2013/11/22

Címtelen poszt a romantikusnak csúfolt regényekről +18

Tudom, hogy valahol mélyen nekem is van egy romantikus énem, de mindig eljön a pillanat, amikor szembesülnöm kell azzal, hogy nekem bizony igencsak mást jelent a romantika, mint a nagyátlagnak.
Megint a kezembe került egy olyan könyv, ami a végtelenségig lealacsonyítja mind a férfit, mind a nőt, az aktust kettejük között, az érzelmi viszonyokról már nem is beszélve. Ilyenek voltak azok a könyvek, amik anno kiváltották belőlem néhány kitörésem a "romantikus" könyvek ellen, amin jól meg is sértődtek páran. Akkor kicsit rosszul éreztem magam emiatt, hiszen a romantika nem az én asztalom, joggal lehet rajtam számon kérni, hogy mit erőlködök akkor vele.
Azóta viszont olvastam pár, számomra is igényesnek minősülő regényt, bár ettől függetlenül is azt kell, hogy mondjam, nem kell otthon lenni a romantikában ahhoz, hogy bárki is meg tudja állapítani, hogy az adott könyv hozza-e az elvárt színvonalat, avagy sem. Mert ez az a téma, ami mindenkinek az életében jelen van ilyen vagy olyan módon, van róla véleménye, és teljesen mindegy, hogy olvassa-e, vagy az utcán jön vele szembe. Bárki is a kezébe vesz egy mostanában divatos könyvet, fogja tudni, hogy a saját hozzáállásához képest mennyit tud neki nyújtani.

A régi szép időkben a hajam tépve vágtam a szoba sarkába a könyvet (persze, csak képletesen, nem szokásom vagdalkozni), hogy még egy ilyen igénytelen, minőségen aluli szart...
De kezdjük ott, hogy lehetnék jóindulatú. Kereshetném a könyvben a pozitívumokat. Akkor vegyük sorra, hogy mik lehetnek azok.
- betűk vannak a lapokon. (oké, nem poénkodok.)
- a szereplőknek végülis van karaktere, lehet tudni, ki a lány, és ki a fiú, és nem csak a nevükből.
(nagyon gondolkodok...)
(még mindig gondolkodok)
- hát, a téma nem túl eredeti, de legalább összefogja a cselekményt.
- van benne ügyvéd, zsaru, zenész, sportoló  (akármi, merthogy semmi jelentősége, milyen foglalkozást űz)
(megint gondolkodok)
- a stílusa sem olyan rossz
(feladom)

Van viszont egy rakat hibája.
Először is, az elvi vezérfonalat, ami végigmegy a könyvön, nem tudom összeegyeztetni a saját elveimmel, amiből higgyétek el, nincs sok, szóval éppen lehetne hozni az alacsony elvárásokhoz is az alacsony minőséget, de mivel kardinális pontokban homlokegyenest mást gondolok, ez jelen esetben kivitelezhetetlen.
Hogy mire gondolok? Először is, a nő és a férfi egymáshoz való viszonya. Bár tudom, hogy a férfi egy külön állatfaj (emberem mondja mindig, ő pedig csak tudja), mégis kikérem magamnak, hogy egy pasi minden nőt szexuális segédeszköznek tekintsen.
És ebből adódik minden további negatívum.
Tegyük fel, hogy két vadidegen megismerkedik egymással, mondjuk egy rendezvényen.
Az író próbálja úgy megoldani, hogy mind a kettejükben lejátszódó dolgokról kapjunk egy kis képet, ezért az írásmód e/3, de váltott nézőponttal. Ez egy remek ötlet egyébként, főleg ezeknél a könyveknél, de az írónak vigyáznia kell, hogy egyik karakternél se essen ki a szerepből, és itt szokott elvérezni a dolog. Jelen esetben mivel az író nő (mi más lenne), a női karakter megformálása hitelesre sikerült, amennyiben egy kiéhezett, naiv, picit ostobácska, a lelke mélyén kurvulni szerető, anyagi gondokkal küzdő nő megformálása volt a cél. Nincs bajom az egyéjszakával, nincs bajom a pasicserélgetéssel, mint ahogy azzal sincs, ha egy nő végre farokhoz jutva kihasználja a lehetőséget, és még azzal sincs, ha ezzel anyagi előnyökhöz tudja magát juttatni. Viszont azzal van bajom, hogy hagyja magát egy olcsó, lepukkant motelbe berángatni, mint akinek tényleg mindegy, csak legyen már valami. Belső tartás nuku, csodás kezdet ez.
És úristen, EZ EGY HÍRES EMBER! Jaj, tud majd mesélni az unokáinak! Jaj, mennyire fogják őt irigyelni a barátnők!
És úristen, MEKKORA FARKA VAN!!
Én lennék túl igényes, vagy finnyás? Vállalom.

Aztán ott van az a rózsaszín (piros, zöld, kék, akármilyen) tűsarkú. Hogy valaki tűsarkúban keféljen, az nagy divat a pornófilmeken, és nyilván a fetisisztáknál alapkövetelmény, minden egyéb más esetben csak hátráltató tényező. Persze, végülis maradhat a nőn közben is, de szerintem nevetséges, kényelmetlen, ráadásul színes. ?!
Amitől teljesen szét szoktam csúszni, az, amikor a pasi dákója a feje tetejét verdesi. Nagyon kevés olyan nőt ismerek, aki szereti, ha a torkáig felér, persze, előfordulhat, hogy kedvenc női karakterünk éppen ez a típus. Ha könyvet olvasok, számomra irreleváns, kinek mekkora. Csakhogy ezek a könyvek ezért íródtak, megmutatják a nőknek, hogy a hatalmas, nagydarab, színizom sportolóknak (akikben egyébként annyi dopping van, hogy örülhetnek, ha feláll nekik), akkora, de akkora farkuk van, hogy már a látványától el lehet élvezni.
Őszintén szólva engem ez taszít. Az meg főleg, amikor a barátnőtől kell megtudni, aki meg más nőktől hallotta, akik még tapasztalták is.
Itt nekem elveszik a férfi varázsa, és nagybetűs Férfiból, aki lehetne belőle, átavanzsál egy húsdarabbá. Valahol tisztában vagyok vele, hogy egy férfi egyik legfontosabb ismérve (egymás között), hány nőt sikerült megdöntenie, de amikor a farokméret az első, ami eszébe jut róla bárkinek, na, az nekem már lealacsonyító. Pláne, hogy ha ezt így minden utánjárás nélkül az arcomba nyomják. És  mi van a többi fickóval? Be vannak számozva nagyság szerint?
És ez az a pont, ahol teljesen nyilvánvaló, hogy nem csak a nő a segédeszköz, de a pasi is. Hogy ez kinek jó, nem tudom, de mivel szokták szeretni az olvasók ezeket a könyveket, valamilyen igényt biztosan kielégít. Szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy az írónak semmi, de tényleg semmi fantáziája nincs, hogy egy rendes történettel rendelkező könyvet összehozzon.
A nő saját énképe is kardinális kérdés szokott lenni. Az 5 kiló súlyfeleslegtől kezdve a nem elég szőke a hajamon át elég változatos a kifogások listája. Azt külön szeretem, amikor a nő önjellemzése alapján látok magam előtt egy unalmas, szürke kisegeret, aki annyira nem csúnya, hogy ronda legyen, de nem is szép. Szóval olyan átlagos, akik rendszeresen mennek el egymás mellett az utcán. Aztán ahogy a pasi szemén át látjuk, a nő bombanő lesz, csodás, karcsú lábakkal, angyalian gyönyörű arccal, tökéletes alakkal. Rendben, senki nem úgy néz a tükörbe, hogy ő a világ legszebb nője, de valami elképzelése mindenkinek van, hová sorolja magát a szépségmércén, és ekkora szakadék a valóság és az énkép között nevetséges és hiteltelen.

És akkor jöjjön a pasi.
Váltott nézőpontban vagyunk, látunk egy kicsit a fickóból is.
Neki tetszik a nő, és ezt onnan tudjuk, hogy a farka elkezd keményen feszülni a nadrágjában. És még egy szót sem beszélt a nővel. Tehát a nő csodálatos jelenség, akit meg kell fektetni, hogy egyébként mi a helyzet a fejében, lelkében, szívében, az érdektelen. Ennyik vagyunk: ha feláll, megdöntenek, ha nem áll fel, odébb állnak, és keresnek mást, akire feláll. Ez valahol így is van, sőt, alapvetően minden emberi kapcsolat alapja: ha tetszik, jóban akarok lenni vele, mert érdekel, ha meg nem, akkor közömbös vagyok.
Csak itt meg van ideologizálva valami elkent érzelmi maszlaggal, amit úgy fogalmaz az író, hogy a nő "valamit csinált" a pasival, amitől nem tud mégsem a gatyájában maradni.
Láthatóan a férfiszereplőre kíván erőltetni valami érzelmi reakciót, csak nem tudja, hogyan is kellene ezt kivitelezni. Látni nem látunk mást, csak hogy remekül működik közöttük a kémia, ami örvendetes, ám mivel hiányos az érzelmi megformálás, lesz egy kis hézag a történetben, és olyan mondatok kerülhetnek egymás mellé ugyanattól az embertől, hogy "nagyon akarja ezt a nőt, őt, és csakis őt akarja" és "legalább majd újra az ágyában lesz, és tökéletesen ideiglenes lesz a viszonyuk". És akkor ülök döbbentem, hogy mi  van? Akarja a csajt, vagy nem? Akkor meg mit arcoskodik itt az ideiglenes viszonnyal?!
Merthogy mindennek az előzménye az volt, hogy a pasi, kockáztatva, hogy lebukik egy paparazzi előtt, berángatja az olcsó lepukkant motelbe vágyai tárgyát (jelen esetben a tárgyat szerintem szó szerint kell érteni), aztán meg lesmárolja a nyílt utcán, és mivel a srác balhés, híres, és gazdag, és pont egy botrány kellős közepén van, életszerűtlen, hogy legalább egy lesifotós ne követné minden lépését, mégis gondolkodás nélkül bevállalja a lebukást. Szóval nem kicsit akarja a csajt, de akkor meg ne jöjjön már nekem az író azzal, hogy csak egy kicsit akarja megdugni, aztán neki már mindegy is.
Tudjátok, hol tettem le? A szexmentességi záradéknál. Adva van ugyanis a balhés pasasunk, szexbotrányokkal, állítólagos házasságtöréssel egy csapattársa feleségével, amit úgy kívánnak elsimítani, hogy feleségül vesz egy szép, ám ismeretlen és kedves lányt, ezzel helyreállítva a jó hírnevét, és így majd leszáll róla a sajtó. A csaj viszont, hogy ne essen még jobban bele a srácba, kiköti, hogy szex nem lehet. (már nem tökmindegy?!) És ezt a záradékot mindenki örömmel fogadja, az ügyvédek helyeselnek, kedvenc pasink meg fapofával tudomásul veszi. De az írónő az egyetlen, akinek ez a helyzet jó, mert így belesodorhatja  a szereplőit egy csomó hülye helyzetbe, hiszen milyen vicces már, hogy ha valaki szexel a házastársával, azzal szerződést szeg, és iszonyat sokat kell neki fizetnie, tehát bármennyire is vágynának rá, el kell velük kerültetni, legalábbis egy ideig. Biztos marha jót tesz egy balhés pasinak, ha otthon sem kapja meg, de máshova sem mehet, hiszen pont a balhé meg a reflektorfény elkerülése lenne a cél, amit ezzel a húzással jól pofán is csapott az írónő.
Szóval megállapíthattam, hogy ez a könyv roppant ostoba, teljesen felesleges vele időt tölteni.

Azt hiszitek, ez az egész könyv? Hehe, nem.
Összefoglalva annyit tudok róla mondani, hogy közhelyes, klisés, minden egyedi ötletet és karaktert nélkülöző, a végtelenségig közönséges és mint mondtam, ostoba könyvet sikerült kézbe vennem, és a negyedéig eljutnom.
Egy rakat ilyen van a piacon, és nem csak maga a könyv háborít fel, hanem már a tény is, hogy emberek ezt megveszik, bekajolják, és igénylik, hogy ilyen, csekélyke történettel rendelkező lapos és sekélyes szarral szórakoztassák őket.

Most komolyan, miért olvasnak ilyen könyveket azok, akik ilyen könyveket olvasnak?

36 megjegyzés:

  1. Ezeknek a könyveknek közük sincs a romantikához. Az utolsó kérdés nagyon jó kérdés, minek olvassa, aki olvassa? Jó, az ember elolvas egyet kíváncsiságból, kettő, hármat, na jó, de ötöt, tízet minek? Addigra már csak feltűnik, hogy fércmű! Vagy a pornófilmeket szégyellik, de mégis vágynak valami hasonlóra, és mivel ez könyv, akkor oké is? (A második képen, ahol a nő cibálja a pasi nadrágját, mik azok a kinövések a pasi derekán? Most tör ki az Alien?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olvasgattam a többiek véleményét erről a könyvről, és sokaknál az jött le, hogy ebben szex alig van, ez inkább érzelgős-romantikus. én meg azt mondom, inkább csak próbál az lenni, de mivel az érzelmi-jellemi ábrázolása nagyon gyenge lábakon áll, nem is sikerül neki.
      szerintem, ha már mindenképp ilyesmire vágyik valaki, inkább nézzen meg egy jobb pornót, jobban jár. ha az emberével nézi, sokszorosan kifizetődik, de férfiember ilyen könyvet úgysem vesz a kezébe, így ugrik egy közös és kellemes program.

      Törlés
    2. Attól még jellemábrázolás meg történet lehetne benne. Még újdonság volt az ilyesmi egy csatorna kínálatában, és ment A fiúk a klubból. Igazából nem tudtam, miről szól, csak megnéztem egy részt, mondjuk, leesett az állam. :D A következő részre nem azért nem voltam kíváncsi, mert homoszexualitást ábrázoltak benne, ha nem mert azon túl, hogy pasi keféltek egymással minden elképzelhető és elképzelhetetlen helyen, a világon semmiről sem szólt. Ezt így akkor nem nevezhetjük sorozatnak.

      Törlés
    3. ó, sose láttam. mondjuk túlzottan nem is érdekelt volna, asszem. :D
      egyébként itt az alapszitu nem lett volna rossz. ezek a névházasságok meg kényszerházasságok érdekes dolgok, lehetett volna belőle vicces dolgokat is kihozni, remek jellemeket alárakni a történetnek, de ahhoz intelligencia kell, hogy úgy tudja tálalni, hogy az tényleg szórakozás legyen, és ne kukkolónak érezzem magam.
      egyébként az ebben a könyvben a furcsa, hogy effektíve szexjelenet nincs túl sok, de minden egyes mondat és gondolat mögött ott van, úgyhogy mire a záradékig eljutottam, szó szerint szétkefélte a könyv az agyam. és én ezt utálom.

      Törlés
    4. Amúgy az tényleg érdekesnek tűnik (bár nem túl eredeti), és tök jól meg lehetne csinálni, de ezek szerint nem sikerült jól. :) Na, az ilyen jellegű könyvek eddig sem érdekeltek, eztán meg még annyira sem fognak.
      Az utolsó mondatra: :DDDD
      Szerencsére megvan a lehetőségünk, hogy kerüljük az ilyesfajta könyveket. :) Fú, ha lektor vagy szerkesztő, fordító, stb. lennék, és ilyeneket kéne olvasnom munkaidőben! :D (bár jelenleg épp fordítok, és néha azok is kiakasztanak, de hála Istennek ilyesmi nincs bennük. :D)

      Törlés
  2. Nekem mindig az jut az eszembe, hogy azoknak fiataloknak, akik hasonló könyveket olvasnak (és nem kell 10 belőlük), mennyire elferdülhet a hozzáállásuk a nő-férfi kapcsolatához. Mennyire nagy pofonba tudnak majd belefutni, ha az életben nem ilyen "romantikát" vagy nem akkora méretet kapnak, mint amit elképzeltek. És persze ki lesz akkor a hibás? A másik fél, és akkor jönnek a hülye dumával, hogy így a férfi/nő, meg úgy stb. Teljesen torz képet kapnak magukról és a párkapcsolatról. És nem hiszem, hogy sokan kinövik, illetve rájönnek milyen a való élet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a, dejó, előkerülsz néha. :))
      nem igazán tudom, milyen korosztálynak jönnek be ezek a könyvek.
      viszont gondolj bele, ha az a méret épp akkora... :D
      így is gázosak a párkapcsolatok, bár nem tudom, mennyire okolhatóak ezért a könyvek. biztos, hogy felvázolnak valamiféle irányt, meg igényeket módosítanak, de talán pont az a baj, hogy épp a pasik nem olvassák ezeket, akiknek már lassan nincs honnan férfiasságot tanulniuk.

      Törlés
    2. Igen-nagyon egyetértek, és tudom, hogy hülyeség, de szoktam volt mondogatni, hogy nem is engedném, hogy egy harminc (vagy talán inkább negyven?:) alatt egy nő ilyesmit olvasson. Talán alábecsülése a nememnek, de vajh hány nő marad örökre egyedül vagy lesz boldogtalan, mert Roarke-ra vagy Belloqra vár (én mindkettőre plusz Acheronra, de én már öreg vagyok, nekem szabad, hihihi), de nem azt kapja... És igen, az önértékelésbe, a magunkról kialakított képbe már bele sem megyek, mert kisregény születik (ráadásul munka helyett:)
      üdv
      tigi
      :)

      Törlés
  3. Szívemből szólottál... és mellesleg nagyon élveztem az írást.
    S hogy miért olvassák? Gondolom, nékik ez tetszik. Én is romantikafüggő vagyok, és ebbe belefér az igényes és a kevésbé igényes romantika is... a pornó nem.
    Pornó. A férfiak nézik, a nők olvassák. Ily egyszerű. Csakhogy a férfiak többnyire vállalják, hogy az farkuk vezeti őket, a nők viszont kézzel-lábbal tiltakoznak (hogy a férfiak farka vezeti őket:)))... szerelemre, romantikára hivatkoznak, ködösítenek.
    Elég prűd vagyok ahhoz, hogy ne értsem, miért jobb más szeretkezéséről olvasni, mint szeretkezni, de gondolom egy bizonyos kor után... szóval kéretik elnézni ezt nékem.

    tigi
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "a férfiak farka vezeti őket" :DDD ez milyen igaz.
      nem is tudom, én vagy azon akadok fenn, hogy elrontanak egy jó történetet a sok és ettől felesleges szexszel, vagy azon, hogy teli van értelmetlen hülyeségekkel történet gyanánt.

      Törlés
  4. Szerintem nincsenek korosztályhoz kötve az ilyen típusú könyvek. A fiatalok meg minden olyat elolvasnak, ami menő, vagy épp nem illendő dolog olvasni. Meg ugye, mindenből filmet készítenek ... :(
    Lehet nagyon rossz véleményem van a mai fiatalok párkapcsolatáról, de hallottam jó pár dolgot, amíg működött a disco a szomszédeb, és lehet nem minden fiata jár oda, de őket is érinti, ami az osztálytársakkal történik, és akár befolyásolhatja is, mert még kamaszok, keresik magukat. És bizony hallottam, hogy milyen elferdült és bizarr elvárásaik vannak, már ha használhatom ezt a szót a serdülők kapcsolataira. A férfiakról meg annyit, valljuk be őszintén, néha mi nők nehezítjük meg nekik, hogy férfiak legyenek, bár ez nem kellene hogy kifogás legyen.
    De nem kell hogy kamaszokban gondolkodjunk, ott van öcsém, aki már túl van rajta, és jó pár fiatalabb kollégám, akik szintén küzdenek a "hol találjunk normális nőt" gonddal.
    Bocsi elkanyarodtam, a témát órákig elemezhetnék. Amúgy itt nem a romantikával van baj, hanem azzal hogy olyan valaki írt egy "könyvet", aki nem tud "írni" - bár én nem olvastam a könyvet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem gond, nagyon egyetértünk. Tanárként én is tapasztaltam egyet s mást, szóval...
      Nem mondom én, hogy korosztályhoz vannak kötve ezek a könyvek, de nagyon örülök, hogy közelebb jártam a negyvenhez, mint a harminchoz, amikor elkezdtem romantikusokat olvasni, előtte viszont végigjártam a meséktől kezdve az ifjúsági regényeken át a klasszikusokat, a sci-fit, kalandos és háborús irodalmat, volt krimi és ezoterika, és hosszú a sor, amelynek a végén (lassan már demagóg módon) mindig ugyanoda jutok: kor ide vagy oda, nem bánom, hogy nem most vagyok fiatal. :)

      Törlés
  5. Köszönöm ezt a posztot :D Rá lehet húzni sok-sok más erotikus könyvre, ahol tényleg nem a romantika a lényeg, hanem valami eltorzult fantáziajáték megjelenítése, amit egyszerűen nem lehet komolyan venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezek igazából teljesen egykaptafa.
      nekem ebből a műfajból egyébként Maya Banks jön be egyedül, de ő sem minden könyvével.

      Törlés
  6. Jajjj, mennyire jólesett most ez a poszt, köszönöm! Amúgy is szeretem a töprenkedéseid, meg a megmondásaid, ez meg különösen vicces lett ;)
    Nem olvasok ilyesmit már jó ideje és nem is szeretnék, szóval érdemben nem tudok hozzászólni, a férfi-nő kapcsolatba meg inkább nem mennék bele ezredszer, a lényeget úgyis leírták már előttem, de folyamatosan azt kérdezem én is, amit a végén írtál: mi a lófüttyért olvasnak ilyen szarokat ennyien???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szívesen. :))
      olvasva a többi posztot a könyvről, valamit biztosan bele lehet látni. meg lehet olyannal is indokolni, hogy ez kikapcsol (utalnék itt arra a libris főszerkesztő által írt ponyvamentő cikkre), meg mégse Tolsztoj és mégis betű, szóval nem tudom.
      én imádom a ponyvát, de ez, meg a szürke és társai nem ponyva, ez valami más. és szeretem a crossfire-t is, de tisztába vagyok vele, hogy nálam már az sem fér bele a ponyvába, és a pihentető olvasmányokba, csak hogy egy másik pornókönyvvel példálózzak.

      Törlés
  7. Elolvastam, másfél óra volt, és kb egy szóra nem emlékszem belőle. :) A célnak megfelelt, de nem valószínű, hogy még egyszer belemegyek ilyesmibe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én sajnos emlékszem még arra a negyedre, amíg bírtam. :D

      Törlés
  8. Én alapvetően úgy gondolom, hogy amiről te írtál, az nem a romantikus könyv. Szóval ne általánosítsunk kérem :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kérem, ennek a címkéje is romantikus lett volna nem is olyan régen. :) (gondoljunk csak kinley mcgregorra.)
      őszintén szólva, én azokból a könyvekből is az ésszerű dolgokat hiányolom, amiben nincs ennyi pornó, de oké, ne általánosítsunk, tényleg vannak jobbfajta romantikus-erotikus könyvek.
      ez viszont nem az.

      Törlés
    2. a vámpírpornó is paranormális-romantikus egyébként, és ott sem állja meg a helyét az elnevezés, ha szigorúan vesszük.

      Törlés
    3. Jajj :D, nálad van válaszfunkció, klassz! szóval: csak így belegondoltam, hogy mennyi energiát feccelek én meg Gretty, SzAngelika, meg Pöfi, meg mások, hogy közvetítsük, nem minden romantikus könyv egyenlő a hulladék kategóriával :D, de aztán jössz és tarolsz ezzel a címmel. - Viszont, ha valaki végig olvassa a posztot, egyértelmű, milyen könyvekre írod ezt, és minden mással egyetértek. ;)

      Törlés
    4. oké, én nem vagyok ráállva a romantikára, de ami jó, azt leírtam eddig is. :D
      egyébként meg volt, akinek ez is tetszett, szóval kinek mi kell épp.
      most az jutott eszembe, hogy a romantikus könyveket annyira egy kalap alá vesszük, pedig sztem többféle, mint a fantasy vagy a sci-fi. vannak a történelmik (amik jórészt dugósak), meg a humorosak, meg a drámaiak, meg ezen belül is van többféle.
      csak ez a gyenge pornó, ez nem kellene, márpedig itt a célközönség az, akik egyébként is romantikus könyveket olvasnak.

      Törlés
  9. Nagyon jót szórakoztam ezen a poszton, bár már tegnap követeltem rajtad, mégis csak most jutottam el az olvasásáig (hülye meló...)
    Messziről messziről kerülöm az ilyesfajta szemete, és nagyon egyetértek, több ponton is. Ez nem romantikus, nekem sem, és idegesít ha pornó és erotikus-romantikusként van felcimkézve. Nekem változatlanul a legjobb-legszebb igazi romantikus könyv, ami nem is ponyvás, és még viszonylag "friss" is, az Az időutazó felesége. :)
    És hadd szóljak hozzá a farkakhoz is :D (ez egy kolosszális mondat :D) Gyűlölöm-utálom ezt a méretmániát. Nincs épkézláb szexjelenet anélkül, hogy a pasi farka ne vesdesné a plafont, és ne lenne kb újszülött súlyú és karvastagságú. Ami, hadd mondjam ki mindannyiunk véleményét: IJESZTŐ. Ki a halálnak kellene ilyen farok, öregem. Jobb lenne ha hitelesen írnának szexjelenetet, egyébként se háromméteres dákóval járkálnak a pasik, nem kell elszállni a könyvekben. A doppingon külön jót röhögtem :D
    Ez a kényszerházasságos téma tényleg nem rossz, sokat kil ehet hozni belőle. Kár hogy itt nem nagyon sikerül...

    És hát RIP Ulpius...teljesen lesüllyedtek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én nem bánom, ha időnként ilyen is a kezembe kerül, mert ezeken a dolgokon alapvetően nem szoktam gondolkodni, hogy most akkor mennyire gáz, ha valaki hagyja magát berángatni az útszéli wc-be, vagy hogy aláír egy szerződést, amitől jól jár, de hülye kikötései vannak, vagy akármi, és ilyenkor legalább szembesülök a saját hozzáállásommal.:D
      nekem a "romantika" az Marija Morevna. annál jobbat eddig még nem sikerült elém tennie egy írónak se. és az se romantikus könyv ugye, csak az a vonala a mérvadó nekem a műfajon belül.

      a pasiknak van egyébként ez a nagyságmániájuk. én még nem beszéltem olyan fickóval, aki elégedett lett volna a méretével, pont, mint a csajok - nagy a hasam, kicsi a mellem, megegyebek. pedig csak jól kell használni, ami van, és kész. :))
      ezt el kell mesélnem. a da vinci démonaiban (sorozat) van egy pasi, akivel Lorenzo igyekszik egyezséget kötni. na annak volt akkora farka, hogy amikor a pasi leguggolt, marokra fogta (jó nagy marka volt), és még onnan is lelógott több, mint a fele. hát sztem marha vicces volt.:D persze elképzelhető, hogy valaki erre izgul, de nálam másképp néz ki egy esztétikus farok.

      Törlés
    2. Nima, igen, ez igaz, erre legalább jók az ilyen kitekintések. :)
      Romantika, hát sokféleképp tekinthetünk rá, most a Morevnás kijelentésed miatt egyre jobban érdekel az a könyv, wá, a világ ideje nem lenne nekem elég olvasni... :)

      Úristen :) az ilyen túlzásokat végképp nem bírom. Biztos van x pasi ekkora farokkal, de nekem nem kéne, illetve régen rossz ha csak ezért kéne, vagy ez a legvonzóbb tulajdonsága.
      "nálam másképp néz ki egy esztétikus farok" :D jajj behalok :D

      Törlés
  10. Wow. Ezt se fogom elolvasni :D (Mondjuk nem is terveztem.) Viszont a poszt nagyon jó :)

    VálaszTörlés
  11. Egyszer megkérdeztem a kolléganőmet miért ilyen könyveket olvasnak- hozzáteszem az összes meg van az illetőnek és az összes átment minden kolléganőm kezén- és az volt erre a válasz, mert tanulnak belőle. És hatalmas kérdőjel volt a fejem felett, h mi a WTF? Erre varrjatok gombot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D hát, én elég bevállalós vagyok, de nem nagyon tudtak még olyan pozitúrát leírni, amit ne használtunk volna eddig is, vagy ha mégsem, akkor át tudtam volna ültetni a gyakorlatba.
      egyébként meg csak remélem, hogy nem emberismeretből művelődnek ezekből a könyvekből.

      Törlés
    2. Pöfi, ők biztos csak sötétben és misszionárius pózban minden hónap utolsó vasárnapján... :D :D

      Törlés
    3. Nima: nem tudhatom, annyira nem mélyedtünk bele. :D:D Egyébként meg nagyon klassz lett az új sablon. :D

      Pupi: ha gondolod legközelebb megkérdezhetem. :D

      Törlés
    4. :D Pöfi, oké!

      Nekem is bejön az új sablon! :) Kicsit zavart a fenti legördülő, túl nagy volt, és néha nem is bírtam eltüntetni az automatikus legördülését, csak az oldal újratöltésével.

      Törlés
    5. köszi. :)))

      Pupi, néha nekem is beragadt a legördülő, de elég volt kattintanom az oldalon, és eltűnt. de ez ugyanazt, itt most nincs ilyen?

      Törlés
    6. Nima, most oké, nem tudom az miért lehetett, de néha tényleg csak frissítéssel tűnt el.

      Törlés