2011/11/11

Kihívások 2011

Kihívás 2012



2. Húzzunk kék harisnyát - úgy döntöttem, nem árt megismerkednem pár kékharisnyás regénnyel sem, hátha magamra szedek egy kis elitista feminizmust. Gyanítom, hogy annyira nem fogom én ezt túlzásba vinni, de amit mindenképpen olvasni szeretnék, az Bródy Lili Mancija, és Erdős Renée Brüsszeli csipkéje. De ahogy elnézem az esemény könyveinek polcátvannak itt még olvasandók, pl. Kaffka Margit, vagy Tormay Cécile Régi háza, őt is már rég tervbe vettem.
(szerencsére ennek is 2012 dec. vége a határideje.)

11. Rémkoppintós kihívás - két könyv, ahol olyan lényektől kell nagyon rettegni, amik nem vámpírok, vérfarkasok, vagy tündérek, vagyis maradnak a szellemek, esetleg ufók, hogy paplan alá bújjunk a rémülettől. Itt egy könyv már megvolt, A fekete ruhás nő.
(hi.: 2013.12.22.)


8. Rory Gilmore-reading-challenge - itt rengeteg a választási lehetőség, leginkább innen érdemes csemegézniAmi szóba jöhet így első ránézésre, az Dickens Kis Dorritja, és Dosztojevszkij Ördögökje.

9. Olvassuk el újra a funtineli boszorkányt - erre nagyon kíváncsi vagyok, már régóta tervben volt, hogy kézbe kellene venni egy Wass Albertet is, sőt, pont ezt.
(hi: 2012.10.13.)


2012-125 éve nyomoz Sherlock Holmes - Holmes... ó, Holmes. Hát ezt muszáj. Az életművet nem vállalom be, de jó lesz majd újra együtt agyalgatni a rejtélyeken. Amit innen olvasni akarok, az a S.H. kalandjai, és S.H. visszatér, meg ami esetleg még belefér, lehet, hogy még egy Sátán kutyáját is beiktatok, azon olyan jókat tudok rettegni.
És most látom, hogy 4 könyv kell, tehát majd még egyet kerítenem kell melléjük.
(és ezt is 2012. dec.31-ig kell teljesíteni.)


KÁR A KIHÍVÁSOKÉRT. EZ EGY JÓ JÁTÉK. VOLT.


Amiket már teljesítettem
innentől kezdve már csak szorgalmi minden olvasás:

1. Olvassunk Joanne Harris regényeket - van még pár elmaradásom az életművéből, valószínűleg a Szent bolondok fog sorra kerülni, de elég esélyes a Kékszeműfiú, a Csokoládécipő és az Ötnegyed narancs is. Szóval bármelyik, amelyiket még eddig nem olvastam.
(h.i: 2012.dec.31. - most fogom fel, hogy 2012.:D addigra remélem az összessel végzek.)

4. A Boszorkányos kihívás - nahát, akkor még olvasandó boszis könyvem is van, úgyhogy megyek szemezgetni. Imádom, mikor válogatnom kell. És a nyertes: nem tudom. Olyan sok van.:D Lehetőségek: Lelkem, Ines , Elveszett próféciák, és a Csokoládécipő!!(azt hiszem, ez lesz, ezzel két eseményt ütök egyszerre.)
(h.i.: 2016.)

5. Olvassunk tiltott könyveket - Itt három tiltott könyvet kell a listáról elolvasni, ami nem baj. Tényleg döbbenetes, hogy még mindig vannak tiltott könyvek. Vagy inkább röhejes? A mai világban sok mindent be lehetne tiltani, és ezeknek nem a könyvek az okozói. Nézzétek meg, mik kerültek az amcsiknál tiltólistára (nem teljes.). Amit ehhez olvasnék: Az éhezők viadala, Futótűz, Kedves jóisten
(h.i.: 2016.12.31.)

7. Az olvasók viadala, avagy a the hunger games trilogy klub - ez teljesen összecseng a tiltólistás könyvekkel, mármint amit olvasnék. Elég összetett kihívás, de asszem, megbirkózom vele.
(h.i.: 2012.04.23.)

11. Olvassunk Anita Blake könyveket - még nem döntöttem el, hogy melyiket is szeretném. Merry Gentry pornó, állítólag a nívósabb fajtából, majd meglátjuk, hogy Anita vagy Meredith lesz a nyerő. bár mindkettőbe bele lehet kóstolni, itt is csak egy könyvet kell elolvasni. nézem a plecsnijét, de ezt az édes kis pingvint sehogy nem tudom összehozni se a zombikkal, se a vámpírokkal.
(hi.: 2012.12.31.)


5 megjegyzés:

  1. A szél neve nem igazán sárkányos. Elvileg akár az is lehetne, de nem túl sok van benne. Majd meglátod. A biztonság kedvéért keress egy póot is, hátha nem fogadlák el. :P

    VálaszTörlés
  2. hát, végül is, ha már van benne, az már számítana, elvileg.:)
    azért is csodálkoztam egyébként, mert nem gondoltam volna, viszont ott volt fenn az esemény polcán.
    de ha rákattanok McCaffrey-re, akkor már nyert ügyem lesz, tőle minden megvan, fogok tudni olvasni helyette mást.

    VálaszTörlés
  3. Húú a Tiltott könyvek meg a sárkányos engem is érdekel. Megyek és utána nézek. AZ Isteni balhé nekem megvan ha neked még nincs. Nekem annyira nem jött be. :/

    VálaszTörlés
  4. Tessa, köszi, az isteni balhé nekem is megvan, de mivel eléggé viccesnek tűnik a többiek rajongása alapján, szerintem nekem nem fog tetszeni, de adok neki egy esélyt.

    VálaszTörlés
  5. Szerencsére nem nagy terjedelmű, így gyorsan kiolvasható. Amire emléksze, mert még Kanada előtt olvastam, hogy olyan furcsa volt. Mintha nagyon jót akart volna írni, de félresiklott. nekem annyira nem volt vicces. A kis csaj benne nagyon kemény akar lenni, de inkább lett pökhendi, és idegesítő. Totál unszimpatikus, én már rég megvertem volna, és ott hagytam volna a saját levében - egy meg amit főzött. De arról neked még tetszhet. :D

    VálaszTörlés