2014/03/27

Pfff..... - UPDATE

UPDATE
Sokak örömére itt az új borító


Ez már tényleg teljesen rendben van.
Jók a színek, pasikám sem lóg a levegőben, jó a cím színe is, szóval szerintem rendben van.
Az áráról viszont értekezhetnék, de mivel szakmaisággal nem tudom alátámasztani, így mindenki döntse el maga a dolgot...

 ~~ 

Na, oké, én ezt nem bírom magamban tartani.
Van ugye ez a könyv, Anthony Ryan A vér dala. Jó kis kardozós-véres fantasynak ígérkezik, és van hozzá egy állatjó eredeti borító, amiből azért világosan kitűnik, milyen típusú a könyv.


Jó, nem?
Erre mit látok ma facebookon? Ezt:


Az agyam eldobom. Mi ez? Pán Péterből elf lett, Csingiling meg kiskabátot kapott?
És mi a magyarázat? Formabontó borítót akart a kiadó. Mi meg jól megszívtuk. Egyelőre nem jutok szóhoz, hogyan is lehetne az érzéseimet olyan formába önteni, amit elbír a képernyő.
Persze, van, akinek tetszik, magában nincs is baj a képpel, csak inkább valami ifjúsági regény előlapjaként tudnám elképzelni. Valami kalandos mesekönyvön 11 éveseknek.

Van egy olyan tévképzete a kiadóknak, hogy olyanokat kell bizonyos típusú könyvek felé terelni, akiknek az nem a műfaja. Valaki vagy szereti a fantasyt vagy a romantikus regényeket, esetleg a szépirodalmat, vagy nem. Attól, mert az adott műfaj rajongói jónak tartanak könyveket, még nem jelenti azt, hogy azok is így vélekednének, akiknek nem műfajuk. Mert ugye nem véletlenül nem olvasnak emberek bizonyos típusú könyveket: nem szeretik. ennyi. És ez akkor sem fog megváltozni, ha megszívatják őket a borítóval.
Sánta Kira munkája egyébként, és mondom, önmagában nincs vele gond, általában nagyon jó borítókat csinál könyvekhez. Hogy ez most hogy sikerült ilyenre, elképzelésem sincs...
Van egy ilyen borító is ám:

Agyrém...

95 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. tuti, hogy még ki fogom egészíteni egy csomó gondolattal, ahogy lehámozom róluk a ráragadt negatív és nyomdafestéket nem tűrő mellékzöngéket. :)

      Törlés
  2. Hát ez kiborító egy borító. Nekem az a Tündérgyűrűs Ciceros jutott róla még eszembe, bár ott enyhébben reagáltunk. Mondjuk engem nagyjából hidegen hagy a könyv, de nevetségesen gyermeteg a borító, és mellesleg, én nem akarom Sánta Kirát bántani mert egynémely dolgába totál szerelmes vagyok, de ez olyan mint egy befejezetlen vázlat - és komolyan ez volt a legjobb, amit ki tudtak választani egy brainstorming közepette? Ott ültek és mindenki azt gondolta igen, ezazzz ? o.O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet, hogy túl drága volt az eredeti, vagy nemtom.
      fumax azt írta, hogy formabontóak akartak lenni. hát, azt lehetett volna másképp is.

      Törlés
    2. és ha már formabontás, sztem Abercrombie könyvei a megfelelő módon formabontóak. biztos, hogy lehetett volna ehhez is találni valamit, ami nem... ez.

      Törlés
    3. igen, olvastam én is, hogy formabontás, de egyetértek, hogy ettől nem fogja az elolvasni, aki eddig nem olvasott ilyet, maximum véletlenül megveszi, és elvárásainak nem megfelelő belsővel találkozva wtf arckifejezéssel elajándékozza :D
      Ez olyan, mint az Orlanda, amit beszéltünk, hogy totál mást akartam sugallni, de mégse megy a szépirodalom torkon lenyomása egy csajos fejőséva jellegű borítóval.

      Törlés
    4. ja, az ilyesminek mindig csalódás a vége.
      de sztem a kiadót onnantól marhára nem érdekli, mi lesz a könyvvel, ha már kiperkálták érte a pénzt. nem tetszik? hát így jártál.
      wtf :D jó ezen röhögni, de basszus, ha belegondolok ebbe a borítóba, tényleg sírhatnékom van. :D

      Törlés
    5. akartam=akartak
      Hát igen, ritkán jön be.
      Ne aggódj, nekem is. Mém-gyanús kép, ahogy mondtam, szép kis szövegbuborékokkal a két szereplő feje felett, ahh, a többit már nem mondom ki XD...
      Olyan tragikus hogy én inkább csak röhögök, gyere röhögjél sírva velem :D

      Törlés
    6. gyártsunk szövegbuborékokat. :D

      Törlés
    7. azt már csak privátban vállalom :D

      Törlés
  3. Ez a borító tényleg ronda és félrevezető (és az Orlanda, jajistenem, mint egy olvadó pasztellfagyi), de sok esetben nem úgy van, hogy csak a grafikus hibája, ha egy borító rosszul sikerül. Persze van, hogy nagyon nem találja el azt a képet, ami visszatükrözi a regény stílusát (nem tudom, itt mi történt, de van egy elképzelésem, ami a korábban látottak-hallottak alapján elképzelhetőnek tartok), de olyanra is volt példa, hogy a szerző/szerkesztő addig mondta, hogy ez meg az ne így meg úgy legyen, hogy egy katyvasz lett a vége.
    Emlékeztek a Kétbalkezes istennő és a Kismamák pácban borítóira?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy lehetne azokat feledni? :D és komolyan, ott is az került ki győztes koncepcióként, én mindig ezen akadok fenn, hiába lehetett bárhogy, vezetői nyomásra, irányításra, szarokbele attitűd miatt, vagy akár ízléstelenség miatt, hihetetlen hogy néha mik nyernek egy-egy ilyen dologban *ahh first world problems* :D

      Törlés
    2. igen, valószínűleg igazad lehet, de akkor meg ugye előkerül az a tétel, hogy aki nem ért hozzá, az ne szóljon bele.
      valami ilyesmi lehetett Dave Duncan könyvével is, csak ott egy cseppet szerencsésebb lett a végeredmény, főleg ennek a tükrében.
      Kinsella könyveit mintha direkt rondították volna el. nem is értem, hogy lett ekkora siker. :D mondjuk a legrosszabb, ha olyan példák lebegnek a szemek előtt, hogy mekkora melléfogás borítókkal is termelhet pénzt egy könyv, ne ez legyen már a mérce. mert ilyenkor biztos elhangzik a négy fal között, hogy nem baj, menni fog ez így is, mert ez meg az is ment, akkor miért pont ez ne.

      megkérdezném Kirát, mit gondol erről a munkájáról, de sok értelme nem lenne valszeg, úgyis csak a szokásosat lehetne hallani.

      Törlés
    3. Az a gond, hogy nagyon sok olyan ember van, aki, bár nem ért dolgokhoz, előszeretettel gondolja magáról, hogy igen.
      Juujj, Az aranyszín lánc... a fickó fejét tuti photoshoppolták a testére, nekem nagyon nem stimmelnek az arányai.
      Eszembe jutott, hogy hány rossz könyvnek van szép borítója, sztem a tartalmat akarják vele ellensúlyozni.:D

      Nem lenne bölcs dolog, ha nyilvános nézeteltérés alakulna ki a kiadó és bármilyen külső munkatárs között. Nagyon óvatosan fogalmaztam.:D De az tényleg ordenáré, amikor pl. egy volt munkatárs kiborítja a bilit, és ez általában nem értelmesen megfogalmazva történik, hanem tiszta indulatból.

      Törlés
    4. jaja, jobb az ilyet nem firtatni, úgyis el lehet képzelni, mi történhetett, elég megnézni az eddigi munkáit.

      Törlés
  4. A legutóbbi nyilatkozatukban azt írták, hogy változtatni fognak a borítón, úgyhogy mindenki megnyugodhat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sztem a nyugalom majd a végeredménytől fog függeni. ;)

      Törlés
    2. Kíváncsi leszek rá, milyen lesz az új verzió.

      Törlés
    3. én olyan hatalmas változást nem várok. mondjuk ha nem a levegőben lebegne a csóka, az nem lenne olyan nagy baj.

      Törlés
  5. Amadea: Ezt kifejtenéd bővebben? ;)
    "Az a gond, hogy nagyon sok olyan ember van, aki, bár nem ért dolgokhoz, előszeretettel gondolja magáról, hogy igen."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos, hogy vissza próbáltad ránk fordítani, de azért egy borító ízlésességéhez nem kell nagy hozzáértés, egyrészt, másrészt meg nyilvánvaló volt, hogy a felemlegetett epic elfuserált borítókkal (kinsellák, duncan) volt kapcsolatos a hozzászólás.

      Törlés
    2. Visszafordítani? Mit? Eddig is leszűrtem a kommentjeitekből, hogy nem olvastátok a Blood Song könyvet és úgy ítélkeztek. Ha olvastátok volna, akkor fel sem merült volna bennetek, hogy a kiadónál valaki "hozzá nem értő" találta ki az egészet. :P Akkor tudnátok, hogy maga az író írta meg ezt a meghatározó jelenetet, és a művésznő ez alapján festette meg.

      Törlés
    3. nem a jelenettel van a gond, hanem a kivitelezéssel, és a színvilággal.
      mellesleg sok olyan ember sem érti ezt a borítót, aki olvasta a könyvet. ez a fb-os kommentekből is gyönyörűen látszik.

      Törlés
    4. Értem, ezek szerint a kiadó helyett a festőt szidod, csak rosszul fogalmaztad meg a mondanivalódat. ;)

      Két ember írta, hogy olvasta a könyvet. Ha nem ismerték fel, hogy a jelenet a könyvből van, akkor megkérdőjelezném, hogy igazat írtak-e. Azok után főleg, hogy visszatérő jelenetről van szó. Ergó nem csak egyszer van oldalakon keresztül írva róla, hanem később is előkerül a történetben. De ezzel te magad is szembesülni fogsz, ha elolvasod a kötetet. ;)

      Törlés
    5. nem kell belemagyarázni, ami nincs ott. :)
      nem szidunk senkit, de hogy Kira saját magától nem ilyet csinált volna, arra a nyakamat teszem.
      és a kommentekben sem azt írták, hogy nem ismerték fel a jelenetet, ezt honnan veszed?
      nem vagy kicsit elvakult és szemellenzős?

      Törlés
    6. és mielőtt sértődés lenne, és is olykor elvakult és szemellenzős vagyok, ha valamit nagyon szeretek, csak én ezt tudom is magamról, és így nézem mások véleményét is.

      Törlés
    7. Ha valaki szemellenzős, akkor az te vagy.
      A stílusból ítélve, valakit nagyon szidtok szerintem. De ezek szerint a szakmai körökben téged mindig mindenki félreért...

      Tényeket cseréltél találgatásokra, és ezeket próbálod kifordítva, igazságként tálalni. Vagy netalán beszéltél a kiadóval vagy a festővel?

      Törlés
    8. aha, szal _szerinted_ szidunk valakit. :D oké, hát ezzel nem lehet vitatkozni.

      nem beszéltem senkivel. olvasó vagyok, véleménnyel, nem hiszem, hogy ezt szakmai diplomával kellene megtámogatnom.

      Törlés
    9. Ahogy fentebb is írtam, nem a véleményezéssel van a probléma. A gond ott kezdődik, ha a fejedben kialakult saját magánvéleményedet tényként közlöd.

      Szakmai diploma nem kell, csak ne csodálkozzon senki, ha kiröhögik. Mint például a barátnőd, aki a tipográfiát gyengének titulálta. Holott nem is kell szakmabelinek lenni ahhoz, hogy észrevegye az ember, hogy az amerikai és az angol borító két tipográfiája lett átvéve a magyar borítóra. :D
      De gondolom ő azt is gyengének gondolta eddig is. ;)

      Törlés
    10. sztem annak a fejében van a gond, aki egy blogon megjelent véleményt ténynek vél.
      és talán még igazad is lehetne, ha csak én véleményeztem volna negatívan a borítót, de tudjuk, hogy a nagy többségnek nem tetszik.

      Törlés
    11. Azért én 10-15 embert nem venném a nagy többségnek, de te tudod.... ;)

      Törlés
    12. mindenkinek jogában áll nyilatkozni. nyilván, aki nem figyeli, nem látja, nem fog véleményezni, de úgy érzem, ez már csak egy kapálózás a vitában, hogy mibe lehetne belekötnöd. innentől lesz szórakoztató a dolog.:)

      Törlés
    13. Ohh, akkor szerinted az a több mint 50 like a borítóra azoktól jött, akik "nem látták". XD Vagy várj, biztos azért lájkolták a képet, mert nem tetszett nekik!

      Nima, a kezdetek óta szórakoztató. Hát nem veszed észre? A borítót két ember hozta létre. Aki az instrukciókat adta (ez esetben az író, aki megírta a jelenetet), és a művész (aki megfestette a jelenetet). Te (és a kommentelők) mégis egy köztes alakot keresel, akire rá lehet húzni a "hozzá nem értő ember" szerepét, mivel sem az írót, sem a festőt nem szeretnéd minősíteni. De mivel neked (és még pár embernek) nem tetszik a borító, illetve szerintetek nem illik a könyvhöz (milyen vicces ezt leírni azok után, hogy maga a jelenet egy nagyon fontos mozzanat a könyvben/trilógiában), ezért valakire rá kell fogni a "hozzá nem értést". ;)
      Szóval igazad van, itt valaki nagyon kapálózik, de az pont hogy te vagy! :P

      Törlés
    14. szvsz a lájkok nem feltétlen mérvadóak, legalábbis nem olyan szempontból, mint ahogy ezt felhozod. sok esetben csak egy közlás köszönete, és nem feltétlen tetszésnyilvánítás. de oké, tegyük fel, tömegeknek tetszik.
      akkor miért kell mégis megváltoztatni? ha ennyi ember rajong érte látványosan, akkor maradjon így, nem? mert aki olvasni akarja, megveszi.
      aztán mégiscsak akkora a nemtetszők nyomása, hogy változni fog.
      nem láttam, hogy tömegek nyilatkoznák, hogy mennyire fasza a borító, ezzel szemben a nemtetszők kinyitották a szájukat.
      úgy tűnik, van, amit a lájkok nem pótolnak. ;)

      Törlés
    15. Téves információ! Nem lesz megváltoztatva, hanem idézem: jelentősen feldobható még a borító.

      Tehát az alapkoncepció marad. Ha engem kérdezel, akkor szerintem csak még szöveghűbb lesz a kép, még jobban a könyvre fog szorítkozni.
      Márpedig nektek vagy az alapkoncepció nem tetszik (karakterek és jelenet), vagy az, ahogy meg lett festve (lásd háttér)...

      Törlés
    16. akkor maradjunk annyiban, hogy mégiscsak változni fog. :)
      nekem két dolog nem tetszik: a színek, és hogy olyan, mint egy félig kész vázlat.
      a többi rendben van. :>
      azt nem tudom, hogy másoknak mi baja vele.

      Törlés
    17. Hú Emili, neked jó sok időd van ezen gondolkodni :D
      Nekem aztán mindegy mi van rajta, de akkor se tetszik és a stílusát nem találom a könyvhöz illőnek, az meg innentől hol érdekes, hogy jelenet-e a könyvből, vagy nem. Úgy néz ki mint egy modernizált kincskereső kisködmön, és a könyvtárak is jól el fogják pozicionálni a gyerekrészlegre.
      Nem a rajzzal van bajunk, hanem a koncepcióval, de amint mondtam engem hidegen hagy az egész, mert nem is én vagyok a célközönsége, semelyik borítójával sem.

      Törlés
    18. modernizált kincskereső. :D és tényleg.

      Törlés
    19. Én már nem szeretnék ezzel foglalkozni. A kiadó elküldte a képet az írónak, és ő reagált rá. Volt szerencsém a levelét elolvasni. Hihetetlen, hogy mennyire egy hullámhosszon mozgok az íróval. :D

      Kirának továbbítva lett a levél, biztosan egy nagyon-nagy pozitív löketet fog kapni tőle. :)

      Törlés
    20. ámen.

      (Pupi, igazunk volt... :DD)

      Törlés
    21. Amit írtam, az mind a magánvéleményem.

      De megérdemeltek egy vállon veregetést, hogy rájöttetek, hogy a kiadó külsős munkatársa vagyok. Végül is csak pár könyvükben szerepel a nevem... XD
      Nagyon nagy teljesítmény volt a részetekről! ;)
      De még mielőtt félreértitek: a borítóhoz nincs közöm. Én is csak akkor láttam, amikor a kiadó közzétette.

      Törlés
    22. csodás, hogy ezt így magadtól bevallod, ez már az elejétől egyértelmű volt, de mi nem erre gondoltunk. :>

      ha már itt tartunk, érdekes ez a nagy mellszélességgel való kiállás, általában nem jellemző kiadóközeli emberekre, hogy belefolynak vitákba. nem veszi ki magát jól.
      persze, örülünk, hogy kaptunk egy másfajta megközelítést borítóügyben, ez sosem árt, ugye.

      Törlés
    23. szépen képviseled a kiadót :)

      Törlés
    24. innentől az összeset. sztem ne hozd magad se, meg a kiadóidat se ennél kellemetlenebb helyzetbe. a net és egy nick nem ad akkora névtelenséget, mint sokan szeretnék.

      Törlés
    25. Már miért hoznék bárkit is kellemetlen helyzetbe? Még téged sem kellett, hiszen saját magadat égetted le. XD

      "a net és egy nick nem ad akkora névtelenséget, mint sokan szeretnék."
      Azt hiszem, kezdesz személyeskedni. Én nem szeretnék lesüllyedni erre a szintre....

      Törlés
    26. Ősz Emili! Gondolom, hogy a Fumax kiadó ügyvezetőjének a feleségeként magát a kiadót képviseled. Cáfolj meg, ha nem igaz! ;)

      Törlés
    27. Jaj bocsánat! Lehet, hogy magával az ügyvezetővel beszélünk? ;)

      Törlés
    28. Emili, sztem ne folytasd. ez így nagyon gáz. :D

      Törlés
    29. Nima, szerintem meg az a gáz, amit ti csináltok. Milyen jogon használjátok fel a nevemet??!! (Varga Erika)
      Tudod én legalább felvállalom a véleményemet és minden amit írtam, azt én írtam. De ne félj, most már nem fogom visszatartani a Fumax kiadó ügyvezetőjét sem, a nyilvános konfrontációtól.

      De előtte még leírom a saját magánvéleményemet, meglátásomat veled/veletek szemben. És ha már személyeskedtek, akkor én sem riadok vissza attól. :P

      Én lennék a gáz?

      Te már ezzel a kijelentéseddel olyan mélyen megaláztad magad az emberek előtt (akik egy kicsit is tudnak gondolkodni), hogy onnantól kezdve nem igazán számít, hogy mit mondasz a továbbiakban.

      "de sztem a kiadót onnantól marhára nem érdekli, mi lesz a könyvvel, ha már kiperkálták érte a pénzt. nem tetszik? hát így jártál. "

      Ahhoz nem kell szakmabelinek lenni, (még diplomásnak sem) hogy rájöjjön az ember, hogy egy kiadó sem megy sokra azzal, ha a sorozat első kötete jól megy. A többi rosszul és bukott kiadványnak is lehet hívni a sorozatot.
      Ha neked nincs annyi eszed, hogy erre rájöjj, az a te bajod. De hogy még ezt nyíltan vállald is?! Ráadásul még így utólag sem jöttél rá, hogy mekkora baromságot írtál... De azért az egód elég nagy. (lásd beavatatlanoknak 4. pontja)
      Persze ezzel sincs semmi gond, de ne csodálkozz, ha mások észreveszik az ostobaságodat, míg te az egódtól nem látod azt. :P

      Az emberiség legalja vagy. Nem azért, mert szimplán buta vagy, nem azért, mert az egód mérhetetlenül nagy, és nem is azért, mert nagypofájú vagy. Azért, mert mindhárom tulajdonság egyesül benned. Gerinctelen vagy. Tudod? Én VÉGIG VÁLLALTAM magam, azt, hogy ki vagyok. (mert Ősz Emili név ellenére tudtátok ti is, hiszen a YT videók is erről árulkodnak) Te viszont egy nick mögé bújsz a barinőiddel.

      Nem hiába tiltottak ki molyról. Amikor azt mondták, hogy ez neveltetési, környezetbeli gond, akkor én ezen felháborodtam. De tudod minden egyes szavaddal, mondatoddal ezt sugallod mások felé. Az alapvető gondolkodást, amit az általános iskolában tanítanak, nem tudtad elsajátítani (lásd fentebbi példa)! De persze a mocskolódás és gerinctelenség megy. Neked tényleg nagyon mély lelki problémáid lehetnek, amiket máson vezetsz le. Én próbáltam normálisan kommunikálni veled, de te annyira unintelligens vagy, hogy még elnézést sem tudsz kérni, ha rávilágítanak arra, hogy hülyeségeket beszélsz!

      Szerinted ezek után a viselkedésed után valaki is ad a szavadra? Én vállalom a viselkedésemet, csak ezt ne felejtsd el, hogy ez a te gerinctelenségedre a reakció. Ezt pedig megértik az emberek. Mert én csak reagálok az aljasságodra!

      És összetehetitek a két kezeteket, ha nem jelentelek fel titeket személyi jogok megsértéséért, mivel tudatosan felhasználtátok a nevemet! Mert én tudom bizonyítani, hogy amit írok, azt én írom, nem pedig a párom! Egész egyszerűen, IP-cím ellenőrzés útján!

      Törlés
    30. több ponton is csúsztatsz.
      az, hogy én milyen vagyok, egy dolog.
      hogy a párod utál, egy másik. nem érdekel. felnőtt emberek vagytok, majd feldolgozzátok.
      a neved senki nem használta fel. itt nem látom kiírva legalábbis, ha máshol történt, ahhoz meg semmi közöm.
      fel akarsz jelenteni? miért? mert nem tetszik egy könyvborító? :D az érdekes lesz.

      a többire meg csak annyit, hogy beszélsz össze-vissza, és úgy tűnik, elgurult a gyógyszered. én egyetlen szóval sem személyeskedtem, te viszont elég töményen nyomatod..

      Törlés
    31. viszont előrelátóan lementettem ezt a hozzászólásod. sose lehet tudni.

      Törlés
    32. Pedig kiírtátok a nevem. Vagy már törölted is azokat a hsz-eket? ;) Vagy úgy gondolod, hogy egy ilyen átlátszó regizést nem fogok érteni?

      Nem írtam egy szóval sem, hogy a párom utál.

      Ki beszélt itt arról, hogy a könyvborító nemtetszés miatt jelentene valaki is fel téged? Hát ennyire nehezen megy a szövegértelmezés? ;)

      Nima, átléptél egy határt. Próbálhatod tagadni, nekem mind1.

      Törlés
    33. hazudsz. ennyi. nem volt kiírva a neved, és nem szokásom kommenteket törölni.
      téged sem töröllek, pedig aki átlépett egy határt, az te vagy. és mégis hagylak. :>
      nem tudsz miért feljelenteni, ugyanis azon kívül, hogy nem tetszik egy könyvborító tervezete, nincs mit bíróságra vinni, viszont te fröcsögsz és sértegetsz, szóval óvatosabban... :)

      Törlés
    34. Azt ne mondd, hogy te nem látod a nevemet és a kommenteket.... Azért hülyének nem kellene nézned....
      Mindenesetre én is lementettem a képet róla. ;)


      Törlés
    35. ja, hogy tényleg így hívnak?? hát bocsi... :D

      Törlés
    36. ja, és igen, eljutott hozzám a molyos karcod is, és most már legalább értem, anno miért vette magára kiadó azt, amit nem neki írtam.
      ennyit a gerincességről. :)

      Törlés
    37. Én nem tudtam a nevedet... Még találgattunk is, hogy ez az Erika melyik blogger, de nem tudtuk.
      Nem ismerek Fumax munkatársakat. lévén hogy nem olvastam tőletek könyveket...
      De ez a vita nagyon elhatalmasodott, a semmin, úgy gondolom... ha te nem írod ki hogy a neved így meg úgy, akkor fel se figyelünk rá.
      Nekem nincs több mondanivalóm, ha egy borító nem tetszik, akkor nem tetszik és kész, a kritikát le kell tudni nyelni, főleg a profiknak.

      Törlés
    38. hát ja, elég kicsi a valószínűsége, hogy épp most járt erre valaki, aki be tudta őt azonosítani. viszont kicsit beteges, hogy bekommentel a neve alatt, mintha idegen lenne, aztán meg nekünk esik a személyiségi jogaival.

      egyébként szerintem ezek utána borító senkit nem fog érdekelni, mert mindenki tudni fogja, hogy ez a könyv az, ami ekkora balhét csinált, és mindenki olvasni akarja majd. :D

      Törlés
    39. Nem tudhatjuk ki írta, kinyomozni se lehet szerintem, vagy a fene tudja, de kikérem magamnak hogy én vagy mi írtuk volna... nincs időm, hogy gyerekes bosszúkkal foglalkozzak, és nem is jutna eszembe ilyesmi... nem mellesleg pedig én nem tudom honnan kellene nekünk összekapcsolni a két nevet egymással.

      Törlés
    40. persze, nem tudhatjuk, de véletlenek nincsenek, ugye.
      nekem még akkor se esett le, mikor először emlegette. ha nem erőlteti ennyire, fel se tűnik senkinek, mostantól viszont már az is tudja, aki nem akarja.

      Törlés
  6. igazából teljesen mindegy, melyiket :)

    VálaszTörlés
  7. azért megtisztelő, hogy bárki is olyan mérvadónak tartja a blogom, hogy képes nekiállni _így_ vitatkozni egy olyan dologról, amire semmi ráhatásom nincs.
    mert ugye ízlésről vitatkozni a világ legértelmetlenebb időtöltése.

    VálaszTörlés
  8. hát ez beszarás, gyerekek, ami itt megy....:D
    vihar a biliben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én, mint nagy konteó-fan, arra gyanakszom, hogy így próbálják meg mesterségesen elfojtani az ellenkező, netán negatív vélemények megjelentetését. elég ráengedni a netre egy közeli rokont, és már kész is a hajtépés.
      hogy ez mindig csak egyetlen kiadóhoz köthető, az egyelőre nem jelent semmit, lehet még belőle tendencia. :D

      Törlés
    2. de a saját magáét tépte, de azt nagyon :D
      de szted így el lehet folytani véleményt? ezzel a hisztivel? részemről ez inkább olaj a tűzre.
      nevetséges és amatőr.

      Törlés
    3. szerintem nem lehet. de nem is értem, miért kell belekötni egy olyan dologba, ami tényleg csak azon múlik, hogy tetszik, vagy nem.
      és innentől meg értelmetlen a szakmai érveket felhozni, amiből kettő volt: hogy ez egy jelent a könyvből, és emili egy húron pendül az íróval.
      igazából egyik sem játszik bele, hogy ez valakinek tetszik-e vagy sem.

      Törlés
    4. nyilván nem.
      cseszhetik a szakmájukat a pékek is, hiába van recept szerint tökéletesen elkészítve a túrós batyu, ha az összetevőket kiemelő lényeg hiányzik belőle - kinek mi - mondjuk egy kis citrom a túróba, vagy egy-két szem mazsola :D

      észrevettem már amúgy, hogy én állandóan ilyen kajás metaforákkal élek...:D

      Törlés
    5. nekem mindig kevés a töltelék. :D
      de igazad van. olyat úgyse lehet csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, emiatt teljesen felesleges a falnak menni ennyire látványosan.

      Törlés
  9. "kincskereső" - ez az, ez motoszkált az agyam hátsó részében, amikor megláttam. A könyvet amúgy nem ismerem, de ha azt mondjátok, felnőttkönyv, akkor egyetértek, hogy gáz a borító.

    Na most elolvastam-megnéztem, mi van a facebookon. Az a 71 like valszeg nagyrészt a közeli megjelenés tényének szól, nem a borítónak, és ott sem tűl rokonszenves a kiadói nyafi, de ami itt virít... Ez a "nem csoda, hogy kitiltottak a molyról", olyan választ kíván, hogy "nem csoda, hogy nem kaptatok helyet a könyvhéten". Röhej a köbön. És akkora önlábonlövés a kiadó részéről, mint Bence részéről a kitiltogatások.

    Amúgy nagy Kira-rajongó vagyok, sőt, még a kilencvenéves öreganyám is kirakta Kira egyik borítóképét a szekrényre, pedig a könyvet biztosan nem olvasná el, de ez a kép akkor is gáz.

    Ja még annyi, hogy nekem a család- és keresztnevem is ritkább, mint a Varga vagy az Erika, mégis van ilyen néven legalább még egy ember az országban, szóval akár véletlen is lehetett, de az összképet nézve lehet, a te konteód az igazi, Nima :D

    VálaszTörlés
  10. Nekem tetszik a borító- Ti meg bekaphatjátok

    VálaszTörlés
  11. Most már nem azért nem veszem meg, mert ronda, hanem mert kurva drága :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már nem merek semmit mondani, mert már így is én vagyok a szemét blogger, aki csak alátesz a kiadóknak. :D
      (ennyi pénzért én sem fogom. nem vagyok hülye.)

      Törlés
  12. azért hadd jegyezzem meg én is, hogy teljesen jó lett a borító - ennek tükrében kurvára nem értem a korábbi hisztériát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én azt nem értem, ha lehetett ilyet is, mi volt az az előző...?

      Törlés
    2. egyrészt. másrészt meg ha az annyiranagyon illett a sztorihoz, akkor miért kellett megváltoztatni? mert 10-15 embernek nem tetszett? :D

      Törlés
    3. elég nagy változás egyébként, ahhoz képest, amire számítottam. mondhatni, tök más lett az eredetihez képest.
      (biztos idetéved majd valaki nagyon szakmai, aki majd megmondja, hogy ez ugyanaz, de nem gond, mert sztem egyáltalán nem ugyanaz.)

      Törlés
    4. igen, nagy a változás. azt nézem, hogy még a "tündérerdő" kacskaringós fái is kiegyenesedtek. sokkal komolyabb így és ez így jó.

      Törlés
  13. Micsoda gyöngyszem ez a beszélgetés.:D Sose értettem a szubjektív dolgokon (szép-e egy könyvborító, jó-e egy könyv) rugózást, az ilyenekben nem lehet egyetértésre jutni, és nem is kell. Ennyi energiát belefeccölni végképp nem érdemes, mert általában mindenkinek sokkal nagyobb horderejű vagy fontosságú gondjai vannak.
    Viszont a megváltoztatott borító nagyon hangulatos lett, bár a könyvet nem ismerem és nemigen fogom elolvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (hát, ez nem túl szakmai hozzáállás tőled. :D)

      Törlés
    2. (Ez aljas rágalom! Fel foglak jelenteni!:D)

      Törlés
    3. (hajjaj, akkor ez már halmozott lesz... :D)

      Törlés
    4. Amadea, igen, én is így gondolom, hogy jó is az, ha valakinek ez a vita a legnagyobb gondja :D
      Én is úgy vagyok mint te, hogy ha nem lett volna az az "unfortunate" első borító, akkor fel se figyelek a könyvre, hát most már felfigyeltem az biztos, bár nem az én terepem, szerintem. De az új borítóterv kifejezetten szép és tetszenek a hozzáadott elemek, megváltozott színek is. :)

      Törlés
    5. Ha szakmabeli (mert mint tudjuk, ő az:P), akkor oké, hogy a főbb problémái közé tartozik, de ne a lehető legordenárébb módon kezelje. Nem tesz jót az üzletnek. De én nem tudhatom, hiszen csak egy kontár vagyok.:DD
      Egyébként nekem teljesen más az üzenete a végleges magyar borítónak és az eredetieknek is. Az eredeti alapján azt mondanám, hogy tuti nem érdekel a könyv, a magyarnál már nem élből utasítanám el, de erősen valószínű, hogy nem fogom elolvasni.

      Törlés
    6. hehe, rajtunk kontárokon (olvasókon) múlik egy kiadó működése.
      a kommunikációjuk egyébként a szépreményű Kelly kiadóra emlékeztet, azóta biztos vagyok benne, hogy jó ez az internet, csak nem feltétlen alkalmas mindenki kapcsolattartásra. nekem sokszor szimpibbek azok a kiadók, akik inkább visszahúzódva teszik a dolgukat. lehet, hogy nem lehet belepofázni, milyen borítóval jöjjön ki egy könyv, de nem is sikerül nekik idáig lealacsonyodni.
      majd kíváncsi leszek, hány embernek okoz csalódást, akár pozitívat, akár negatívat, aki a borító miatt veszi kézbe.

      Törlés
    7. Ó, hát persze. Egy kiadó "arcának" lenni, annak, aki ápolja az olvasókkal való kapcsolatot, nem alkalmas mindenki. De ez kb. minden munkakörre igaz. Van, aki az aktatologatást kap gellert, más a folytonos pörgést nem bírja, stb.

      Törlés
  14. Szerintem direkt adták szemlére az első "minősíthetetlen" illusztrációt, hogy a nagy felhajtás közben többen felfigyeljenek a könyvre, utána meg kiadták az eredeti elképzelés alapján készült borítót, de a céljukat elérték, nagyon sokan felfigyeltek rá, még az is, aki nem akart. :D Lehet, hogy nincs igazam, de ki tudja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazad lenne, ha közben nem sértődtek volna vérig a negatív minősítéseken.
      én egyszerűen ezt egy balfogásnak látom, és a kapkodás eredményének.

      egyébként megérte, hogy besértődtek, ez a kép legalább már vállalható, és tényleg az is figyelemmel követte már a végén, akit egyébként nem érdekelt volna. :)

      Törlés
    2. az én fejemen is átfutott ez a gondolat, de olvasva Emiliék hisztijét, komolyan hiszed, hogy van annyi eszük, hogy ilyet kifundáljanak? :D

      Amúgy jabizony, ez a borító mindjárt más. Pici változtatás, ühüm, hát elég az :DDD

      Törlés
  15. Vicc, ami e könyv körül forog. :D
    Olvassátok el az utolsó bejegyzést a facebook oldalukon! https://www.facebook.com/fumaxkiado
    Utána nézzetek fel a Szukits kiadó webáruházára. https://www.szukits.hu/holloarnyek/1175-anthony-ryan-a-ver-eneke-konyv-001177.html

    A Fumax szerint a Szukits átveri a vásárlókat ezzel az akcióval, mivel nem lesz kapható náluk a könyv egy ideig. Most akkor kinek van igaza? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont ezen röhögtünk.... :))
      ezzel a szerencsétlennel már minden rosszat megtettek, amit csak el lehet követni egy könyv ellen.
      nagyon kíváncsi leszek majd a véleményekre.

      Törlés