2020/04/12

Következményei vannak, ha az ember itthon dekkol

Igazából én csak erre fogom.:D Egyelőre nincsenek nagy változások a mindennapjaimban, reggel elmegyek dolgozni, paráznom nincs miért, mert nem igazán vagyok emberek között, az ügyfelek csak jönnek, aztán mennek is, mégis hozott pár pozitív változást ez a félkarantén.
Először is, tudatosabban költök. Kicsit óvatos voltam ezzel a 'senki ne halmozzon fel' felszólítással, mert ha oda jutunk, hogy mondjuk két hétig nem mehetünk utcára, attól azért még valamit enni kell, úgyhogy mindenféle alapanyagot megvettem már olyan két hete, amiből főzni lehet, meg tisztítószereket is, mert az most is kell. Igyekszem kerülni a boltokat, megkíméltem magam a húsvéti tömegnyomortól is, és ahogy nézem a felháborodásokat a hirtelen bezárások miatt, azt gondolom, jóval átgondoltabban költök, mint a nagy átlag. Sose értettem, miért viselkednek úgy az emberek az ünnepek előtt, mintha jönne a világvége, de úgy tűnik, még a mostani helyzet is kevés, hogy változtassanak a gondolkodásukon.

A könyves életnek úgy en bloc nem tesz jót hosszútávon a mostani helyzet, viszont jelenleg rengeteg akció fut hosszabb-rövidebb ideig, amivel mi, olvasók tök jól járunk, mármint mi, akik egyébként is szeretnek neten rendelni. Hogy most nem megyek érte, hanem elhozzák, már csak részletkérdés.
És ahhoz képest, hogy már nagyon rég vettem papírkönyvet magamnak, most olyan akciók voltak, amikre nem mondhattam nemet. Igyekeznem kell azért, hogy ne essek bele a régi hibámba, hogy olyat is megveszek, ami nem is érdekel, csak mert akciós, mert ez még azokat a könyveket is vonzóbbá teszi, amiket csak úgy megnézegettem, hogy hmm, ez vajon milyen lehet.
A Gabo pl. egy csomó könyvét 999 forintra akciózta le, ami legyünk őszinték, a hülyének is megéri. Két könyvet rendeltem is tőlük, a Horrorstört, és egy teljesen ismeretlent (első hiba), Andrew Nicolltól a Miss ​Jean Milne titokzatos élete és különös halálát. Nem tehetek róla, nagyon elkezdett érdekelni a fülszövege miatt, és ha már úgyis kell szállítási költséget fizetnem, akkor ne csak egyet rendeljek. Tudtam volna többet is választani, de szinte minden megvan már e-ben, és most nem akartam duplázni.


A Delta Vision vette át a becsődölt szanditól Scott Lynch Gentleman bastard sorozatát, és mivel a DV beszüntette az e-könyveket, kénytelen vagyok papíron beszerezni őket. Annyira nem bánom, baromi jók a borítóik. Most jelent meg a harmadik rész, úgyhogy tettem is az első kettő mellé a polcra, és jött vele a legújabb Dresden is.

Nem csak a papírkönyvekre van most kedvezmény, hanem az e-kre is, aminek én külön örülök, mert egyébként is barátibb az áruk, mint a papírnak, kedvezménnyel meg különösen. Ilyenkor bevállalok olyanokat is (második hiba), amik kicsit furának tűnnek első ránézésre, mint a Múmiamalom. Hátha nem nyúltam nagyon mellé vele.
Jodi Taylor időutazós sorozatának a harmadik része is akciós most, úgyhogy már csak annyi a dolgom, hogy elkezdjem őket olvasni. Időm az sajnos (de inkább nem sajnos) nincsen több a karantén ellenére, nem tudom, mondtam-e már.:)
Az Agave is csinált nagy kedvezményt a webshopjában, de náluk is az e-ket figyelem, nekem egyszerűen jobban bejön ez a formátum. Nekik annyi előnyük van, hogy még csak akcióra sem várok, úgyhogy a Csillagtalan tenger már itt figyel az olvasómon, Graham Moore Éjszaka fényével együtt, ami tök véletlen most akciós.


A Librinél is nagyon nagy kedvezmények vannak, így jutottam hozzá Izolde Johannsen La Fayette sorozatához (a második rész még szállítás alatt), két illusztrált Star Wars-hoz, amikkel emberemet leptem meg, és még néhány aprósághoz szinte fillérekért.

Hát... nem mondom, hogy idén már nem fogok többet rendelni, mert van pár könyv, például a Dűne e-ben, amire nagyon várok, de szerintem most a nagy részét letudtam a kívánságaimnak.
Lehet, hogy nem most kellett volna ezeket beszerezni, hiszen a franc se tudja, mit hoz a jövő, de előveszem ilyenkor a leghülyébb indokot: nem kocsmázok, nem cigizek, ennyi kell. Szüksége van rá a lelkemnek meg az agyamnak.
Ti hogy álltok ehhez?

10 megjegyzés:

  1. Én is lecsaptam az utóbbi időben több kiadó akcióira, az Európa 40%-os akciójára még korábban, Agavetól is rendeltem több könyvet (Csillagtalan tenger közös pont), és szeretnék a Gabotól is, csak nem tudom már hova rakni őket - ez tart vissza egyedül.
    Libri nagy akcióját is nézegettem, ill. márciusban rendeltem is tőlük és egy-két új megjelenés is izgatja a fantáziámat (Franny Langton vallomásai).

    Most a vásárlással a kiadókat is támogatjuk, ezzel is biztattam a lelkiismeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is azért vagyok inkább e-párti, mert már nem tudom hova tenni a könyveket. már látom előre, hogy hamarosan kénytelen leszek leporolni az egész falat beborító könyveket, átrendezni, és szanálni őket (pedig rendszeresen továbbadom, amik nem kellenek), hogy legyen hely még annak a pár újnak.:D
      Agavétól most igazából nem lett volna muszáj, és pont nem a legdrágábbat, de én is úgy voltam vele, hogy bár nem lesz érezhetően jobb a rendelésemtől nekik, de legalább hozzájárultam. nem szeretném, ha csődbe mennének.

      Törlés
  2. Én mindenkit sajnálok most, aki csődközelbe jut, támogatni kell őket lehetőség szerint. Majdnem rendeltem én is az Európától, a helyhiány tart vissza és hogy nem nagyon tudok most olvasni, mással kötöm le magam. Sosem főztem és foglalkoztam ennyit a háztartással, mint az elmúlt hetekben :D De tényleg fogok valamit vásárolni, hogy mindenki jól járjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is inkább a jövőre gondolva táraztam most be, nem mintha hiányom lenne olvasatlan könyvekből, de ki tudja, mikor lesz legközelebb keretem rá, hogy ennyit összerendeljek. mondjuk próbálom elosztani, hogy ne egyszerre jöjjön meg minden, így minden hétre jut valami.
      nekem felüdülés, ha egy-két napra nem kell főznöm, pedig alapból nagyon szeretek mindenféléket kipróbálni. viszont a takarítás meg a rendrakás kábé fél napig látszik, utána olyan, mintha nem csináltam volna semmit.:D

      Törlés
  3. Az Agavétól rendeltem én is, a Gabo akciójában nem fogott meg semmi. Most a Tericum 50%-jával szemezek, és hát basszus, miattad rákattintottam a Libris linkre is, ajjaj... :O Tök jó könyvek vannak 499-ért, meg 999-ért... Persze én se akarok halmozni, nem lenne jó. Valahol vicces, hogy pont, amikor elértem egy tök jó tudatossági szintet - csomó mindenben, nem csak könyvek -, akkor borul meg minden. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nemnem, ettől még nem borul. most csak kihasználjuk a nagyon kellemes engedményeket. olyan tömegével úgysem veszünk könyveket, hogy megbánjuk (ugye??:D)
      én a Gabótól most rengeteg tudtam volna venni, ha már nem lennének meg.

      Törlés
  4. Még a nagy bezárások előtt a bevasarlásom második állomása egy Libri bolt volt. Magamnak előtte hónapokban vettem már ár könyvet (S. Wul A pedride árvája, A. Reynolds Kék emlekezetü fold, E.E.Eger A döntés, Cronin A tükrök városa), akkor a gyerekeknek vásároltam be. ☺ Igaz nekik azóta rendeltem is aki a napokban fog megjönni. Iga egy perccel több időm nem lett olvasni és folytatni akarom a Valós halált, de sose lehet tudni alapon vettem mindent. ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is még az utsó pillanatban tudtam elmenni egy boltba kért könyvért, azóta meg házhoz jön a csomag.:)
      a perdide árváját, ha elolvastad, majd szólj, hogy érdemes-e időt tölteni vele, mert állítólag tök más, mint a mese, és nagyon érződik rajta a kora.
      nem tudom, irigyeljem-e azt, akinek most marha sok ideje lett mindenfélét csinálni... nekem egy perccel nem lett több időm sajna.:D

      Törlés
  5. Én az Európa 40%-os akciójában rendeltem, meg most volt a Book24-tól egy rendelésem, és nagyon gondolkodom még egy Gabón. Azért én most meggondolom kétszer, mit veszek, mert idén elég jól állok eddig tudatosság terén, de na, nem egyszerű ellenállni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. eddig nekem is sikerült eléggé visszafogni magam, évi 8-10 könyv vásárlással, de most úgy gondoltam, jól fog még ez a kis jutalom jönni.:D
      egyébként most is van nagyon jó akció, európának pl. 1500 forintosa, de ezt már meg sem mertem nézni.

      Törlés