2012/03/23

Szösz

Az van, hogy érdekelne egy rakat sorozat. Pl. a Vámpírakadémia, vagy Simon Scarrow római légiós sorozata, meg a True Blood, meg Saylor könyvei, meg még nem is tudom mik. De annyira nehezen veszem rá magam, hogy nekifogjak, mert belegondolok, hogy oké, elolvasom az elsőt, esetleg a másodikat, és még hány része van előttem, tejóisten. Úgyhogy inkább bele sem kezdek.
Ehelyett olyan sorozatokat keresek, amik még csak most kezdenek megjelenni, mert rájöttem, hogy szeretem várni a következő részeket. Persze, nem olyan sokat, mint Moningnál kell(ene, de ezt meg angolul kellene befejeznem),  hanem csak olyan szolid két-három-négy hónapot. Ennyi épp elég, hogy olvassak egy csomó mást is, és már alig várjam, hogy végre visszatérhessek. Már ha van olyan jó a kezdő kötet, hogy visszatérjek. Úgyhogy most ilyen sorozatokat próbálok magamnak vadászni, és már körvonalazódik is, hogy miket fogok (elvileg) elolvasni. Szeretek így tervezgetni, mert mégiscsak jobb úgy olvasni, ha felrúghatok egy koncepciót. hehe. Bár most nem akarom, mert ezek tényleg érdekelnek.
Na, jó, elárulom, mikre figyelek. Mead Szukkubusz-sorozata 100%, hogy olvasandó. Aztán Patricia Briggsről talán még nem vagyok nagyon lemaradva, az első két kötettel csak elbírok, ha az első tetszeni fog, legyen akármilyen ronda a borítója. Mondjuk nekem a második tetszik, nagyon jók lettek a színek.
Glen Duncan vérfarkasos sztorija nem tudom, sorozat lesz-e, de akárhogy is, az is olvasandó.
Aztán ha hozzájutok, nem ilyen irgalmatlanul drágán, M.C. Scott római kémes sorozatához, azt is olvasni fogom, olyan rég olvastam jó római kori könyvet.
És tök véletlen, hogy ezek most mind Agavésok, így jött össze.




10 megjegyzés:

  1. A hosszabb sorozatokkal én is pont így vagyok! Én meg mostanában főleg olyan könyveket favorizálok inkább, amik nem is sorozatok (sőt a féltéglákat is hanyagolom mostanában).
    Mindenből egy kicsi az új jelszó! :)

    VálaszTörlés
  2. Se az ifjúsági regényekre, se a fantasyre nem vagyok túlzottan fogékony, de ez a vérfarkasos cucc most engem is érdekel, megszólították sznob lelkemet az irodalmi utalások!

    Hogy nem olvasol Saylort, az meg a te bajod :P

    VálaszTörlés
  3. @Profundus Librum
    néha nekem is jól esik, hogy ha becsukom a könyvet, nem kell várnom a folytatást.:) mondjuk a féltégla nem baj, főleg, ha jó.

    @Pikszi
    :D oké, akkor ezt én most hamarosan pótolom. mármint elkezdem Saylort.

    VálaszTörlés
  4. az utolsó vérfarkast én is szeretném, briggs könyve annyira nem fogott meg, de ha jót írsz róla akkor meggondolom. én most a csakos könyvekre vagyok rákattanva, azok vannak porondon.

    VálaszTörlés
  5. Most olvasom Kelly Armstrong trilógiájának második kötetét, és pont azon gondolkodtam, hogy milyen jó, hogy nem egyben kell elolvasnom, mert akkor tuti nem állnék neki. Taszítana a hossza, a darabszáma. Így részletekben meg pont jó. (ugyanakkor meg, meg tudok veszni, ha egy sorozat annyira jó, hogy nem folytathatom azonnal :D)

    VálaszTörlés
  6. @Christina alias Pöfivonat
    elég szkeptikus vagyok ezeket az újkori parakönyveket illetően, de ad némi reményt, hogy pasi írta. hátha nem pornókönyv lesz.

    @Joeymano
    aha, az nálam is így van, hogy mostazonnal kell a folytatás is, ha jó.:)) de hát pont ez a szép benne, hogy várni kell. bár Moningnál nem bírtam várni, mert az meg így volt szép.:D

    VálaszTörlés
  7. Az utolsó vérfarkasért majd' megesz a fene, pedig alapvetően nem szeretem a farkasokat.
    Jaj, a VA:D Szerintem nem tetszene neked... de nem belekezdtél már egyszer?
    A True Bloodnak én az első két részét olvastam, azóta se bírom rávenni magam a következő részre, pedig az első rész eléggé tetszett.
    Saylor jó (csak egy kicsit vagyok lemaradva vele), de nekem jobban bejött a Róma, hej, de szeretném a Birodalmat, ám az is elég drága, mint A római kém. Ha kéred az utóbbit, elpostázom:) Nekem nagyon tetszik az eddigi 200+ oldal alapján.
    Briggs elég halovány volt, de adok neki még egy esélyt. A vér kötelez borítóját imádom, nagyon passzol a sorozat hangulatához.
    Olyan érdekes, mindenkit stresszel, ha valami sorozat, engem nem... ott van vége, ahol én leteszem.

    VálaszTörlés
  8. köszi, aranyos vagy, de asszem, megveszem, kell a polcra.:))
    én bírom a farkasokat, valahogy azok, meg a vámpírok, összenőttek nekem, csak az a kár, hogy a farkasokról nem nagyon vannak könyvek.
    a VA-t még nem kezdtem el, csak akarom, már egy ideje, de mindig elétolakszik valami más.:D
    igazából engem nem a sorozat stresszel, hanem az, hogy mi van ha jó, és van még előttem 18 könyv?? ha nem jó, simán abbahagyom, nem izgat, nade ha jó? mi lesz akkor?:D

    VálaszTörlés
  9. Én a Birodalommal vagyok így, hogy megveszem, de annak is olyan húzós ára van, brr, azóta is várok valami akcióra.
    Jelzem, már csak 200 oldal van vissza A római kémből, és még mindig nagyon tetszik. Panterát nagyon bírnád:))
    Jaj, nem baj az, a VA ráér neked:)
    Hát, ha jó, akkor végigolvasod mind a 18 könyvet:D Ha jó, akkor felőlem 200 része is lehet.

    VálaszTörlés
  10. @Amadea
    tegnap nézelődtem a könyveim között, és próbáltam gondolatban valami rendszert vinni bele, hogy miket kellene olvasnom. aztán arra eszméltem, hogy ehhez nem csak, hogy főállásban kellene olvasnom, hanem a napnak is 36 órából kellene állnia.:D
    már megint rohanni akarok, mindent akarok. ha nekem egy 18 kötetes JÓ sorozatot kellene befejeznem, nem is tudom, mi lenne.:))
    ennyire jó a Róma meg a Birodalom? akkor azokat is akarom. még jó, hogy ez csak két rész.

    VálaszTörlés