2014/01/21

E-book akció, meg spoileres poszt

A Book&Walk oldalán most egy igen ritka e-könyves akció van, de a dibooknál is pl. négy könyvet potom árért, 399.-Ft-ért lehet megvenni. Nagyon ritka, hogy ennyiért lehessen hozzájutni bármelyik könyvhöz, szerintem egy remek kezdeményezés. Reméljük, terjed, és folytatni is fogják, más könyveket is belevéve a leárazásba.

      

Levente egyébként nagyon készül az új könyvére (könyvével?), amikhez írt előzménynovellákat, ezeket a privát oldalán lehet elolvasni. Egyelőre két novella jelent meg, a Boldog karácsonyt, Bimbi, ami őszintén szólva engem annyira nem fogott meg, ellenben a Találkozunk soha többé, a címe dacára szerintem egy marha jó kis ízelítő. Ha Anton ilyen lesz a regényben is, imádni fogom.
Levente különben nagyon okosan csinálja, megmozgatja az ember fantáziáját (neeem, nem azt :D), mert indított egy kérdezős részleget, ahol a regénnyel kapcsolatos kérdéseinkre válaszol. (a kérdező Pupilla, Angelika, és szerény személyem.)

- - - INNENTŐL SPOILER - - - INNENTŐL SPOILER - - - INNENTŐL SPOILER - - - 


Ha még nem olvastad A soha határát, akkor hess innen, mert itt most pont a csavart fogom kiírni magamból.

Szerintem vagyunk azzal úgy páran, hogy amikor elolvasunk valamit, egészen mást érzünk és gondolunk, mint mondjuk két hónap vagy fél év múlva. Pont így vagyok ezzel a könyvvel.
Amikor eljött az a bizonyos csavar, és kiderült, hogy mi a gáz Andrew-val, és végül mégsem következett be a dolog. én nagyon megkönnyebbültem. Utáltam volna az írónőt, ha kinyírja, mert igazságtalan, és undok dolog lett volna, és én olyan, de olyan szomorú lettem volna...

Viszont azóta eltelt egy kis idő, és igazából most azt kívánom, hogy bárcsak meghalt volna. Mert így utólag olyan langyi lett ettől a nagy csodálatos gyógyulástól az egész történet. Ami akkor megkönnyebbülés volt, mostanra inkább egy ostoba húzásnak tűnik, és amit akkor drámaként éltem meg, inkább nevetségessé vált. Mennyivel jobb lett volna, ha akkor kikészülök ugyan egy halálesettől, de úgy tudnék visszagondolni a könyvre, hogy ez igen, ez ütött, erre még 10 év múlva is úgy fogok emlékezni, hogy kiszakad a szívem.
Kár, hogy ilyen bénán lett megoldva, pedig anno nagyon tiltakoztam, amikor mások ezt kifogásolták, hogy nemnem, jól van ez így nagyon.
Hát nem. Nincs jól.
Drámákat akarok, meg emberi tragédiákat. A csoda soha nem igazi.



9 megjegyzés:

  1. Nem olvastam a spoilert! :D Nekem is a találkozzunk soha többé jött be jobban, az első egy kicsit túl romantikus, olyan ben stiller és drew barrymore meg az elviselhetetlen házinéni jutott eszembe róla... a film címe nem ugrik be :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaja, túlságosan biztonságos az első novella. meg emiatt egy kicsit semmilyen is.
      de a második az nagyon ott van. :))

      Törlés
  2. Abszolút egyetértek, ott lett eltolva a regény, de nagyon, hogy nem nyírta ki az írónő drámaian Andrew-t. Nem kellett volna sorozatot csinálni ebből, Nancy olvasta a másodikat, és azt mondta újrajátszás az egész, és nem igazán töltött káposzta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig szívesen olvastam volna még róluk, ah már egyszer így alakult, de még egyszer ugyanazt nem akarom én se. akkor inkább újraolvasom az elsőt.
      akkora könyv lehetett volna... kár érte. (és nem értem, miért örültem én annak, hogy nem halt meg. :D)

      Törlés
  3. Most itt mosolygok, mert amikor olvastam, én ezért a csavarért szőrösszívűsködtem a pontozásánál. Mert oké, akkor úgy éreztem volna, hogy a szerző kitépte a szívemet, de amiatt tuti sokkal emlékezetesebb lett volna, és nem csupán azt mondom, élvezetes volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem akkor hirtelen jólesett, hogy nem kell egész nap a sarokban zokognom Andrew miatt, de mégiscsak jobb lett volna.
      a második részt fogod olvasni?

      Törlés
    2. Persze hogy fogom, habár tartok kicsit a klisésedéstől, mert elolvastam, ami megjelent a korábbi Redmerski regény végén kedvcsináló gyanánt, és van egy ronda sejtésem, merre fog bonyolódni a történet. De! Ugyanakkor bízom a szerzőben, hátha tudott ismét egyedi lenni.

      Törlés
  4. Mennyire egyetértek a spoilereddel. :D De azért el fogom olvasni a folytatást, ha már megjelenik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor majd meséled el, mert sztem én nem fogom. :D

      Törlés