2018/12/26

VCS - 2019

Valószínűleg csak a listázós énemnek köszönhető, hogy csatlakozom, de végülis tétje nincs, listázni meg szeretek, úgyhogy minden adott, és még akár sikerülhet is.
A játékszabályokat Lobónál el tudjátok olvasni, még időtök is van jelentkezni, akár az utolsó utáni pillanatban, dec.31 éjfélig.
Nem tűnik soknak ez a 12 könyv, főleg annak tudatában, hogy egyébként ennek sokszorosát szoktam elolvasni, aztán mégse szokott sikerülni pont ezt a tizenkettőt kiolvasni. Próbáltam olyan könyveket összeszedni, ami nem egy sorozat kezdő része, és nem olyasmi, amivel komfortzónát tágítanék. A hossza az mondjuk pont nem szempont, mert úgyis az a lényeg, hogy tetszik-e.
A tartalékhoz nem 12-t választottam, csak hatot, jobb az, ha szűkítem egy kicsit a lehetőségeket, mert ha túl nagy a választék, nem tudok majd dönteni.

LISTA
1. Ali Smith - Hotel világ
2. Edith Pattou - Északfi
3. Elizabeth Wurtzel - Prozac-ország
4. Gaiman-Pratchett - Elveszett próféciák
6. Erin Morgenstern - Éjszakai cirkusz
7. Herbjorg Wassmo - Dina vagyok
8. Lőrinczy Judit - Ingókövek
9. Ian McDonald - Újhold
10. Moskát Anita - Bábel fiai
11. Charles Frazier - Hideghegy
12. Joanne Harris - Szent bolondok

PÓTLISTA
1. Naomi Novik - Rengeteg
2. Orson Scott Card - Bűvölet
3. Csabai László - Szindbád Szibériában
4. Iselin C. Hermann - Express ajánlott
5. Natasha Solomons - A Tyneford-ház


8 megjegyzés:

  1. Először is jeeee, vcs-zel!! :D Anettal együtt akkor egy triumvirátusban támogathatjuk majd egymást a teljesítésre! :D
    Jó a listád, bár van pár, ami engem nem érdekel, vagy nem szerettem, de szerintem neked a nagy része bejövős lesz. A nővérek könyvesboltjára kíváncsi vagyok, mit fogsz hozzá szólni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan régóta tervben vannak már ezek, hogy illene már sorra kerülniük. hátha így könnyebben veszem elő.
      én is kíváncsi leszek, mennyi fog ezekből igazán bejönni.:)

      Törlés
  2. A kèp a poszt végen nagyon TE vagy!!!!
    Lehet en is írok egyet bár inkább csak azért mert szeretek listákat írni. Az idei "kihívásom" sem sikerült: 12 könyvet elolvasni az évben. Még a darabszámot is én választottam de annyira idő és energia hiányban szenvedek hogy csupán 3 vagy 4 könyvet olvastam el. Igazából bele sem kezdtem mert nem akartam h 1-2 nap alatt csak pár oldalt olvassak.
    Bár ha a mesekönyvek számítanak akkor nagyon is sokat olvasok. Hetente vagy 10x elolvasom Boribon vmelyik reszét vagy A barlangi pókos Bogyó és Babóca részt. De a hercegnős meséket is többször olvastam már. ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. uh, hallod, nem irigyellek azért ezekért az olvasmányokért.:D
      én azért nem tudnék ellenni ennyivel, mint te, de hamarosan csak megtanuénak olvasni, aztán neked is több szabadidőd lesz.
      én imádok listázni, bár szinte soha nem tudom teljesíteni, bámi miatt is írom.

      Törlés
    2. Nincs baj h gyerekkönyveket olvasok. Nagyon szeretek felolvasni nekik! Már várom h szintet lépjünk és ne csak hercegnők érdekeljèk. Kicsit próbálom formálni és mindig mondom h nekem a harcos hercegnők a kedvenceim. :D
      Azért jó lenne ha a saját könyveimet is olvashatnám. De estére már semmi erőm nincs h olvassak. Azért szeretnék olvasni h élvezzem és nem azért h elmondhassam olvastam. Remèlem érthetően fogalmaztam. :D

      Törlés
    3. mákod van, én halálra untam ezeket a meséket. nemtom, harcos hercegnőkről vannak mesék?:D
      igen, igazad van, olvasni az élvezetért kell. (mondjuk én betűfüggő vagyok, képtelen lennék egy évet három könyvvel kibírni.:D)

      Törlés
    4. Harcos hercegnőkről úgy nincsenek mesék - főleg szerintem nem ennek a korosztálynak. :D Azokat a hercegnőket nevezem így akik kicsit már modern felfogás szerint élnek. Nem azok a főzök-mosok-takarítok és várom a szőke, kék szemű herceget típusok, mint Hófehérke, meg Csipkerózsika stb.. Mindig mondom, hogy a kedvenceim Belle, Mulán (igaz ő nem hercegnő, a klasszikus értelemben, de legalább harcos), Merida, és Moana (Viana) és ha kérdezi miért mindig mondom, mert kiálltak magukért és nem féltek hogy nem olyanok, mint mindenki más. Így kicsit próbálom elültetni az apró magot a fejében, hogy nem a főzök-mosok-takarítok és szépen mosolygok "hercegnők" az elfogadottak és hogy csak azok vannak csak a világon. Persze aki olyan szeretne lenni, hajrá. :)Mindegy pár napja sokkal jobban megfogalmaztam, de akkor nem sikerült leírnom. :D
      Nyugi a betű adagom megvan, csak épp a szöveg nem felnőttes. :) (Ma is vagy 3x olvastam el A barlangi pókot és a Boribon pancsol meséket, és még jött egy hercegnős mese ( A szépség és a szörnyeteg) :D)

      Törlés
    5. nagyon ügyesen csinálod.:)) és tök jól megfogalmaztad, és tényleg vannak harcolós hercegnős mesék is.:D hirtelen egyet se tudtam mondani, de mentségem, hogy nálunk már mindneki kinőtt ebből. de elteszem az infót a jövőre nézve, köszi.:D

      Törlés