2014/08/18

Témázunk - Dühítő

Gyorsan kell írnom, mert már reggel van, és mindjárt meg kell, hogy jelenjen, úgyhogy se összeszedett nem leszek, se rendezett.
Amit nagyon utálok egy könyvben, először is az, ha olvasnám, és nem lehet kapni. Ennél bosszantóbb dolgot nem nagyon tudok elképzelni, esetleg ha csak azt nem, hogy nagy nehezen megszerzem, aztán mégse tetszik. Vagy nagyon tetszik, és nagyon olvasnám, de közben folyamatosan beszélnének hozzám.
Régebben nem érdekeltek a borítók. Ha az ember a nyolcvanas-kilencvenes években kezd el olvasni, és szereti a ponyvát, valahogy megszokja az okádék borítókat. Újságból kivágott montázsok, fantáziátlan, unalmas kompozíciók - erős ember, csöcsös csaj, önmagában, vagy egymáson, a fegyver elmaradhatatlan - szóval ilyen kezdő élmények után én mostanra bőszen ragaszkodom az időközben (szerencsére) kialakult ízlésemhez. Igenis, egy borító nézzen ki jól, mert elég ostobának tartom azt az indokot az ízléstelenségre, hogy ne a borítója alapján ítéljünk meg egy könyvet. De hát boldogok a lelki szegények, ezt már párezer éve tudjuk.
Nagyon tud még idegesíteni, ha bénáznak a szereplők. Mint a filmekben - csak állnak, és nem tesznek semmit, vagy éppen tökölődnek, vagy egész mást csinálnak, mint amit kellene, és meglép a gonosz, vagy halomra gyilkolja őket. Mondjuk elég tipikus, ha úgy nézem, akár életszerű is lehet, mert a valóságban is pont így baltázunk el egy csomó dolgot, de ettől még felmegy a pumpa, és legszívesebben a szereplő fejét csapkodnám a könyvvel. De aztán belátom, hogy jó, hogy nem tett semmit, mert ha rövidre zárja, a három helyett csak egy kötetet olvashatnánk.
Aztán utálom még a szokásos dolgokat, amit már ezerszer leírtam: a nyálas csöpögést, az ostoba szereplőket, a még ostobább szövegeket, és történéseket, amikkel csak a lap telik,  ezeket már le se írom külön.

Viszont képzeljétek, tegnap felvittem goodreadsre a del Toro-könyvek hiányzó két részét, és véletlen rápillantottama  csillagozásra. Egy csillag. Két csillag. Egy csillag. Ak***életbe, hát mit olvastak ezek?! Pillanatok alatt úgy felidegeltem magam, hogy aztán inkább elkerültem a netet is.
Pedig ez eddig nem zavart, de most belerondítottak a világomba. Ez egy baromi jó sorozat, és ha valaki van olyan hülye, hogy képes végigolvasni úgy, hogy már az első rész sem tetszett neki, hát az megérdemli.
És a KMK oldalán meg folyamatosan azzal szembesülök, mint most reggel is, ahogy linket kerestem, hogy a kereső egyszerűen nem képes nekem azt megkeresni, amit keresek. Ha beírom, hogy del Toro, kihoz nekem 4 oldalon keresztül mindenféle könyveket, amiknek semmi köze del Torohoz. Ha a könyv címét írom be, se nagyon járok jobban, és ha tematikusan keresek, kicsivel jobb a helyzet, de csak ha szerencsém van, és betették a könyvet felvitelkor a saját sorozata alá. Úgyhogy nagyon utálom, ha egy könyváruház nem képes karbantartani a saját oldalát. Nemtörődömségre és érdektelenségre vall.

Na, elég is volt a sok negatívumból így korán reggel, mert hétfő is van ráadásul, nem is értem a mazochizmusunkat, hogy miért épp hétfő reggelre kell ilyen negatív témával előállni. :D Mondjuk az időpont kiválasztásánál ebbe bele se gondoltunk, de lehet, hogy csak nekem szúrt ez most szemet, mert egyébként is antiszoc és negatív vagyok, mert még nem vagyok szabin, és ez frusztrál. Nem tudom. És csak hogy feldobjam a napunkat, íme egy kiltes ember, mert ilyen poszthoz ez a minimum.
Azért döbbenetes, hogy egy kockás rakottszoknya még a legbénább pasiból is képes férfiszerűt csinálni, nem?

http://www.fashionmodel.it/it/men/nikolai-rasmussen#

Ami a többieket idegesíti:

Ilweran
Andi
Pupilla
Reea
Zenka
FFG
Bea
tigi

Akik még idegeskednek:

szee :D
Anaria
Laura Arkanian
Catriana

21 megjegyzés:

  1. De jó! ezeket én pl. nem is írtam, pedig jogos. És marhára dühít még az is, amikor valami úgy nem kapható, hogy meghirdették a megjelenését, de mégsem... :D
    Ez a kilt... Nos, fantasztikus. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha nincs ötletem képre, egy kiltes pasi mindig megment. :D

      na, az meg a másik, hogy az ember csak vár, vár, és még mindig vár. velem egyébként rosszul járnak, mert nem csigázódom fel, ellenben egy idő után nem fog érdekelni, hogy megjelent.

      Törlés
  2. Dettó! Megveszem angolul, aztán csá :D

    VálaszTörlés
  3. Na, jó kis hétfő reggeled lehetett. :D
    A borzasztó borító, a megjelenés-probléma engem is nagyon tud dühíteni, bár ha nagyon nem tetszik, vagy ahogy írtad sokat kell várni, már nem érdekel, és nem veszem meg. A másik, amitől őrjöngeni tudok, amikor a fülszövegbe mindent beleírnak, ami akár meglepetés, csattanó, vagy fordulat lehetett volna a könyvbe. Vagy épp köszönő viszonyban sincs a könyvvel.
    Húúú, majd kölcsönkérhetem a del Toro könyveket?! Kíváncsi vagyok rájuk. :) Köszi :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó, a fülszöveg. arról teljesen megfeledkeztem, olyat nem olvasok. :D

      aha, persze, odaadom.

      Törlés
  4. Jó A kór? Annyi rosszat hallottam róluk, hogy nem mertem belefogni.

    A kiltes pasik szarok. (Kivéve ha történelmi skót filmben láthatóak.) Remélem sose lesz utcai divat... :P

    A KMK kertesője tényleg pocsék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mióta nem olvasok utána könyveknek, kellemes meglepetések érnek. sztem egy baromi jó sorozat, már a második kötet felénél tartok. vannak persze benne előre borítékolható dolgok, de az alapkoncepció sztem elsőrangú.
      vámpírok, de nem a megszokott vérszívó formájukban, hanem totál mások, így mások lesznek az egyébként átlagos sablonelemek is.
      most kezdték sorozatban The Strain címmel, nézz bele. egy kicsit eltér a könyvtől, de csak a lényegtelenebb dolgokban.

      a kiltes pasik meg JÓK, és pont. ezt a nők jobban tudják. :D

      Törlés
  5. Én nem is tudom, mikor voltam utoljára a KMK webshopjában. Azt tudtátok, hogy a bookline-nál ingyenes a pick pack pontos szállítás most? Vagy az is lehet, hogy már nem az :D.
    Mások negatív véleményén szerintem ki is kell akadni. Az olyan jó- kiakadni, aztán lenyugodni, hogy önmagunknak úgy is a saját véleményünk a legfontosabb.
    Kávéztál a poszt írása közben? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha unatkozok, körbejárom a webshopokat, de elég sokon látszik, hogy csak úgy mellékesen tartják karban. így tényleg nem lehet felvenni a versenyt az online multikkal.
      hát nekem tegnap sikerült kiakadni. azt mondja, hogy életében nem olvasott még ennyire rossz könyvet. de hát ha ennyire rossz, minek olvasta el?? őrület. :D
      nem kávéztam, nem kávézok. felmegy a vérnyomásom. :D

      Törlés
    2. Igen, ingyenes, de hogy ne legyen olyan szép a menyasszony, csak 5 ezer forintos vásárlás felett szept. 7-ig.

      Törlés
  6. De jó, gondoltam, hogy egyedibb lesz a te szemszöged :)
    Az engem is zavar, ha nem jelenik meg valami akkor, amikorra mondják, még szerencse, hogy nem vagyok annyira függő a magyar megjelenésektől, meg hogy olyan sok másik váróslitás könyven van, hogy ilyen "azonnalmostkelleamegjelenésnapján" jellegű dolgok nem nagyon fordulnak elő velem, vagy ha mégis, hát ismerem már magam annyira hogy másodszorra ne dőljek be, mert az azonnalmostakarom stb könyvek is gyakran azóta is (cirka 2-3 éve) ülnek a polcon :D

    A kiltes pasik jó, de ez speciel nem teszik, fura a feje XD a térde jó :D

    Ha valaki utálja és leszólja a kedvenc könyveimet, azon már nem akadok ki, de régen elég nagy HP-szabadságharcos voltam. Azóta lehiggadtam :D néha a Fevert is foggal-körömmel védem, de már nem dühít fel, ha valakinek nem jön be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyébként én is leszoktam már róla, hogy nagyon várjak valamit. ha nem jön, nem jön, van helyette ezer másik.

      engem eddig nem érdekelt, de ez a vasárnapi gr-es randalír kiakasztott, mert nem voltam rá felkészülve. :D

      Törlés
  7. Ahhoz képest, hogy reggel dobtad össze, nagyon jó lett. :)
    Na, ha meg sem jelenik a könyv, az valóban szívás. :D
    A félbehagyott sorozatok, tényleg! El is felejtettem, pedig milyen dühítő is tud lenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi. pedig tényleg sietnem kellett, utolsó utáni pillanatban voltam. :D
      aaaa, tényleg, a félbehagyott sorozatok, na, azokon aztán tudok mérgelődni. igazából nem érdekel az indok, miért hagyták félbe. csinálják úgy, hogy megérje kiadni. a hülye vásárló torkán annyi mindent le lehet nyomni egy jó marketinggel.

      Törlés
  8. Pontosan, mikor elkezdték, megvették a jogokat, tudták, hogy több kötet lesz, nem? Nem vették elegen, jó vicc. Engem sem érdekelnek az indokok, tessék folytatni! :D

    VálaszTörlés
  9. Esküszöm, hogy csak most olvastam a posztodat, de meglepően hasonlót írtam én is ehhez :D "de ettől még felmegy a pumpa, és legszívesebben a szereplő fejét csapkodnám a könyvvel"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. időközben még eszembe jutott pár dolog, amitől a falnak megyek, úgyhogy sztem fogok még erről írni.
      de ahogy elnézem, mindenki nagyjából ugyanazokon akad ki, csak a saját vérmérsékletének megfelelően. :))

      Törlés
  10. Rövid, velős :) A borító dolgot én sem értem, a mai világban már minden technikai apparátus adott hozzá hogy akár meg is szólaljon, de még mindig vannak vadhajtások.

    Amikor a szereplők hülyék, akkor én is a falnak tudnék menni, mármint ha hülyén vannak hülyére megírva, mert egy jól megírt hülye szereplő még üdítő is lehet akár, de amikor nyújtja magának a konfliktus mint a rétestésztát az olyan mint a brazil és mexikói szappanoperákban a mondvacsinált félreértés, hogy ha 5 percet vársz még kiderül hogy nincs is gáz :D

    A KMK webshopjában én is tapasztaltam már ezt...olyan mint a plázában a lépcsők..végig kell másznod az egész szintet ha el akarsz jutni egy másikhoz hogy közben mindent nézzél meg...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és nem is csak, hogy adott, de ha a könyvesek sírnak, hogy nincs elég bevételük, azért mindig meg is állapítják, hogy ja, túlkínálat van, több a könyv, mint amit a piac elbírna. ehhez képest nagyon merészen bevállalják a szart is, akár könyv, akár borító legyen az.

      ez a mostani Kór sorozat nekem pont ilyen folyamatosan ütős volt néhány szereplőnél, de itt legalább tényleg a történetet szolgálta a balfaszságuk. de nagyrészt tényleg ilyen, ahogy írod. kiidegel az író a sok bénázással, aztán végül semmi nem történik.

      aha, mint a plázában.:D már mindenhol jártál, csak még azt nem találtad, amit keresel. meg ezért rendezik át időnként a multik a polcokat, én meg a hajam tépem, hogy a fenének kellett odébb vinni fél áruházzal pont azt, amit keresek. nemtom, mennyi célirányos vásárló van, de csak velük b*nak ki.

      Törlés
  11. Hát ezaz, akkor adjanak ki kevesebb szart és lesz pénz grafikusra, korrektorra.
    Jaj én a múltkor akadtam ki, a sót mindig is a cukor meg a liszt meg ezek mellé pakolták a boltban erre nem volt ott, átrakták a fűszerekhez..ahol sose szokott lenni.

    VálaszTörlés