2013/06/11

Samantha Young - Dublin Street

Nahát, nem is gondoltam volna, hogy erotikus könyvön lehet ennyire szórakozni. Szinte az egészet végigvigyorogtam.

Joss egy nagyszájú, átlagos, eléggé gazdag csaj, aki a múltja elől Angliába menekül, a Dublin streetre, és egy bájos és szintén nagyon eleresztett fiatal lány, Ellie lakótársának szegődik.

A bajok már akkor kezdődtek, amikor Joss-nak egy taxin kell osztoznia az Öltönyössel. Felkavarja, és teljesen begerjeszti. Ez most így elég hülyén hangzik, de nagyon vicces, ahogy önmagával beszélget, hogy hagyja már annyiban, mert mégis milyen dolog ez már, így ráindulni egy vadidegenre. Ráadásul mintha a fickó is észrevette volna, mert szemtelenül méregeti, és közben vigyorog.
A hab a tortán az volt, amikor már az új helyen lakva szembejön vele az Öltönyös, ő meg tök pucér, mert épp a fürdőkádból szállt ki, és törököző után indult.

Eszméletlen jó a hangulata. Oké, sokat dugnak benne, olykor trágár is (vagy inkább csak nevén nevezik a dolgokat), de annyira felszabadító volt olvasni, hogy erre nem számítottam.
A történet egyébként elég sablonos, senki nem számítson nagy meglepetésekre. Ahogy észrevettem, egy csomó séma visszaköszön pl. Sylvia Day könyveiből, de lehet, hogy inkább csak arról van szó, hogy ezeket a kliséket lehet a legjobban felöltöztetni. De egy cseppet sem zavart, mert tisztára olyan volt, mintha Stephanie Plum levetkőzte volna szende énjét, és nekiállt volna erotikát csempészni az életébe.
Joss és Braden párbeszédei teljesen kárpótoltak a kiszámíthatóságért. Adam üde színfolt volt, mindenkinek ki akarta verni a fogát, Ellie pedig tényleg egy angyali, kedves és nagyon naiv kiscsaj.

Azt hiszem, az a titka ezeknek a könyveknek, hogy sikerül-e megszeretni a szereplőket. Nekem sikerült, és nagyon élveztem a társaságukat.
És igaz ugyan, hogy nem vagyok igazán otthon az erotikus irodalomban, de azt hiszem, ez eléggé kilóg a sorból, mert vannak benne tragédiák, de meg sem próbálja komolynak álcázni önmagát. Tényleg inkább szórakoztat, mint mondjuk begerjeszt, vagy épp a szereplők személyes tragédiáit próbálná meg lenyomni a torkunkon.

Azt írták a molyon, hogy ez egy olyan sorozat, ahol mindegyik részben mások a főszereplők, csak a helyszín ugyanaz. Nem tudom, be akarok-e nézni az utca összes lakójának a takarója alá, de ha ilyen lesz mindegyik könyv humora (meg persze a többi is kijön magyarul), akkor mindenképp kukkolni akarok.

A könyvet kiadja a Könyvmolyképző.


6 megjegyzés:

  1. tudom ám, hogy jó sokan elolvastátok ezt a posztot, és csak mondom, hogy még mindig szeretem ám ezt a könyvet. franc se tudja, miért, de a szívemhez nőtt.

    VálaszTörlés
  2. Szuper vélemény, Nima, köszönjük.
    Ugye, hogy nem szürke? :)

    VálaszTörlés
  3. én is köszi.:)
    nem tudom, szürke-e, azt nem olvastam.:D de amiket arról hallottam, ez tuti nem olyan.
    lehetne egy sex selection részlegetek, ahova hozhatnátok az ilyen könyveket. humoros, friss, igényes, csak van benne egy kis szex is. (oké, ebben sok van, de az nem baj, engem nem zavar.)

    VálaszTörlés
  4. Nima: igen, gondoltunk rá. Csak abban voltunk bizonytalanok, hogy találunk-e majd egy sorozatra valót, ami elég jó is.
    Ezért tettük inkább az Arany pöttyös sorozatba, ami alapból érettebb nőolvasóknak szól, és inkább a fülben jelezzük, hogy van erotikus tartalma.
    A Gabaldonoknak is van, ugye? :) Bár az más, elég kemény. Azt olvastad? (Outlander az 1.)

    VálaszTörlés
  5. igen, Gabaldont is olvastam, de az nekem nagy csalódás volt. lehet, hogy majd újra előveszem, mert akkor eléggé arcon csapott az erotika, egyáltalán nem számítottam rá. alapból nincs vele bajom (elég sok hasonló könyvet elolvastam már azóta), csak teljesen másra számítottam. most már, hogy tudom, ne egy időutazós fantasyt várjak, másképp fog rám hatni.

    VálaszTörlés
  6. aha, ott nem igazán sikerült megoldani, hogy jelezzük, mire számítsatok

    VálaszTörlés