2015/07/06

Moning - Burned


Moning megint tökéleteset alkotott. Még csak nem is védem, hogy elfogult lennék, vagy valami, mert ha ezt a regényfolyamot folyamatában nézem, rá kell jönnöm újfent, hogy ez a nő zseni.
Már az első könyvben olyan utalások vannak, amikre most, sok év után találhatunk magyarázatot. Mert oké, akkoriban baromi sokat ötleteltünk minden könyv felett, de más ezt viszontlátni papíron is. Olyan logikusan követik egymást a lépések, annyira tudatosan építkezik már a legelejétől kezdve, annyira kevés a logikai baki, hogy tényleg zseninek kell lenni ezt így, ennyi kötet és év távlatából így vinni.
Ryodan-rajongó vagyok a  kezdetektől fogva. Barrons nekem egy fura valaki volt, akit elfogadtam, de ha választani kellett volna, egyértelműen Ryodan mellé állok.
Eddig is sejthető volt, hogy Barrons vastag, sötét bőre alatt egy egészen más világ lakozik, mint amire következtetni lehet, itt egy bekezdés erejéig ez teljesen egyértelművé is válik. Nagyon megszerettem. Viszont amiért igazán hálás lennék, ha egyszer lenne egy könyv Barrons vagy Ryodan szemszögéből, esetleg felváltva, nagyon ütős lenne az ő szemükön keresztül látni és tapasztalni mindent.
Lor - talán ő az egyedüli a kilencek között, akit nem tudok komolyan venni. Biztosan nagyon félelmetes, meg halálos, nem véletlen hívták Bonecrushernek, de a többiek mellett teljesen komolytalan. Egyébként emlékszik még valaki, honnan tudjuk, hogy kilencen vannak? Talán Barrons mondta? Eddig csak ötüket nevesítette Moning, a többieket nem is látni.
Azért milyen szép már, így a hetedik könyv tájékán még mindig vanna kérdések, és még mindig lehet ám kombinálni. Kicsit többet foglalkozunk a Keltarokkal, meg Daniről is megtudunk jó sok mindent, bár a Dani-rajongók szerintem nem fogják most szeretni Moningot.
Ah, de soká lesz jövő január...



12 megjegyzés:

  1. Ó, én Dani rajongó vagyok. :) Akkor inkább nem is olvasom el... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig egyszer úgyis el fogod. :D
      egyébként nekem tetszik így a történet alakulása. ebből még bármi lehet.

      Törlés
    2. Zenka, szerintem neked is tetszeni fognak a változások. :))

      Törlés
    3. szerintem Zenka pár helyen fel fog szisszenni. :))

      Törlés
  2. Jaj, annyira imádom a Tündérkrónikák sorozatot, de nekem még az Iced is várólistán van, csak a sorozatot olvastam eddig, de mihamarabb sort fogok keríteni a többi könyvre is. A posztod halmozottan meghozta a kedvemet. Emlékszem, mennyire imádtam mindegyik kötet hangulatát, és jólesne megint visszacsöppeni a világukba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hogy bírtad még nem elolvasni?? :))
      én hamarosan kezdem megint elölről. alig várom, hogy kiköltözzek a kertbe a függőágyba egy-egy feverrel.

      Törlés
    2. Az utolsó részt tavaly olvastam, azóta nem sok könyvet tudtam venni, és senkitől nem tudom kölcsönkérni. De még az éven szeretnék sort keríteni rá.

      Törlés
  3. Juhé, Nima végre elolvasta a Burned-öt! :D Örülök, hogy tetszett, mi maradunk a rendíthetetlen rajongótábor. Moning most is tud, és kész, én is nagyon élveztem ezt a kötetet is, és tuti újrázni fogok nemsoká :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. épp néztem, hogy gr-en már a 10. részt is értékelték. én is akarom. :D
      mi lesz velünk, ha egyszer vége lesz? oké, mindig újrakezdjük, de ha már nem lesz több...??

      Törlés
    2. Nem lesz tizedik rész már, csak felvitték, amikor még úgy volt. Nem értékelik amúgy a marhák, csak rányomnak hogy jujj jujj :D
      9 rész lesz összesen, most még kettő jön, a Feverborn meg a Feversong, ne idegesíts, hogy pont te nem tudod :D
      Nem tudom mi lesz, de szerintem ír majd mást Moning :D

      Törlés
    3. hát csak reménykedek egy barrons - ryo páros könyvben. :D

      Törlés