tudja magát helyezni mások életébe. a másik olvasat az, hogy a jogutódok pénzéhsége miatt van még további része a millenium-sorozatnak, amit persze lehetne univerzumnak tekinteni, de nem annak szánták. ezért gondolom, hogy nem elegáns ilyet elvállalni. ha a fickó tényleg jól ír, nincs szüksége erre a franchise-ra, ezekre a karakterekre, erre az egészre. viszont szereti a pénzt, nincsenek erkölcsi fenntartásai, stb.

      Törlés
    3. aha, érdekes ez így... mondjuk én nem tudom elítélni, tudja fene már a mai helyzetekben, kinek milyen feltételekkel kell léteznie.

      Törlés
  3. A Park igazából Munro Nobel-díjával járt jól, meg szerintem a Libri csoporthoz való csatlakozás is jót tett neki, azóta felpörgött a kínálatuk, amely tele van gyöngyszemekkel, a kiadások szépek, igényesek és a fordítások is jók (nyilván csak arról tudok nyilatkozni, amit olvastam). Nem tudom, Ferrante mennyire nagy biznisz nekik, ha igaz is, hogy ezzel lett világhírű szerző, az még nem garancia a magyar sikerre (ld. Vandermeer mondjuk:P). De, remélem, jól fogy és még sokat olvashatunk a szerzőtől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gondolom, a csatlakozással jött egy kis tőke is, oda tudnak figyelni apróságokra is.
      ennyire jól fogy Munro? én Ferrantét hamarabb kézbe veszem, bár sztem nem ugyanaz a műfaj. vagy nem tudom, Munrot nem olvastam.

      Törlés
  4. Hű, tök jó, hogy jön új Harris, bár ez a borító kicsit eltér az eddigiektől, más hangulatot is sugall. Utána is nézek, miről is szól ez a regénye!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, Harris nagyon sokoldalú. azon kevés írók egyike, akik szinte minden műfajban tudnak valami zseniálisat alkotni.

      Törlés