Holdvadászat zárás, bónuszként borítók ~ Keményfedél

2013/11/01

Holdvadászat zárás, bónuszként borítók

Most hirtelen nem is tudom, hogy kinek a posztja zárja majd a vadászatot, de meg kell mondjam nektek, nagyon élveztem, remélem, ti is. Voltunk rá négyen, négyféle nézőponttal, és négyféle érdeklődéssel, és nagyon jó volt látni, a többek mit látnak a szereplőkben, ki kit miért szeret vagy nem szeret, és van egy olyan érzésem, hogy a folytatás és a spin-off (már ha eljutunk odáig) is kihoz majd valami hasonlót belőlünk.

Amikről olvashattatok a Holdvadászat alatt:

Vélemények a Holdvadászról:

Maradt még a tarsolyunkban ez-az, ebben biztos vagyok, én például egyszer biztos, hogy írni fogok egy rajongó posztot Marcóról, mert imádom a pasast, csak sajnos egyelőre nem túl sok dolog derült ki róla, az is inkább az ötödik részben.

Azt hittem, kicsit érdekesebb lesz összeválogatni a Cassie-s borítókat, de az a helyzet, hogy szinte ugyanazt használták fel mindenhol, ahol kiadták, csak némi változást eszközöltek rajtuk, vagy semmit. Ami nem baj, bár én jobb szeretem a változatos borítókat, mert érdekes látni, melyik ország mit tud alkotni a történethez, mint ahogyan nálunk is a negyediktől teljesen új csomagolást kaptak a könyvek. Ennek nagyon örülök, főleg, hogy szerintem a mi borítóink nagyon jól sikerültek. (és kattra megnőnek.)

Megérint a sötétség
Elnézve a kínálatot, azt hiszem, meg vagyok elégedve az eredetivel, bár az sem az igazi.
Egyrészt, ha egyszer Cassie göndör vörösesszőke és van rajta hús, 
miért egy csontos barna van a képen? 
Másrészt valami izgalmasabb háttér nagyon fel tudná dobni.
A harmadik képen, a kiejthetetlen nyelven tetszik a szín, de ez a beállás... no comment.

Árnyak vonzásában
Úgy tűnik, itt senkinek semmi más ötlete nem volt.:D
A bajom még mindig ugyanaz, mint az első képnél, de azért úgy összességében
látszik, hogy mennyire felhúzza  a képet a betű típusa és színe.
Érdekes, hogy a háttérben senki nem lát fantáziát, pedig lehet, hogy az tűnik fel legutoljára,
mégis az adná meg a borítók egyediségét.

Átölel az éjszaka
Még mindig követjük a jól bevált vonulatot, ez olyan biztos pontnak tűnik, 
de itt legalább már van benne egy kis flikkflakk az eredetihez képest.
Véleményem szerint ez a sorozat legbénább borítója, ebből egyszerűen nem lehet jót kihozni.
Ezen még egy jó háttér vagy betűtípus se segít.

 A hajnal átka
Valamiért mintha ez a negyedik rész mindenkit kreativitásra ösztönzött volna.
Kicsit hazabeszélek, de szerintem a mi borítónk a legjobb, utána jön az eredeti, az összes többi
szóra sem érdemes. A harmadik kifejezetten ronda, és nem értem a gyűrűt a képen.

 Holdvadász
Itt eredeti a kedvenc borítóm a sorozatból.
Egyrészt mert imádom a telet (de nem egy szál bugyiban:), másrészt mert itt 
minden mindennel harmonizál.
A miénk kicsit kilóg a sorból, egyelőre nálunk van eltérés egyedül az eredetihez képest. 
Ezen lehet, hogy nem esik a hó, viszont nagyon passzol az előző kötetünkhöz, úgyhogy teljesen elégedett vagyok a sajáttal is.

És a teljesen friss, néhány hete megjelent
Tempt the Stars
Erről még nem nagyon tudok mit mondani, csak annyit,
hogy ez a borító nekem nem jön be.

Ezek pedig a Dorina Basarab sorozat borítói, amik nálunk még nem jelentek meg, pedig Mircea titokzatos lánya legalább olyan érdekes lehet, mint Cassie. Amit még tudni érdemes erről a sorozatról, hogy bár Cassie mellett is feltűnik a lovagias, mindig higgadt és remek kardvívó Louis-César, de igazán nagy szerepe Dorina mellett lesz majd. Reméljük, mihamarabb olvasható lesz ez is magyarul.
A borítók szerintem egytől egyik borzalmasak, bízom benne, hogy ha jön magyarul, a kiadó nem fog ragaszkodni a megvételükhöz, hanem alkotni fognak majd valami sajátot.
Nektek mi a véleményetek? Lenne ötletetek, mivel lehetne feldobni a képeket?
Én nagyon hiányolom a Dantét a borítókról, és az érdekesség kedvéért még lehetett volna rá pakolni ezt-azt, mondjuk tarot kártyát, szellemalakot, netán valami korhű kiegészítőt, de azt is megértem, hogy nem akarták elvinni a csajos-romantikus irányba, hiszen ezek nem ilyen könyvek. Chance-nek így is meggyűlik a baja az elégedetlen olvasókkal, akik a rosszul becímkézett polcra nyúlva a könyveiért nem azt kapják, amit ígértek nekik a boltban. (úgy tűnik, ott sem szeretnek fülszövegeket olvasni.)

a könyvek kedvezményesen megrendelhetőek:
Share:

4 megjegyzés:

 1. Én még nem olvastam (tudom, halálos bűn, de fent van a listámon!), de a pasik közül nem lehetett volna egyet-kettőt elrejteni a háttérben legalább?

  VálaszTörlés
 2. Kb nekem is úgy tetszenek a borítók mint neked, a Dorinásból még a Fury's Kiss a legelfogadhatóbb, ha már....
  Azért sajnos/nem sajnos, ez az a sorozat amit nagyon nem a borítójáért fogsz megvenni, mert egy kettő egészen okés, de egy sem az a tipikus szemet gyönyörködtető azonnal akarom, akármit is rejt típus.

  Én emgpróbáltam volna a Lay vonalakat megjeleníteni, vagy esetleg valami mágusos csatát. Nem mindig kell a nőci a borítóra, a 6. rész Cassie meg egy ribanc Barbie.:D

  VálaszTörlés
 3. Az a csíkbugyi a zöld borítónál szerintem a totális agyhalál. Mikor is volt divat? Talán soha, akkor is max két hónapig, meg hát gusztustalan, és kényelmetlen is. :D
  Egyébként a pasik szerepeltetésével elméletben egyet értek, gyakorlatban meg isten ments, hogy odarongyoljanak nekem valami nyomi Pritkint a borítóra, hogy aztán sírni tudjak az idegtől, hogy nem. Nagyon nem.

  Szóval ja, a miénk a legjobb. Visszamenőleg is jöhetne valami gúnya az első háromra is ebben a koncepcióban. Elég lenne amolyan csomagolós megoldás is, tudjátok, mint amikor régen öltöztettük a füzeteket meg tankönyveket. :)

  VálaszTörlés
 4. Pretty Witch, sztem direkt nem tettek pasit a borítóra, mert az a pararománcok ismertetőjele (pasi-csak valami ködösmisztikus pózban), ez meg nagyon nem az. de annyiféle mást lehetett volna, akár valamelyik időutazásból, kastélyt, sikátort, lovaskocsit, vagy a Dantét.

  Titti, aha, a Ley vonalak jó ötlet lett volna, bár ember legyen a talpán, aki azt megjeleníti. :))
  aha, ribancbarbi. :D a feje esetleg cassie-s, de semmi más. és a háttér is béna.

  Gretty, azt a csíkbugyit el nem tudom képzelni, miért álmodták oda. ha már, akkor inkább egy szál neglizsében, de ez a kilógó bugyi tök gáz.
  jó lenne megérni, hogy elkapkodták az első részeket, és újra kell nyomni, akkora az érdeklődés. :D

  VálaszTörlés

Facebook pinterest Email youTube picasa imdb RSS Feed
goodreads imdb

Nima's bookshelf: currently-reading

Briliáns barátnőm
tagged: currently-reading
A Búra alatt
tagged: currently-reading

goodreads.com

Kommentek

Nima want to read

Omega
Witch Hunt
The Immortals
Persepolis Rising
Babylon's Ashes
Waking Forever
The Last Magician
Darkstorm
Malice


Nima's favorite books »

VCS

Nima wants

Véres Arany
Halálmadarak
Maya naplója
Inkarnációk
Lestrapált lelkek
Ingókövek - Sztálingrád másik csatája
Red Sister
The Dark Side
Ravenor visszatér


Nima's favorite books »

Címkék

2011 (42) 2012 (71) 2013 (52) 2014 (33) 2015 (28) 2016 (43) 2017 (8) 21.század (2) 5* (70) Aba (5) Ad Astra (6) Agave (46) Akkon (1) Alexandra (20) Animus (2) Athenaeum (14) bannerek (1) Book&Walk (4) borítóleleplezés (2) campus (3) Cartaphilus (13) Cassie Palmer (11) Cat és Bones (3) Cicero (5) CorLeonis (10) Crossfire (3) cyberpunk (6) dark-fantasy (18) Delta Vision (10) disztópia (8) ebook (6) Egmont (5) életrajz (4) elfeledett könyvek (3) Első törvény (5) epic (12) Erikson (3) Európa (15) évzárás (6) fantasy (114) feminizmus (1) Fever (6) film (2) Főnix (2) Fumax (17) Gabo (19) Galaktika (9) game (6) General Press (3) Geopen (11) Gondolat (3) Göncöl (2) gyenge (17) gyűjtés (5) halloween (3) hírek (31) Holdvadász-hónap (6) hónapzárás (12) horror (5) humor (19) játék (8) K.U.K. (1) kaland (9) Karen Chance (11) Karen Marie Moning (7) kedvenc (48) Kelly (10) képregény (1) könyvekről röviden (3) könyvlista (1) Könyvmolyképző (41) körbeposzt (14) krimi (45) Lektűr (2) Libri (3) lista (10) Lybrum (1) M-Érték (1) Magvető (4) magyar (30) majdnem témáztunk (1) manciregény (2) Maxim (2) megjelenik (15) Merit (1) mese (7) military sci-fi (3) misztika (46) MRC16 (2) MűveltNép (1) NA (3) Napernyő Protektorátus (3) noir krimi (1) novella (2) Novum (1) Őrségek (3) Palatinus (3) pararománc (12) Partvonal (7) PlayOn (2) Polar (1) Pongrác (1) pszichológia (2) régi blogról (102) Rézbong (1) romantika (22) sci-fi (44) Scolar (1) skandináv (8) steampunk (8) szépirodalom (59) szex (11) szösz (98) Szukits (3) szukkubusz (3) Takeshi Kovacs (3) Tarandus (1) témázunk (25) Tericum (1) Térség (4) thriller (32) történelem (36) történelmi romantika (8) Tuan (2) Tündérkrónikák (6) újraolvasás (1) Ulpius (32) urban-fantasy (61) űropera (8) válogatás (4) vcs2016 (7) vcs2017 (4) Victoria kiadó (2) Warhammer (3) Wizard Books (1) YA (33)

Blogarchívum